sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Prinsessa Homsantuun uusi kesämekko

Kas tässä, uusi kesämekko:
 Lapsi tarvitsisi lyhytlahkeisia housuja ja mitä tekee äiti?-  Ompelee mekon.
Vieläpä sangen rimpsuhelmaisen ja röyhelöisen, joka ei yhtään ole tämän Homsantuun normaalia tyyliä. Itku siltä pääsi kun sovitettiin. Suostui kuitenkin ulkoilemaan mekossa, ei kai sillä niin väliä mitä on päällä kunhan pääsee ulos.
Syypää äkilliseen mekkoinnostukseen on kirja, tarkemmin sanottuna Mekkotehdas-kirja. Toki olin törmännyt kirjaan aiemminkin toisten blogeissa mutta luulin (tyhmänä) etten tarvitse sitä omaksi. Väärässäpä olin sillä ensimmäisen kerran kun pääsin kirjaa selaamaan syntyi pakottava tarve saada se omaksi  (ja muuttua mekkoihmiseksi tai ainakin muuttaa pikkuihminen mekkoihmiseksi). Oli muuten sangen pitkät neljä päivää kun odottelin kirjaa postissa tulevaksi :D.
Tämä mekko on nimeltään Riine ja nyt täytyy sanoa etten olisi paljon enempää ei-meidän-näköistä mekkoa valita. Mutta ihanahan se on ja niin jotain mitä en olisi uskonut ikinä ompelevani: rimpsuhelmainen mekko! Mutta hyvinhän tuo näkyi onnistuvan minultakin ja hyvinhän tuo Homsantuukin sen kanssa toimeen tuli alkujärkytyksen jälkeen. (Huomatkaa muuten mekkoon täydellisesti epäsopivat Tutan leggarit ja keltaiset feikkicrocsit)
 
Ihanhan se on kuin keijukainen tuolla niityllä :D.
Kirjan tekijöiden ihana blogi, Mekkotehdas, löytyy täältä  (jos joku ei vielä ole sinne eksynyt)

Viikonlopun saldo siis on että lapsella on uusi mekko mutta edelleen siltä puuttuu kesähousuja. Meillä on tarkalleen ottaen nyt kolmet trikoocaprit ja 4 pitkät legginssit. Minun mielestäni se on ai-van lii-an vä-hän mutta mies sanoi että siinähän on housut jokaiselle viikonpäivälle :O. No, teoriassa joo, mutta käytännössä ei (tänäänkin on menossa jo kolmannet housut vaikka oli mekkopäivä). Että ehkä seuraavaksi vähän kesähousuja vaikka tuo Mekkotehdas-kirja kyllä tuolla huutelee että vielä olis muutama ihana mekko tekemättä.  

8 kommenttia:

 1. Tilasin samaisen kirjan viikko sitten, vaikka meidän neidit ovatkin juuri ylittäneet sen 122/128 koon... Mutta onhan noita pikkuihmisiä ympärillä, ja kaavoja voi onneksi isontaa vielä 134cm kokoonkin helposti. (eivät tytöt tarvitse leveyttä lisää 122/128cm kokoon vähän pituutta vaan) :) Tykkään erityisesti siitä Katariinasta! Mutta saapa nähdä mitä saan aikaiseksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään siitä Katariinasta mutta luin sen ohjeen niin väsyneenä etten ymmärtänyt eli en uskaltanut vielä yrittää :D. Eikä mulla ole muuten kuminauhaakaan (eikös siihen tarvittu aika paljon sitä vai muistanko väärin).

   Ja juu, uskon että teidän neidit tosiaan tarvitsevat vain sitä pituutta. Tai ainakin tuo minkä tein oli kohtalaisen leveä meidän kapoiselle neidille (oma vika kun en yläosaa vähän kaventanut vaikka meinasin). Kirjassa kun oli mitat koon kohdalla ja mittasin meidän neidin niin kyllä siltä oli joku useamman sentin varastanut ;).

   Meillä onneksi ollaan vasta siinä pienimmässä koossa että kaipa tuo kyllästyy kun äiti ompelee ne samat mekot seitsemän seuraavaa kesää - aina vaan eri kuoseissa :D.

   Poista
  2. Juu, ei helpoin ohje se Katariina, kuminauhaa juu, ja mulla ei ole muuten edes saumuria, mutta päätin tehdä sellaiset tytöille, vaikka se olisi mun viimeinen tekoni (ennen seuraavaa ;)) Olipa outo lause. Kiva, kun voin kirjoitella täällä sun blogissasi, sillä mun FB on huoltokatkolla? tms. ja en pääse profiiliini... Vieoitusoireita, kun tulee yleensä näin illalla, lasten nukahdettua siellä hengattua... Kirppu joka ei jaksa kirjautua

   Poista
  3. Ohops ja hups, meinasin poistaa sun viestisi :D. Aluksi et pääse faceen ja sitten täälläkin sua meinataan sensuroida. Mun mielestä mekonompelussa saumuri ei ole ollenkaan välttämätön (melkein jopa huono) ja se Katariina näyttää just sellaiselta jossa se saumuri olisi vain haitaksi. Sun täytyy nyt sitten vaan ruveta tuumasta toimeen ennen kuin sun tytöt venyy lisää! Ja mä haluan sitten raportin onnistumisesta (vaikka se olisikin epä-, en kyllä epäile ettetkö onnistu kun vaan muistat ne mun simppelit neuvot).

   Poista
 2. Ihana homsantuu-mekko. Tuntuu kohta jokaisen tyttölapsen äidin hyllystä tuo kirja löytyvän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En yhtään ihmettele - tuo kirja hurmasi minutkin vaikka olin varma etten sitä tarvitse :D.

   Poista
 3. Sana joka pulpahtaa mieleen on herttainen! Ei tyttölapsi mitään housuja välttämättä tarvitse - sen voin mekkoilijan äitinä todistaa ;) Toki sinne mekon alle on ihan kiva laittaa legginisiä, jos helma on yhtään lyhyempään päin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me taas ollaan enemmän housuihmisiä niin vähän vierastan noita mekkoja :D. Mutta katsellaan - mistäs sitä tietää minkälainen mekkoihminen tuosta pienestä neidistä vielä tuleekaan. Voi olla että parin vuoden päästä ei kelpaakaan housut enää mihinkään.

   Poista