lauantai 11. toukokuuta 2013

Pyöriä kiikarissa :D

Meillähän on tytöllä Madisonin Potkupete, jossa tällä hetkellä on apupyörät. Kyl-lä - a-pu-pyö-rät! Potkupyörän kanssa sattui ja tapahtui sen verran monta kaatumista ja törmäilyä että tyttö alkoi pelätä koko kapistusta. Nyt taas kelpaa ajella kun pyörä ei kaadu heti kun unohtaa pitää jalat maassa. Luulen että nuo ei kyllä pitkäksi aikaa pyörään jää, kunhan tyttö saa itseluottamuksensa takaisin.

3-vuotissynttärit häämöttävät vasta lokakuussa mutta nyt kun kauppojen pyörätarjonta on laajimmillaan niin tyttö on halunnut koe"ajaa" suunnilleen jokaisen näkemänsä ja mitä isompi pyörä sen parempi. Eli synttärilahjaksi on syksymmällä luultavasti hankinnassa pyörä, täytyy vaan muistaa sitten aleaikaan olla tarkkana ja vähän jo tuumailla mikä olisi kiikarissa. 16" pyörä luultavimmin.

Mummalan naapurintytöllä oli tuollainen limenvihreä 18" Puky ja se olikin ensimmäinen pyörä jonka päälle tyttö uskalsi istumaan. Ihan ei yltäneet jalat vielä polkemaan mutta lähellä oli. En muuten edes tiennyt että tuollaista välikokoa kuin 18" on olemassa :O.

Itse olen hirmuisen ihastunut tuohon Crescentin Svavaan, tuota lilaa versiota en ole kyllä nähnyt livenä kun Prismalla on myynnissä vain se vaaleanpunainen mutta kumman tahansa värin kelpuuttaisin ja luulen että tyttökin. Laadullisestikin tuntuu hyvältä että jos sopiva ale sattuu vastaan niin meille - kiitos!

Tunturi Ginger
Madison Helmi

Helkama Soma

Huomaatteko että lähes kaikki pyörävalmistajat olettavat tyttöjen haluavan pyöränsä pinkkinä! Muita vaihtoehtoja on lähes mahdotonta löytää. En oikein ymmärrä miksi polkupyörän(kin) pitää olla sukupuolta korostava juttu. Hankaluuksia tämä tuottaa etenkin niissä perheissä joissa pyörän olisi tarkoitus periytyä siskolta veljelle tai päinvastoin. Arvaatteko miksi mummalan naapuriin oli kotiutettu limenvihreä Puky?


Helkama Jopo

 Tunturi Poni
Nopsa Fleur

Tarjolla olisi myös klassikkojen toisintoja kuten Jopo ja Poni mutta en ole vielä täysin vakuuttunut miksi valinta kohdistuisi juuri noihin. Ulkonäköhän miellyttää tietysti mutta ajettavuus askarruttaa. Toki teillä on vielä muutama kuukausi aikaa puhua näiden puolesta minulle.

Tämä Nopsan Jazzy olisi muuten ulkonäöltään aika simppelin mukava, täytyy varmaan käydä katsastamassa livenä tämäkin.

Milläs teidän lapset ajelee ja miksi? Nyt saa kertoa kaikki hyvät ja huonot puolet oman perheen ajokeista, etenkin jos ne koskevat jotakin näistä ylläolevista.

Kerrottakoon vielä millä itse ajan. Minulla on Tunturi Park Cafe (vihreä, 7-vaihdetta, vuosimallia en muista 6v. ikää ainakin) ja Kickbike Sport G4 (punainen samaa ikäluokkaa kuin Tunturini). Jälkimmäisestä lisätietoa täällä. Hieman täytyy tytön vielä kasvaa että saa oman Kickbiken, tänään juuri osuimme sattumalta kävelykadulle koeajamaan noita. Mieheni tarvitsisi uuden sillä on ajanut omallaan sen verran hurjia kilometrimääriä vuosien varrella että uusiminen alkaa olla aiheellista.

t: L-E

P.S. Unohdin kertoa että kelpuutan kyllä myös käytetyn hyväkuntoisen jos sopiva sattuu vastaan.


13 kommenttia:

 1. Nopsaa en suosittele, meillä on ainakin niin jäykkä poljettava että 5,5v poika ei halua sillä ajaa. Ei halunnut viime kesänä eikä halua nyt.Oli ihan susi ostos. Kannattaa siis tarkistaa ajoherkkyys.

  Sen sijaan poika ajaa edelleen pienellä (16"?) Tunturin pyörällä. Tosin kyseessä arka ja motorisilta taidoilta hieman ikätovereitaan jäljessä tuleva lapsi (ja lyhyehkö). Apupyörätkin käytössä ja epäilen ettei vielä tänä kesänä päästä niistä eroon.

