keskiviikko 1. elokuuta 2012

Talvi voisi näyttää tältä

Viime viikolla taisin sanoa miehelleni että en kyllä sovita E.T:n talvivaatejemmoja vielä, ainakaan ennen elokuuta. Mies vastasi siihen että meinaat sitten sovitella ensi viikolla. Hyvinpä tuo minut tuntee, niin aioinkin (ja hieman vaikeaa saattoi olla odottaa elokuulle). Ja nythän se on elokuu että tässäpä puuduttavan pitkä talvivaatesovittelukatsaus (olipa pitkä sanakin :D). Viime vuonna on näköjään soviteltu vasta loppukuusta :D.
Meidän granaattiomenanväriset Bisgaardin talvinilkkurit tulivat supernopeasti Pikkujaloista  ja ne ovat kyllä livenäkin ihanaakin ihanammat! Väri on mielenkiintoinen mutta tykkään ja niin tykkäsi tyttökin. Näillä voi paitsi kävellä ja juosta myös kiivetä tuolille. Nuo piparkakku-ukkorivistöt pohjissa kruunaavat kokonaisuuden. Nämä vaikuttavat Tepsuja lämpöisimmiltä että luulen pakkasillakin tytön pärjäävän. Koko on niinkin iso kuin 26 (enpä olisi uskonut noin isoja talvikenkiä ostavani lokakuussa 2-vee täyttävälle) ja uskoakseni talvea ajatellen täsmälleen oikea. Vaikuttavat myös todella laadukkailta ja siististi tehdyiltä (toki en mitään muuta tämän hintaluokan kengiltä odottanutkaan).
 Arvaatteko muuten kuinka monta Duploukkoa mahtuu yhteen 26 kokoiseen talvi-Bisgaardiin?

Haalarijemmoista löytyy kaksi talvihaalaria. Potent purple värinen Ticketin baby baggie (viimeinen mahdollisuus pukea tämä lapsi vauvahaalariin?) koossa 92cm. Koko vaikuttaisi hyvältä tälle noin 90 senttiselle, isompi olisi mallin takia aivan liian iso. Tämä vaikuttaa muhkealta ja lämpöiseltä, ei tosin ole oma suosikkini (miehen mielestä talvihaalarin kuuluu näyttää juuri tältä ja siinä kuuluu olla karvareunus hupussa).
Sitten se oma suosikkini jonka sopivuutta olen jännittänyt jo muutaman kuukauden eli Molo kidsin 98cm Polaris, värinä Thunder. Nyt näyttäisi kyllä hyvältä ja sopivan reilulta mutta saapas nähdä minkä verran tyttö talven aikana venähtää. Toisaalta viime talvinen Pyxis mahtui ihan hyvin talven loppuun jolloin tytöllä oli mittaa jo 86cm. Aika synkän värisiä haalareita meillä siis, jospa jotain pirteää asustetta?
 Takkijemmoissa on kaksi takkia. Tämä meille yllättävä valinta eli Pomp de luxin hopeanhohtoinen takki koossa 98cm vähän siistimpään menoon (kaupungille ja kaupoille). Istuu kivasti ja on ihana, tarviiko sitä muuta tällaisen takin ollakkaan (näkisin kyllä tämän kanssa hieman pidemmät housut ;)).
Toinen takki onkin sitten viime alkutalven inhokkikuosia joka olikin lopputalvesta pakkosaadameille-kuosinen eli kotiutin sitten Ticketin Hilda-takin koossa 98cm. Näyttää vielä olevan vähän reilu mutta jo käytettävä (ei kyllä haittaisi yhtään menisi vielä syksyllä 2013 mutta meidän tytön kasvulla en usko). Eri asia sitten on haluanko lapseni kulkevan koko talven kakka-takissa :D. Sinnikkäästi kukka on edelleen kakka vaikka kuinka joka päivä asiasta keskustelemme.
Toppahousuosastolta löytyy 92cm vaaleanpunaiset Ticketit jotka menevät alkutalven ainakin (sovitettiin mutta kuvaa ei saatu). Kukkatakin kanssa kuvissa on, niinkin eksoottisesta paikasta kuin Lidl, ostetut pinkit housut, ehdottomasti hintansa (alekorista 7 euroa muistaakseni) arvoiset ja väittävät vedenpitäväksi ja on lumilukotkin lahkeissa. Sen verran reilut vaan vielä että voivat olla sopivammat   vasta talvella 2013-2014. Oikeanpuolimmaiset toppahousut ovat Cirafin, siis Prismasta, näiden vedenpitävyydestä sun muusta en tiedä, alerekistä loppukeväästä noin viidellä eurolla. 

