tiistai 16. huhtikuuta 2013

Ulkoilua ulkoilua ulkoilua

Jos ette ole jo huomanneet niin juuri nyt on vuoden parhaat ulkoilusäät! Tänään oli jopa lämmintä mutta hyttyset eivät vielä kiusanneet :D. Tuulista toki on ollut. Lumet sulavat silmissä - nyt oli vihdoinkin niin kevät että pystyi keinumaan!
Lapsi on tainnut rakastua pipioonsa (lapio) - niin monessa kuvassa se näyttää roikkuvan mukana. Äiti taas on ollut tyytyväinen (toistaiseksi) noihin mustiin Reimatec Circle-housuihin. Nämähän on siis syksyn mallistosta ja ohuella neulosvuorella(kos se oli :D), kangas on kestänyt jopa lapsen toistuvaa heittäytymistä asfaltille (tiedättehän nuo 2-veet jotka eivät jaksa kävellä enää metriäkään) ja myös niitä vahinkokaatumisia. Ei yhtään naarmua toistaiseksi vaikka oletin jo olevan.
Viimeiset luistelujäät, metrin kaistale varjon puolella!

Myös kukkatakki miellyttää edelleen, eikä tuo nyt hieman ohuemmilla välikerroksilla näytäkään yhtään lyhyeltä vaan juuri sopivalta. Sovitukseen tullut raitapipokin jäi (hups) vaikka kieltämättä alkoi hieman jo kyllästyttää kun samalla kauppareissulla näin kolmella muullakin lapsella samanlaisen - hyvä maku kaikilla eipä silti ;).
Kesärenkaiden vaihtoon ja muihin sotkuhommiin puettiin tämä vanha jo monella lapsella ollut Reimatec-haalari ja täytyy kyllä sanoa että eipä näyttänyt yhtään omalta lapselta tuo - suorastaan vierastin. Tyttökin oli hieman hämillään. En olettanut enää täysin vedenpitäväksi mutta tulipa testattua tuolla ulkoilulla että onkin edelleen täysin vedenpitävä. Vettä kun satoi ihan kunnolla ja lätäkköuintiakin harrastettiin (tai en minä mutta tyttö) ja silti vaatteista kuoriutui täysin kuiva lapsi vaikka päältä päin muuta oletin. Ihan kaikista kuraystävällisin väri tuo ei kyllä ole ;).
Todettiin että 2-vuotiaan sisulla on vielä mainio potkukelkkailukeli mutta vietiin potkuri silti jo varastoon odottamaan äidinkin mielestä parempia kelejä. En lähtenyt enää siihen "kyytiin"-juttuun ollenkaan.
Hyviä ulkoilukelejä kaikille muillekin! Kevät on vihdoin täällä - nyt nautitaan!

t: L-E

P.S. Yritän muistaa useammin laittaa kuraahylkivän lierihatun. Pipojen määrä ei olekaan yhtään liioiteltu ;).

15 kommenttia:

 1. Tuo kukkatakki on ihana! Plääh, meillä saa laittaa pipon pesuun melkein joka päivä. Miten ne onnistuvatkin saamaan piponsa niin rapaiseksi yhden päivän aikana. Hyvin on omituista :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tuota pipojen rapautumista (heh) tapahtuu muuallakin :D. Luulin että sitä harrastaa vaan nää pienet mutta vissiin sitten isommat kanssa :O. Meillä se tapahtuu niin että otetaan lapio ja heitetään sitä rapaa - luonnollisesti suoraan ylöspäin. Toinen vaihtoehto on sukeltaa naama edellä pihan isoimpaan lätäkköön. Molemmat vaihtoehdot aktiivisessa käytössä ;).

   Poista
 2. Joo, vähän mä ihmettelinkin siitä potkuri-kuvasta, että mitäs sillä on päällä :O ;D

  Nyt on ollut mooonta päivää ihan synkkää, viikonlopun satoi - että sitä aurinkoa toivoisin takaisin, niin olisi kiva taas ulkoilla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä oli varikkotypyn vaaleanpunainen renkaanvaihtohaalari :D. Eikö näyttänytkin ihan kamalalta ;). Kai siitä vaaleanpunaisesta sitten joku tykkää mutta tuolle se ei kyllä yh-tään sovi :O.

   Ai? Mä en vissiin ole antanut sateenkaan haitata :D. Ja tänään meillä paistoi aurinko.

   Poista
 3. Pipio! Se on niiiin hauska sana. Meidän keskimmöisen paras sana on apaati=banaani. :D
  Mukavia ulkoilukuvia. Yllättäin minäkin huomasin, että pipojakin tosiaan likaantuu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla on kyllä niiiiiin paljon vielä noita omia sanoja mutta miksen nyt just muista yhtään muuta :D. Pipio on paaaljon kivempi kuin lapio.

   Jokaisen ulkoilun jälkeen olen nyt pipon joutunut pesemään ja tämä asia kyllä taas yllätti ihan puskista eli on hyvä että niitä on iso pino vaikka luulisi että yhdellä pärjää :D.

   Meillä ei syödä apaatia... Koska mulla on joku oksennusrefleksi joka käynnistyy pelkästään kyseisen hedelmän tuoksusta (joku lapsuuden automatkafiksaatio?). Lapsi parka... No on se mummalassa maistanut muttei tykännyt kun liian makeaa.

   Poista
  2. Ukkona on ikkuna (ikkuna+ulkona?). Hah, muistinpas sentään yhden sanan :D.

   Poista
  3. Apua! Onko sun seppoutuminen jo näin pitkällä :D.

   Poista
  4. Täällä näkee tuttuja... ;)

   Poista
 4. Tuo takki on niin ihana:) Pipoja menee kyllä yksi pipo per ulkoilu, meillä ainakin kumpikin makoilee niin paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, vähän pelkäsin että kyllästyykö siihen äkkiä mutta ei onneksi ole ainakaan vielä kyllästyttänyt (ehkä kun on noita muitakin vaatteita vaihteeksi :D). Jaa niin, tottahan ne pipot tuolleekin likaantuu, unohdin :D.

   Poista
 5. Tosi pirteän värinen tuo kukkatakki tähän harmauteen!

  Meilläkin esiintyy kaikenlaisia hauskoja sanaväännöksiä, kuten takka = kakka ja tomaatti = tottoma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kukka ja kakka olivat ennen molemmat kakka. Nyt olen iloinen kun tytöllä vihdoin on kukkatakki sen talven kakkatakin sijaan ;). Ja tänään huomasin että kennä oli muuttunut muotoon kenkä. Alkaa vähitellen tuntua siltä että tuo oppii sittenkin puhumaan (hitaasti mutta varmasti kuitenkin). Osaa hirmuisen määrän sellaisia sanoja joita en muista edes itse käyttäneeni kuten rapu ja koala :O.

   Poista