keskiviikko 22. elokuuta 2012

Ensi vuoden välikausi testissä

Heräsin hieman liian myöhään siihen että voisin ostaa Mini A Turen takin tytölle ensi vuodeksi. Oli meinaa sitten hieman hakeminen ja värivalinnankin saneli tarjonta. Mutta en valita kun Punavuoren peikolla oli myydä meille puoleen hintaan tämä:
Malli on Wai, sillä olin asettanut ehdoksi että takki pitää saada edestä auki alas asti. Meillä on ollut Cupcaken anorakkeja jotka eivät aukea kokonaan ja jotenkin koen sen kätevämmäksi jos takin saa kokonaan auki. Kokoahan tällä anorakilla on huimat 104cm ja tuolla pitkäselkäisellä tyypillä hyvinkin olisi jo käytettävä ellei niitä hihoja olisi kilometrin verran liikaa. Ongelma korjaantunee ajan mittaan.
Tyttö toivoi että oltaisiin lähdetty autolla, nyt kun se autoilu on kivaa kun turvaistuin vaihtui uuteen ja naama on menosuuntaan - siihen loppuivat autoraivarit! Ja koska viisipistevöistä loppui tuon pitkän selän takia mitta niin tyyppi matkaa niin kuin isot lapset, auton omissa vöissä. Vaihtoehtoja tutkittiin mutta niitä ei ollut :O.
 Takin väri on taupe grey ja vaikka se on hieman vaaleampi kuin kuvittelin (ainakin ulkona, sisällä se näyttää juuri siltä kuin luulinkin) ja kovin epätavallinen valinta meille niin tykkään kovasti. Nyt vaan sitten pitänee hankkia keväällä jotkut toisenväriset housut. Nämä jemmakaapin ainoat ensi vuoden kokoa olevat, mudanväriset Jonathanit eivät ehkä ihan käy - tai no, ihan siinä ja siinä että kelpuutanko. Tummanruskeat sopisivat muuten yllättävän hyvin, testasin meidän Reimateceillä - harmi vaan että koko 86cm ei taida enää ensi vuonna sopia vaikka tuo hitaasti niitä jalkojaan onkin venyttänyt.
Tyttö on oppinut keinumaan niin kuin isot lapset! Oho ja nytkö jo. Meidän takapihalle tuli muuten eilen puunkaatajamiehet, pari vuotta niitä jo odoteltiinkin ja sitten saapuivat sopivasti päiväuniaikaan ja ihan kysymättä - totta kai.
En tule kaipaamaan sitä pelkoa jota tunsin aina kovemmilla tuulilla ja myrskyillä kun luulin (tai siis olin ihan satavarma) että pystyyn kuollut koivu tulee vierailulle makuuhuoneeseemme. Eikä muuten yhtään auttanut vaikka mies vakuutteli että ei se ikkunasta tule kun katon reuna ottaa sen vastaan, jaa-ah, no nyt emme ikinä saa tietää kuinka siinä olisi käynyt. Joku on muuten jättänyt nurmikon leikkaamatta, taas. No, ihan kohta tulee kuitenkin lunta ;).
Tässä sitä puupurua nyt sitten on. Hattu on muuten pipo tai siis sellainen puuvillapipon päälle kiinnitetty vakosamettihattu. Nerokas keksintö, kiitoksia Kivat! Tämähän ei sovi meidän mihinkään välikausivaatteisiin mutta aiotaan kuitenkin käyttää sitä kaiken kanssa, hah. Kumisaappaat ovat pirteän punaiset Nokialaiset, miehen työkaverin tytöiltä saatu ja keväällä luulin että ovat sopivat vasta ensi vuonna mutta niinpä vaan nuo ovat juuri nyt oikeaa kokoa.

14 kommenttia:

 1. Kiva takki! Värikin on oikein kaunis :)
  Voi voi kun ei tarvitse enää tuulella jännittää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs mä nytten sitten myrskyillä kyttään, häh? :D Livenä tuo on kyllä kivempi kuin näissä kuvissa, niinhän se yleensä menee :D.

   Poista
 2. Juulia ja joonatanissa olis muuten pinkkiä Matin takkia 65e ja siitä -20% ;)

  Mä olin ihan järkyttynyt tästä teidän värivalinnasta, joten mun mielestä vaatisi kaverikseen vähintäänkin pinkit housut :DDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis joo, olen kyllä rekisteröinyt tuonkin Matin mutta en sitten jostain syystä halua sitä :D.