 Goretexejä löytyy kahdet, molemmat Vikingin ja riskillä ostettu kevään alesta, nyt näyttäisi koko osuneen just eikä melkein oikeaan mutta mistäs sitä vielä ihan varmaksi tietää. Lämminvuoriset Vikingin thermokumpparit ostettu keväällä Cittarilta kympillä.
Tässä vielä Bisgaardit Ticketien kanssa, livenä sopivat hitusen paremmin kuin näissä kuvissa. Nyt on sitten mietinnässä että pärjättäiskö me näillä, toppavaatteiden puolesta kyllä mutta siis ilman Tepsuja? 

Hyvin näyttää talvi siis olevan hanskassa! Ei kun siis hetkonen, eipä ehkä voikaan sanoa niin sillä ne hanskat on vielä hankkimatta! Yhdet pinkit Reimatecit on kyllä kaapissa mutta ne on ehkäpä liian isoa kokoa vielä ensi talvena (ei tosin olla nyt vielä niitä sovitettu). Mitkähän ne olis ne parhaat talvirukkaset 2-vuotiaalle? Ja mitähän muita asusteita vielä tarvittaisiin? Ainakin Po.Pin lippapipo kummittelee mielessä ja yksi vaaleanpunainen Biggu on kaapissa. 

Jaksoikohan kukaan lukea tänne asti? Aplodit myös E.T:lle! Ikää 1v 9kk ja jaksoi sovitella kaikki talvikamppeet tunnissa!

15 kommenttia:

  1. teidän kengät on saapunut :) Ihania juttuja teillä on kyllä talveen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos suositteluista, kengät on todella ihanat ja lämpöisen oloiset! Ja sopivat malliltaankin :).

      Onneksi tykkään edelleen meidän jemmoista eikä uusissa mallistoissa ole näkynyt vielä mitään sellaista mikä olisi pakko saada heti.

      Poista
    2. Kengät on tismalleen oikean granaattiomenan väriset näköjään! Oh lalaa! Olen syönyt herkullisia granaattiomenia aikoinaan matkallani Silkkitiellä Keski-Aasiassa.

      Poista
    3. Yllättävän hyvin ovat saaneet värin kyllä vastaamaan nimeään :). Näissä kuvissa kyllä ei ihan niin ihanat kuin livenä :D.

      Poista
  2. Ihanat kengät, minä olen noita jo jonkin aikaa pähkäilly tekisi mieli tilata ne hopeiset tälläiset, suurin kokokin voisi mennä Pinjalle mutta jos meille tulee ne tepsut niin kaksia samanlaisia ei varmaan tarvita. :)

    Kovin on samoja sävyjä teillä talveen tulossa kuin meilläkin, Pinjalle on jo matkalla tuo samanlainen ticketin kukkatakki ja potent purple väriset toppahousut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sullakin tunnetusti on hyvä maku (tai siis Pinjalla ;)). Mä yritän pähkäillä että tarvittaisko me Tepsut vielä lisäksi että tuleeko kunnon pakkastalvi vai ei :D. Kun näkis eteenpäin sen verran että tietäis onko talvi pelkkää loskaa. Ulkoillaan kuitenkin useamman kerran päivässä niin olis kiva jos olis vaihdella kenkiä. Goreilla tuskin tarkenee kovilla pakkasilla.

      Ehkä mä ainakin odotan että näen kuvan siitä Tepsujen pinkistä ennen tilausta (tai sitten en, voi hyvää päivää tätä malttamattomuutta :D).

