lauantai 4. toukokuuta 2013

Automarketissa lämpöä etsimässä

Ei mennyt maalämpöön siirtyminen meidän suunnalla kuin Strömsössä. Toukokuun alusta asti olemme olleet ilman lämmitystä ja lämmintä vettä. Tilanne jatkuu näillä näkymin samanlaisena vielä alkuviikkoon (toivomme että vain maanantaihin mutta naureskellen puhumme keskiviikosta). Hommassa meni aika monta asiaa pieleen ja arkeen tuli vähän ylimääräistä happeningiä. Kotona olemme kuitenkin olleet koko ajan ja antaneet auringon lämmittää - niin ja uuni on ollut ahkerammassa käytössä kuin yleensä. Kaipaamme kyllä jo etenkin suihkua kovasti - allekirjoittanut on pessyt hiuksensa jo kahdesti kattiloissa lämmitetyllä vedellä. 
Päiväretkiä on tehty automarkettiin lämmittelemään, harmi ettei siellä ole suihkupalvelua tai pullotettua lämmintä vettä - ei niistäkään siis ihan kaikkea saa vaikka joskus siltä tuntuukin :D. Onneksi ne ovat auki myös sunnuntaisin vaikka ei kai ne mitään ostolakkolaisen paratiiseja ole. Neljättä päivää ostolakossa ja se on näemmä ihan hyvin mennyt tässä kaiken muun sivussa.

Toissailtana kun lisäksi katkesivat sähköt niin istuimme miehen kanssa pimeässä ja nauraa hekotimme hervottomasti. Tilanne oli jotenkin koominen - ainakin tragikoominen. Kun mies meni vessaan ja tottumuksesta napsaisi valokatkaisijaa niin huusin perään että ota samalla lämmin suihku... Pimeän keskeltä kuului asianmukaista hekottelua.
Nyt sitten odottelemme alueelle iskevää vauvabuumia noin 9kk:n päästä kun ihmiset ovat hakeneet lämpöä toisistaan. Meillehän ei luonnollisesti perheenlisäystä ole tulossa sillä pikkuihminen on nukkunut keskellämme koko viileän episodin ajan (ennenkuulumatonta ja toivottavasti ei pysyvää) etenkin kun jo ennestään oli flunssassa. 

Torstaina kävimme muuten neuvolassakin lämmittelemässä ja tytön tuoreet mitat 2,5-vuoden iässä on aiheellista kirjata myös tänne talteen. Pituutta oli 96,8cm ja painoa noin 16 kiloa (vaatteet päällä ja niitä oli kotilämpötilan johdosta ehkäpä tavallista enemmän). Pituuskasvua puolessa vuodessa siis vain kolmisen senttiä, ennenkuulumatonta ja seuraavaa kasvupyrähdystä odotellessa. Puhekin oli kehittynyt ihan ikäisensä tasolle ja hämmästyksekseni tyttö puhui ihan vieraalle tädille hurjat määrät - kodin ulkopuolella puhuminenhan on vasta muutaman viikon vanha juttu eli hurjaa edistystä on tapahtunut siinäkin. 

t: L-E
10 kommenttia:

 1. Selitys hyväksytty :D Tosin voi siellä postissakin käydä lämmittelemässä, vaikkei siellä suihkua olekaan... ;) Kunhan kiusin!

  Teillä alkoi sitten toukokuun alun kunniaksi ja ostolakon lisäksi suihkulakko ja lämpölakko. Tsemppiä! Toivottavasti tilanne normalisoituu pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän postihan on Siwassa että siellä ei ole ihan niin viihtyisää että viitsisi aikaa viettää :D. Eilen oli tarkoitus koukata sieltä kautta mutta muistin vasta kotipihassa :O. Huomenna yritän uudestaan.

   2-vee on mielissään etenkin suihkulakosta, suihkussa käyminenhän on ihan maailman kamalinta ;). Aika mielenkiintoinen on ollut kuun alku kieltämättä, ehkä loppukuu sujuu sitten vähän normaalimmin.

