keskiviikko 20. helmikuuta 2013

10-vuotias

Meillä on tänään syntymäpäiväsankari! Talouden alle kymmenenvuotiaiden määrä väheni yhdellä kun kissamme täytti tänään 10! Meillä on 20 vuoden YYA-sopimus että toivomme maukujalle edelleen pitkää ikää. Toki hän saa elää vanhemmaksikin jos haluaa mutta 20 vuotta on tavoite. 

Edelleen hän on hyvin kärsivällinen kanssaeläjiään kohtaan ja tarpeen vaatiessa vain maukaisee ja poistuu paikalta. Ei ole edes yrittänyt satuttaa 2-vuotiasta vaikka toinen on kyllä yrittänyt kaikkensa mm. puraissut kissaa hännästä ja silittää säännöllisesti vastakarvaan ja huutaa korvaan (kyllä, on kielletty ja osaa joskus jopa silittää nätisti ja rauhallisesti)
Tänään ihmeteltiin ulkona outoa valoilmiötä taivaalla. Pikkutyypin mielestä se oli kiva, etenkin kun pitkästä aikaa sai laittaa coolit aurinkolasit. Käytämme ensi talven takkia varulta jo nyt jos se ei vaikka ensi talvena enää mahdukaan... Tuo malli on kyllä hämäävä sillä noissa hihoissa on kyllä mittaa ihan sormenpäihin asti ja vähän ylikin mutta se ei kyllä näissä kuvissa mitenkään näy. Tuo pussittavuus tekee sen varmaan? Ilman lasta henkarissa roikkuessaan takki näyttää todella isolta. No, jos ei sovi niin eiköhän takkeja myydä ensi talvenakin ;).
Housuista päätellen (tämän talviset) joku on kyllä venynyt pituutta ainakin jaloista, ennen noissa oli paljon enemmän ryppyä. Pitäisiköhän pitkästä aikaa mittailla onko niin vai kuvittelenko vaan. Jalka on muuten venynyt talven aikana sentin, onneksi kengissä oli reilusti varaa. 

14 kommenttia:

 1. Ihana kisu :)! Ja nätti setti tytöllä. Meillä kans siinä Ticketin haalarissa hihat tosi pitkät, mut ei ne käytössä näytä siltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihana, siis kissa ja niin kiltti ettei koskaan satuta ketään. Kymmenessä vuodessa olen saanut kaksi osumaa sen kynsistä ja molemmat vahinkoja mitä se itse säikähti varmaan enemmän kuin mää.

   Johonkin tuossakin takissa se hihan pituus häviää, tuntuu kuin ne kasvaisi jonkun aikaa mukana :D.

   Poista
 2. No ilmankos mun silmiä aina kutittaa kun tulen sun blogiin! Siellähän on kissa! ;D

  Kiva kyllä toi setti :) Meilläkin olis tarvittu tänään aurinkolaseja, mutta ei tajunnu ennen kuin oltiin jo raitilla menossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en voi sille mitään mutta ne karvat tunkee joka paikkaan, etenkin näin keväisin ;D.

   Muuten tuo meidän maukuus on kyllä sellainen että ei kauhean allergisoivimmasta päästä ilmeisesti ole sillä äitini ja veljeni eivät reagoi millään lailla vaikka ovat allergisia ja veljen vaimokin voi meillä hetken oleskella vaikka muissa kissaperheissä ei ollenkaan.

   No, mähän en melkein voinut olla ilman aurinkolaseja sisälläkään kun oli niin kirkasta niin siitä tajusin että pikkuihminenkin taitaa tarvita omansa ja onneksi löytyivätkin juuri tänä aamuna sattumalta :D.

   Poista
 3. Meilläkin poitsu silittelee koiraa aina vastakarvaan ja vetelee hännästä kun luulee ettei nähdä. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :( Ei tuo ilkeyttää onneksi vielä tee kissalle mitään kunhan vaan innostuu vahingossa vähän liikaa :D.

   Poista
 4. Onnea kisu! Tänään oli kyllä mahti hieno päivä! Ja me ihasteltiin sitä ikkunan läpi ja lähdettiin illalla ulos ja aamulla, kun oltiin niin aurinko ei edes paistanut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä paistoi jo aamulla. Tiedän sen siitä että 2-vee piti aurinkolaseja sisällä pitkään kun ne sopivasti löytyivät.

   Poista
  2. Kissa kiittää onnitteluista, tietysti :D.

   Poista
 5. Onnea kissalle! :) Meidän pojat ei suostuneet ainakaan viime kesänä laittamaan aurinkolaseja ollenkaan... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa kiittää :). Meidän pikkutyypin kanssa ei onneksi ole ollut ongelmia sen suhteen. Niin on pysyneet päässä aurinkolasit ja hatut ja toivottavasti näin jatkuukin. Ehkä on huomannut että niistä on apua?

   Poista
 6. Onnittelut kisulle! :) Meillä mummolassa asustaa (mun) Miisu-kissa, joka täyttää toukokuussa 14 vuotta... ja voi lievästi sanottuna paksusti. Todennäköisesti ei tule näkemään 20-vuotis synttäreitään, koska suostuu juomaan vain kermaa ja syömään kaupan kalleimpia herkkuja.

  Me ollaan kans käytetty jo ens talven toppaa ihan sen takia, jos tyttö kasvaakin niistä pihalle ensi talveen mennessä. On tää vaatteiden ostaminen yhtä säätämistä! Onneks me ollaan lakossa, ettei tarvi ajatella koko asiaa (ajatellaan silti).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa onnelliset kissat elävät pidempään ja tuo dieetti on hänelle sopiva? Jaa-a, no ehkä en suosittele sitä meidän maukujalle (joka painaa vain 3,5kiloa mutta näytti silti kasvaneen jättiläiseksi viikossa kun toin vauvan kotiin :D).

   Tuo on kyllä tuntuu kasvaneen tuo meidän tyttö että pahoin pelkään että se yksi Molon haalari on ainakin erityisen sopiva juuri juhannuksena :D. Mulla on lakon suhteen ollut todella helppoa ystävänpäivän jälkeen... Ei ole juurikaan ollut himotuksia enkä paljoakaan ajatellut ostoksia :D. Ajatukset niistä ensimmäisistä lakon jälkeisistä ostoksista alkaa kuitenkin jo selkiytymään :D.

   Poista
  2. Mitähän mä ajattelen "tuo on kyllä tuntuu"... Eihän siinä ollut päätä eikä häntää... No, ymmärsit varmaan kuitenkin :D.

   Poista