      Poista
    2. Joo Pinjahan näistä aikalailla nykyään päättää. :D Tai no äiti antaa vaihtoehdot joista neiti saa valita mieluisansa. :)
      Meillä on ollut Tepsut joka talvi niin kauan kuin Pinja on kävellyt ja pääseepähän nyt helpoimmalla kun ostaa taas vaan nämä tutut ja turvalliset samat jutut. :) Vikingin goret meillä on myös ollut joka talvi, saa nähdä saadaanko enää niitä cittarin plussatarjouksessa olevia goreja kun koot on vain 30 saakka.

      Poista
    3. Tuo vaihtoehtojen tarjoaminen onkin ovela vaihtoehto saada lapsi luulemaan että hän itse päättää ;).
      Mä luulen kyllä että laitan vielä tilaukseen ne pinkit Tepsut kunhan vaan saan päätettyä koon. Nuohan on niin reiluja että luulisin tällä veikkauksella 25 koon riittävän meille.

      Googletuksella huomasin että Pinjalla on ollut 26 kokoiset jossain välissä mutta ei selvinnyt että minkä ikäisenä :D.

      Poista
  3. Näyttää todella hyvälle! On monipuolista, että saa vaihtelua. Herkut kengät! Ei hitsit ne kummittelee, so enkä niitä olisi pikkujaloissa sinisenä veikon koossa... Hih, hyvinkin jaksoin lukea: mullakin tuli tuskastuttavan pitkä postaus tänään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja taas kirjoitusvirheitä: toivo huitoo kädellä syödessänsä :D

      Poista
    2. Tällä kokemuksella uskaltaisin kyllä suositella noita teillekin :). Tai ainakin minä olen noille ihan myyty! Lämpimät ovat taatusti ja mukavat jalassa. E.T. halusi ne jalkaansa uudestaan päiväunien jälkeen vaikkei ihan olekaan talvikenkäkelit :D.

      Niin ja kukapa nyt ei haluaisi tehdä lumeen pipariukonkuvia! Niin ja harmittaa sua kuitenkin jos joku muu ostaa ne teidän kengät ;).

      Poista
  4. Hei juuri housuthan pitäisi olla ne huippulaadukkaat Ticketit ja sitten takki voisi olla Cirafia. Eikö niin? Housuthan ne joutuu koetukselle touhutessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaan että meidän 2-vee tulee touhuamaan ulkona haalareissaan, jotka siksi ovatkin laadukkaat :). Toppahousut ovat lähinnä lähikaupalle kävelyä tai autolla paikasta a paikkaan b siirtymistä varten eli ns. kevyttä käyttöä. Isommalle lapselle toki ostaisin laadukkaat toppahousut mutta eiköhän nämä tuollaisen pienen kävelyn kestä ;).

      Poista
  5. Nättejä juttuja teillä talveen!

    Mä oon ostanut sellaiselle 2v+ ikäiselle joka talveen kahdet ns. pakkaskengät (Tepsut, Bisgaard, Angulus, RAP..). Goreille on ollut niin vähän käyttöä kahtena viime talvena, että en totusesti niitä ainakaan täyteen hintaan osta, ellei ihan vesikelitalvi tule :). Nuo pakkaskelien kengät on vielä tex-käsiteltyjä, että loskaankin ne valkkaan.

    Pitäisikin varmaan kurkata, jos löytäisin Epallekin jostain alesta nuo Bisgaardit. Meillä oli viime talveksi samanlaiset kun nuo teidänkin, mutta ruskeana. Oikein kelpo kengät. Pienille tulee "vaan" niitä Tepsuja (+ mekkosaapikkaat toiselle Angulukselta ja toiselle Rapilta):).

    PS. Tämä päivä meni Lintsillä, mutta jos huomenna ehtisi Tepsuilla käymään pinkeillä asioilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi miellyttävät vielä omaakin silmää :D.

      Luulen että meillä on vielä se Tepsujen mentävä kolo talvessa mutta oon päättänyt odottaa ne sun kuvat (kauheen malttamattomana kyllä :D). Ja ei meilläkään kaksia goreja olis täydellä hintaa millään mutta kun nuo sai niin halvalla keväällä niin ei voinut jättää muiden noukittavaksi.

      Noissa Bisgaardeissa oli kyllä kaikki mitä niiltä toivoinkin ja vähän enemmänkin. Katsotaan sitten tämän talven jälkeen että talvitaanko me goreja enää mihinkään :D.

      Poista