tiistai 19. kesäkuuta 2012

Jättiläisen haalari?

Jättiläisen haalari vai kevät ja syksy 2013?
Kasvunvaraa on runsaasti mutta niinhän meidän tytön kasvulla kuuluukin. Vertaisin kokoa nyt käytössä olevaan Reimatecin 92 senttiseen eikä sitä eroa aivan järkyttävästi ollut vaikka kuvissa tuo ero kyllä näkyykin. Tämä on siis Molo kidsin Polly koossa 104cm. Iso on mutta onko liian iso? Toisaalta mieluummin liian iso kuin liian pieni. Ja olen kyllä aika tavalla tainnut tähän haalariin tykästyä (niin lyhyt suhde vielä etten uskalla puhua rakkaudesta ;))
 
 Yritettiin siis aamulla ottaa sovituskuvia. Harmi vaan kun noinkin isossa haalarissa näköjään voi liikkua kameraa nopeammin ;). Tytöltä kysyin että tykkääkö haalarista niin vastaus oli että "joo, vauuu".
 Oma kamera auttaa pysymään paikoillaan... tosin vain noin sekunnin.
Väri (mauve) on muuten yllättävän haastava kuvattava, vähän yritin muokatakin kuvien värejä vastaamaan oikeampaa. Livenä tämä on todella ihana - yllätyin positiivisesti! Itsehän olisin päätynyt mustaan mutta miehen mielestä se oli ehdottomasti nounou.
Haalari sentään pysyy paikoillaan.
Muun merkkisiä haalareita ei olla alesta edes katseltu, niin tyytyväisiä oltiin viime talvena Molon haalariin (ensi talveksikin on Molo kidsiä jo kaapissa koossa 98cm) ja hypistelytuntuma on tässäkin niin hyvä että kai me tämä pidetään vaikka se juuri nyt jättiläisen haalarilta vaikuttaakin. Mitäs olette mieltä?

18 kommenttia:

 1. Vaikeahan sitä on hahmottaa vuoden/puolentoista päähän. Meidän kokemuksella (ja lapsilla joilla on lyhyemmät selät ja pitemmät jalat) Molon haalari menee päälle suurinpiirtein sen pituiseksi mitä kokolapuu ilmoittaa. Mutta malli on sen verran istuva, että voi ottaa käyttöön reilun kokoisena, jolloin käyttöikä on pitkä. Eri mallisilla lapsilla voi olla eri kokemus. Mä toivoisin/olettaisin että meidän 98 Polly menee vielä ensi keväänä, kun ei meillä kukaan ole kasvanut kymmentä senttiä vuodessa 2v->.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli viime talvena 86 senttinen ja se meni koko talven kun keväällä sitä pituutta oli se 88cm. Meidän tytön 2v. arvio on jo 94cm (eli lokakuun lopussa) ja sitten 3-vuotiaana olisi ylittänyt jo sen metrin eli jos kasvaa niin kuin ennuste on niin se 98 olisi liian pieni. No, jos ei mene ensi keväänä tai syksynä niin ainahan tulee seuraava kevät ;).

   Poista
 2. Meillä on sama haalari odottamassa syksyä koossa 92cm :) Se se toissa talven lollipop haalari odottamassa talvea koossa 92cm... piti tulla jo viime talveen, mutta neiti kasvanut ihan niin isoksi (tai oikeastaan sinnepäinkään)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän neiti tunnetusti kasvaa hieman eri käyrillä kuin tämä meidän herneenverso ;). Meilläkin kyllä tänä syksynä saattaisi mennä se 92cm, siis jos olis toi haalari jo syksyyn mutta todennäköisemmin olis tarvinnut syksyynkin olla jo 98cm (mikä koko siis odottelee talvea ja on toivottavasti oikea :)).

