torstai 15. joulukuuta 2011

15.päivä - paljonko lapsi kasvaa vuodessa?

Kun oli kyse siitä ihan ensimmäisestä vuodesta niin kasvua tuli 26,7cm ja 6kg 735g ja päänympärystä 12,6cm. Yhdestä vuodesta kahteen lapsi ei taida ihan noin paljon kasvaa :D. Juuri nyt tämä (Ticketin Baby baggie koossa 92cm) vaikuttaa jättiläisen haalarilta, vuoden päästä sitten tiedämme että kasvoiko lapsi (vai kutistuiko haalari ;)).
 Väri on ihana, harmittaa kun eivät Ticketillä tee tämän värisiä karvakauluksellisia takkeja aikuisille - heti ostaisin! Tyttöä ei oikein huvittanut nämä sovitushommat joten tutilla tuli lahjottua. Kiukuttaa kai sitä ketä tahansa kun sullotaan liian isoon haalariin eikä edes ulos pääse, eipä sinne kyllä tehnyt mielikään kun satoi taivaan täydeltä räntää/vettä. Huonoja kuvia, ehkä kuvaajakaan ei ollut kovin yhteistyökykyinen ;).
 Samaan syssyyn sitten soviteltiin jo vähän kevättä, sehän on jo ihan muutaman kuukauden päästä (yritän uskotella itselleni jaksaakseni tämän synkän ja kylmän vuodenajan). Hassun sopivalta näyttää tuo takki näissä kuvissa vaikka oli kyllä vielä hieman liian iso (onneksi se kevät ei ala vielä tänään). Vetoketju on auki kun tyttö ei antanut laittaa sitä kiinni, sen jalat olivat kävelen lujaa asetuksella ;).
 Edelleen tuo Ticketin violetti Feodora-takki miellyttää silmää kovasti, saa nähdä miten sitten kun alkaa tupsahdella kuvia kevätuutuuksista. No jaa, eipähän tuo varmaan värimakuani yms. muuta ja ainahan sitten voi taas aleshoppailla seuraavaan vuoteen.
 Ticketin Uffo koossa 80cm on kyllä ehdottomasti ainakin koon (ellei jopa kaksi) reilumpi! Tämän haalarin kun pitäisi olla juuri nyt sopiva tuolle tytölle mutta on kyllä edelleen aivan liian reilu. Onneksi pituutta tulee lisää vielä ennen kuin kevät oikeasti saapuu.
 "Kuule äiti, mä menen tänne piiloon kun ei enää nää mallinhommat kiinnosta!"
"Mutte heiiii, kuka on tukkinut tien tällä jakkaralla?"
Tuollaiset reippaammat värit sopivat mielestäni hyvin tuolle meidän tummatukalle ja toki tummat väritkin vallan mainiosti, jopa mustakin jonka pukemista lapselle osa tuntuu kovasti arastelevan.

Enemmänkin meillä olisi ollut välikausivaatteita soviteltavaksi mutta ehkä annamme niiden vielä odottaa siihen asti että se kevät oikeasti tulee. Ulkona kyllä on juuri nyt kovin keväinen lämpötila ja tiekin oli jo jäästä sulanut mutta jos nyt kuitenkin uskotaan että talvi tulee ennen kevättä. Ei tämä pukeutuminen oikein vielä tuonut kevätfiilistä kun päivä oli niin synkkä.

2 kommenttia:

 1. Hui, näyttääpä tuo uusi baby baggie isolta, mutta ehkä kuvakulma liiottelee hieman...? Eilis = hänen päänsä näyttää niin kovin pieneltä tuolla ison haalarin uumenissa. :D

  Mekin kokeiltiin muutama pv sitten Uffoa (80 cm) ja luulenpa, että menee ensi syksynäkin. :) Samoin tuo Feodora (74 cm) menee luultavasti keväällä, sen verran pitkät hihat siinä on ja vartalossa väljyyttä.

  VastaaPoista
 2. Ehkä tuo kuvakulma tosiaan hämää :D. Minä kun olen tuota haalaria mittaillut huolissani siitä että sopiiko se ensi talvena :D. Positiivista on se että kyllä tuolle haalarille ottajia löytyy taatusti jos se on meille liian pieni (tai iso).

  Välillä kyllä haluaisi että omistaisi sen aikakoneen jolla voisi käydä niitä kasvuja sun muita vähän etukäteen katsomassa.

  Tuolta se muuten näytti se tän talvinenkin haalari ekassa sovituksessa, siis siltä että ei ikinä tule olemaan sopiva talvella ja nyt sitten jännätään että mahtuuko koko talven.

  Uffo ei kyllä ole nähnytkään 80 senttistä eli kyllä se ainakin teillä menee syksylläkin ja voi olla että meilläkin. Paitsi että meillähän tapahtuu nyt se äkillinen kasvupyrähdys kun menin sovittamaan ;).

  VastaaPoista