  3v siskolle ostettiin juuri Pukyn potkupyörä ja se ainakin vaikuttaa tosi laadukkaalta. Mutta hurjaa se meno on, tyttö ei kaatuile mutta äidillä on sydäri lähellä useamman kerran ulkoilun aikana. Vauhti on hirmuinen ja ohjaus ei oikein tahdo aina pysyä perässä.

  t. Teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit noin pitkästi :). Ehkä emme siis kovin harkitse sitä Nopsaa ja olen kovasti ihastunut tuohon Crescenttiin, joka vaikutti hyvin kulkevalta.

   Meillä tyttö kaatuu potkupyörällä usein kun unohtaa ajavansa :D. Eli havaintokykyä vähän tarvittaisiin ehkä lisää ;).

   Poista
 2. Hei! Meillä on Madisonin Helmi ja ihan ruosteinen, en suosittele, on laaduton pyörä. Nopsia ollut joka lapsella vuosien varrella ja olleet hyviä. Nyt perheen kuopukselle jemmassa odottamassa synttäreitä Crescent, siitä odotukset korkealla. Siinä on alumiinirunko joka ei takuulla ruostu! Tuo Jopo apupyörillä on kyllä huippu suloinen!

  Itse tykkään että tytöllä on tytön pyörä ja pojalle poikamainen. Ei olla koskaan kierrättetty mitään (paitsi sukset) pojalta tytölle, vaikka ikäeroa 1v6kk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Madison kokemuksesta. Ja olipa jäänyt huomaamatta tuo Crescentin alumiinirunko :O. Ilmankos se tuntui niin mukavalta :D.

   Poista
 3. Meillä oli vanhemmalla pojalla tollainen tyttöjen Nopsa =D se ihan itse sen halusi, koska siinä oli jotain hahmojen kuvia mitkä näytti sen silmään Pokemoneilta. En raaskinut kertoa että ketjusuojassa luki "Princess".

  Se oli ainakin ihan hyvä pyörä tolle pojalle. Miinusta korin kiinnityksistä, ne menivät helposti poikki kun poika kaatuili.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä poika sanoi kun pyörän prinsessaosuus selvisi (oletan että osaa jo lukea ;)).

   Nopsaa käyn kyllä katsomassa mutta jaa-ah, josko Crescent on ottanut jo kovan etumatkan päässäni :D.

   Poista
 4. Hei Helkaman soma näyttää siltä, että se kannattaisi tsekata! Ja Crescent, juu nou, se on vaan hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytynee selvittää kuka meidän lähellä myy Helkamaa! En ole onnistunut vahingossa siihen törmäämään :O. Jännityksellä odotan teiltä Crescent-kokemuksia (vaikka uskonkin että ne on vaan hyviä :D).

   Poista
 5. Ja siis miltä tolla kickbikellä ajaminen oikein tuntuu?! ja missä sillä ajellaan? kaupungissa? ja miten pitkiä matkoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kickbikella ajaminen tuntuu kuntoilulta :D. Eli on paljon enemmän kuntoilua kuin miltä ensi näkemältä luulisi. Tuu kokeilemaan niin takaan että löydät lihaksia joiden olemassaolosta sulla ei ollut aavistustakaan :D.

   Mun Kickbike ei ole maastomalli mutta kyllä silläkin aika moneen paikkaan pääsee ja pitkiäkin matkoja. Mieheni vetää usean kilometrin lenkkejä, mun kunto ei salli kuin jotain 10km kerrallaan (jos just nyt ihan sitäkään).

   Just tavattiin noiden kehittäjä kaupungissa kävelykadulla ja se meinasi päivän päätteeksi ajaa tuollaisella Multialle! Jäi kysymättä kumpaa kautta mutta matkaa ainakin 60km. Että kyllähän sillä ihan yhtä pitkälle pääsee kuin pyörälläkin jos kunto vaan kestää.

   Suosittelen! Käy tutustumassa niiden nettisivuilla!

   Poista
 6. Mä olen kyllä samoilla linjoilla sun kanssa... vaaleanpunainen on kiva väri, mutta ehkä mä ton lilan ottaisin. Paitsi että sitä oli vaaleanpunaisenakinko? Typerä asia, mutta kaikissa noissa muissa on jotain kissaa, pupua, kania tai muuta tosi älytöntä sattuu silmiin! Lapsen pyörä saa olla lapsekas, mutta miksi pirussa niihin pitää tunkea kuvia? värit riittäis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitä lilaa on vaaleanpunaisena kanssa ja ehkä mun täytyy siihen taipua kun sitä olis helpommin saatavilla kuin tuota lilaa (tyhmää olis maksaa rahtikuluja vaan värin takia?).

   Ja samaa mieltä noista eläimistä! Kaikki ei tykkää esim. kissoista ollenkaan ja se kissannaama on tuossa Tunturissakin ihan turha - vaikka onhan se muutenkin ihan liian vaaleanpunainen meille :D.

   Poista
 7. Pyörät ruostuu - siis kaikki missä on terästä jos niitä säilyttää ulkona, joten ihan ruosteessa kommentit kannattaa jättää oman onnensa nojaa = huollon ja pyörtiedon puutetta.
  Ellei tähän nyt ihan lasketa 50e hintaisia lasten Biltema malleja.

  VastaaPoista