   Ai joo vai järkyttynyt? :D Ne pinkit housut kyllä kuului alkuperäiseen suunnitelmaan mutta jos nyt sitten kuitenkin ruskeat? t: nimimerkki "aion hukata lapseni metsään ensi vuonna"

   Poista
  2. Niin kun mun mielestä te ette oo ollenkaan näin rauhallisia ja maanläheisiä ja klassisia, että beige takki ja ruskeet housut ;D SItten tarvii ainakin kirkuvan pipon ja hanskat!!!! :D

   Poista
  3. Tuo takki muuten ei oikeastaan ole beige, se on hmmm, no taupe grey ;). Jaa ei olla vai, mulla on itselläni melkein saman värinen takki (jota tosin en ole muistanut käyttää tänä vuonna kun olen käyttänyt, kröhöm, pinkkiä :D). Jospa me ens vuonna oltais paikoitellen rauhallisia, maanläheisiä ja klassisia. Tai sitten keksitään ihan jotain muuta housuiksi ja asusteiksi ;). Saas nähdä. Takki ainakin on superkiva!

   Poista
 3. Onpas se muuten nätti :) Meillä on merkiltä ollut paljon välikausi vaatteita ja ensi talveen onkin sitten ensimmäinen toppapuku! Se haaleanvaaleanpunainen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On juu vielä nätimpi kuin mitä kuvittelin. Meillähän ei näitä ole aikaisemmin ollut kun luulin etten tykkää mutta sitten huomasin että tykkäänkin :D. Haaleanvaaleanpunainen kuulostaa ihanalta, teille :D. Meille en meinaa osaisi kuvitella :D.

   Poista
 4. Mikä istuin teillä oli aiemmin? Meillä on vieläkin poika selkä menosuuntaan ja saa kyllä pysyäkin. Ton istuimen tosin saa toisinpäinkin ja vöissä on mittaa vaikka kuinka. HTS Besafe izi combi meillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli Recaron Polaric ja tyttö kyllä testas tuon teilläkin olevan istuimen Lastentarvikkeessa nyt ja siellä totesivat että hällä tosiaan on niin pitkä selkä ettei mahtuis niihin vöihin paljoakaan pidempään. Lopputulos oli siis se että meille tuli Besafe izi up isofixeilla. Ja sen tosiaan pystyi ottamaan käyttöön kun ne vyöt asettuu paremmin kuin lyhyemmällä 4-vuotiaalla :O. Ihan heti en kyllä lämmennyt sille että meidän alle 2-vee matkustaa noin mutta kun ei ollut vaihtoehtoja ja jollainhan sen on siellä autossa kiinni oltava :D.

   Poista
  2. Kyllähän monet laittaa lapsen heti kasvot menosuuntaan kaukalon jälkeen :) Parempi kun on istuin kuin ilman istuinta :) Noi isofix hommat on mahtavia! Meillä oli edellisessä autossa isofix, nyt taas ei eikä seuraavassakaan näyttäs olevan mut ehkä joskus sitten... Kun lapsi on aikuinen :DD

   -titti (ei jaksa/ehdi kirjautua)

   Poista
  3. Meillä on kaikki istuimet olleet isofixilla niin en sitten tätäkään halunnut ilman :D. Ja ihan hyvin tytöllä tosiaan uudessa ne vyöt asettuu - toivottavasti ei kuitenkaan tarvitse tositilanteessa testata toimivuutta. Ja hyvä sekin että nyt lapsi taas viihtyy autossakin niin on kivempi reissata :).

   Poista
 5. Kiva takki =) Tolle riiviölle pitäis kans vaihtaa tommonen istuin missä ollaan auton omilla vöillä, sillä kun kanssa on pitkä selkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja teidän riiviö on vieläpä vuoden meidän tyttöä vanhempi että tuumasta toimeen :D. Meillä ei tosiaan olis ainakaan enää toppavaatteiden kanssa sopinut mitenkään entiseen istuimeensa niin vaihdettiin sitten jo nyt kun ne edelliset vyöt jo niin pahasti ahdisti kevyissäkin vaatteissa.

   Poista