maanantai 17. joulukuuta 2012

Emalia emalia

Olin jo unohtanut että rakastan emaliesineitä ja erityisesti prahalaisen Smaltumin emaliesineitä, kunnes törmäsin sattumalta näihin ihan oman kunnan liikkeessä (olin etsimässä lankaa, en emalia).
Pelastin niistä pari mukia, toinen tosin meni jo veljentytön joulupakettiin, toisen saa oma tyttö. Nyt mulla sitten yks kaks yllättäen on uusia emaliastiatarpeita. Kattiloista pienimmäthän olisivat kivoja tytön keittiöleikeissäkin! Niin ja toki tarttisin pari omaa.
 Tällaista lävikköä ilman en ehkä voi enää elää kauaa!
 Ja tällainen pannukin olisi pirteä!
Nyt sitten mietin että pitäisikö ihan lähteä Prahaan täyttämään matkalaukkunsa emalilla? Alkuun voi tietenkin vierailla säännöllisesti tyhjäämässä kotikunnan kauppaa tai toivoa noita lahjaksi. Tai no, ihan ensimmäiseksi ostin miehelle sokerikon joululahjaksi, kannellisen, sillä se oli ostoslistalla muutenkin muutaman vuoden jo (en laita kuvaa kun jos se mies kuitenkin käy täällä niin eipäs sentään näe että millaisen saa :D).

Mitenkäs te, tykkäättekö?

12 kommenttia:

 1. Emalissa on jotain suloista ja se tuo mieleen lapsuuden. Jollei kaapit olisi täynnä kippoloita, kappoloita ja mukituksia, nuo sopisivat sinne kuin nenä päähän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin tyhjäät vähän ja sitten uutta tilalle? :D Tai sitten pitää hankkia mökki että saa lisää tilaa? Vai olikos teillä jo :D.

   Poista
 2. Ihanan pirteitä ja leikkisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niitäpä juuri. Tuollaisesta mukista ei voi juoda suu mutrussa, odotan sen pelastavan tytön kanssakin muutaman ruokailuhetken ;).

   Poista
 3. Kivoja :) Meillä on pojalla yks muumi emalimuki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä muumit ei kuulu emaliin :D. Ne on jotenkin liian siloiteltuja tai kuluneita tai jotain. Nuo pirteät kissat ja muut eläimet kyllä sopii :D.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. No niinpä. Näistä saa just sellaisen huvikumpukattauksen kun ei tarvii kaiken olla samaa väriä :D.

   Poista
 5. Tuo lävikkö on ihan huippu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ehkä pysty elämään ilman tuollaista :D. Jaa-ah, jos joulupukki ei ymmärrä tuoda niin täytyy keväällä ostaa itselleen synttärilahjaksi :D.

   Poista
 6. Ihania! Mä tykkään niistä Muumi emaleistakin, niitä löytyy meiltä muutama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tosiaan oikein niille muumeille lämmennyt, niissä on niin haljut väritkin tai liian vähän värejä... Jaa-ah, no joku niissä tökkii etten tykkää. Näistä tykkään.

   Poista