   Poista
 2. Oliko teillä muuten jotain erityistä syytä käydä ylimääräisessä neuvolassa, vai muutenko vaan? Hyvät on mitat joka tapauksessa :) Sopis nyt tulla lämpöjä asap!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sen kasvun takia vaan käytiin mutta ei syytä huoleen nyt on jopa vähän tippunut omalta käyrältään ;). Ja kun kerran tarjotaan niin toki mennään :D. Äiti etenkin oli neuvolan tarpeessa ja sitä kautta on hyvä ajaa omia (eikun koko perheen) asioita :D. Jos äiti voi huonosti niin koko perhe, eikös se niin mene :D.

   Lämpöä tulee alkuviikosta aikaisintaan mutta tänään meille(kin) kiikutettiin isännöitsijän toimesta rakennuslämmitin että ei ihan kuolla viluun täällä :D. Lämpöä ja lämmintä vettä ilmeisesti olisi jo jos DHL:n kuskit hoitaisivat työnsä vähän paremmin ;). UPS:lläkin on ollut vaikeuksia löytää meille mutta he osaavat sentään käyttää puhelinta, DHL:llä eivät ilmeisesti osaa ;).

   Poista
 3. Me oltiin viikko ilman lämmintä vettä silloin kun kuopus oli pariviikkoinen. Ai että olikin muuten hankalaa! Eli tsemppiä sinne suuntaan!

  Hienoa että puheen kehitys on mennyt noin mainiosti eteenpäin! Meilläkin alkaa tapahtua nyt kolmen ja puolen vuoden iässä, "ai poikahan puhuu noin hienosti jo" saamme kuulla monilta tutuilta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Ikävämpää olisi ilman sähköä ja niin ettei tulisi vettä ollenkaan eli hätäkös tässä :D. Arvostaa taas vähän aikaa noita itsestäänselvyyksiä. Niin ja ikävämpää tämä olisi ollut tammikuussa :D.

   Arvaa kuinka monesti olen nyt parin viikon sisään kuullut lauseen "ai se puhuu sittenkin" :D. Hirmu harppauksin kyllä menee puhe nyt eteenpäin! Luulisin että hieman ollaan vielä jäljessä keskimääräistä 2,5-vuotiasta mutta kovasti kiritään! Kiukuttelukin on vähän vähentynyt kun saatamme jopa ymmärtää toistemme puhetta.

   Poista
 4. Onneksi teillä ei enää tarvitse pestä vauvan peppuja :)
  Mulle tuo peseytyminen ei olisi homma eikä mikään, kun käyn muutenkin kylmässä suihkussa, mutta meidän teinit voisivat nikotella aikalailla :D Toisaalta taas olen muuten aikamoinen vilukissa, lämpöjen puuttuminen olisi mulle aika tuskallista :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :O Kylmässä suihkussa... Juuei! Kuinkahan kylmää vettä teiltä tulee? Meillä tulee nimittäin ihan suorastaan jäistä... Ajattelin yhtenä päivänä että kyllähän kylmälläkin vedellä peseytyy mutta juu, ei ihan noin kylmällä sentään :D. Taidanpa muuten huvikseni jossain vaiheessa mitata sen veden lämpötilan :D.

   Poista
  2. Kyllä mä vedän ihan sellaisia jääkylmiä :) Ja nautin mm. avannosta. Mutta saunba pitää sitte olla lämpimänä ja sitähän teillä ei siis ollu vai oliko? :)

   Poista
  3. Hrrrrr, et taida olla ihan viisas ;) :D. Tuo kylmä vesi on ehkä kamalinta mitä tiedän! Mähän en kykene järveen menemään edes kesällä kun mun hengitys salpautuu :D. Mieheni muuten kokeili tänään kylmää suihkua ja totesi ettei kykene :D.

   Juu, oikein muistit! Me ollaan tosi huonoja suomalaisia kun meillä ei ole saunaa eikä sitä edes kaivata :D. Saunotaan ehkä kerran vuodessa eikä tosiaan välttämättä tarviisi sitäkään kertaa.

   Poista