   Poista
 3. Varmaan on ihan hyvä ens keväänä. Voi olla reilu, mutta täysin pidettävä. Veikkohan on sen viitisen senttiä lyhyempi kuin teidän tyttö, joten hänelle olisin ottanut 98cm haalarin.
  veikolle on tulossa ens kevääksi 104cm molon softshell kera 92cm housujen. :) molot on ihania siitä, että menee todsi pitkään, kuten Miima sanookin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä vähän arvoin, ottaisko Veikolle vielä ens kevääksi haalarin, mutta en sitten ottanut. Voi olla että tyypin 92cm polly menis vielä keväällä, ehkä. ja se 92cm polly on ollut jo ihan pidettävä 83cm Veikolla.

   Poista
  2. Jee! Vahvistat pähkäilyjäni :D.

   Se on oikeasti jännä kun 98 kuulosti liian pieneltä mutta sitten taas 104 jättimäiseltä :D. Ja tuo haalari näytti valtavalta ennen kuin kiskoin sen tytölle päälle :O. Henkarissa jättiläisen haalari mutta päällä näyttääkin sillä että olis jo melkein hyvä jos laittais kengät jalkaan. Saattaishan sitä nyt vaikka toivoa että jospa tuo menis jopa kolme kautta :D. Ja aimahan tulee ens vuonna uusia ihanuuksia joita shoppailla :D.

   Mullakin oli yksi Molon takki kiikarissa mutta sitten totesin että jätän ne takkiostokset kevääseen ja hommaan nyt tuon haalarin kun sitä kuitenkin ekaksi keväällä tarvitaan ja muiden käyttökokemukset on olleet niin hyviä :).

   Poista
  3. jeps, hyvä se on!
   Mä taas oon kauhistunut rahanmenoa kun on kolme vaatetettavaa, niin yritän hommailla KAIKKI ens kevään vk-varusteet nyt alesta. saapa nähärä, meneekö yhtään nappiin...
   Kummiski HYVÄT varusteeet haluisin, kun käyttö alkaa olla aika hard corea, ainaski ens keväänä!

   Poista
  4. Mun äiti ei millään ymmärtänyt että miksi niitä hyviä vaatteita kannattaa ostaa alesta melkein vuotta aiemmin kuin ne tulee käyttöön. Väänsin sille suunnilleen rautalangasta että koska ne maksaa niin älyttömän paljon että siinä ihan oikeasti säästää jos osaa vähän ennakoida :D.

   Harmi kun teidän Toivo on poika, ei meidän tytön vanhat taitais oikein istua sille vaikka koko oliskin sopiva :D. No joo, suurin osa on kyllä jo lähtenyt meiltäkin kiertoon mutta punainen kukkatakki olis vielä, tosin sille ei kyllä välttämättä 74 senttinen mene enää ens keväänä :O.

   Poista
  5. Aika tyttömäinen juu on se muutenkin, hiippahuppua ja röyhelöitä :D. Mä niiin osaan kuvitella kuinka miehekkäältä Toivo näyttäisi siinä - tirsk.

   Poista
 4. Tää on varmaan ens vuonna ihan hyvä =) Jos siis kasvutahti säilyy samana =) Vaikeaahan se on ennustaa, mutta suht hyvin lapset normaalisti niillä käyrillä kasvaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kyllä ettei tuo ole käyrältään vielä kertaakaan poikennut että ei kai sillä ole suunnitelmissakaan ;). Ja jos nyt sellainen ihme sattuisi ettei talven aikana tulis lisää senttiäkään (ei kai edes mahdollista?) niin ainakin tuo on jossain vaiheessa sopiva jollei keväällä oliskaan. Sen 98 kohdalla pelkäisin koko ajan että lapsi kasvaa siitä ulos ennen käyttökelejä :D.

   Poista
 5. Kyllä mäkin uskon, että on ihan hyvä ensi keväänä, Pinja taisi käyttää siinä 3-vuotiaana välikausivaatteissa 104cm ja koot olivat ihan hyvät, käytettiin sitä kokoa kevät sekä syksy.
  Minä en oikein uskalla ostaa vielä Pinjalle ensi keväälle ulkovaatetta kun tuo neiti on kasvanut niin kovalla vauhdilla että pakkohan tuon kasvun on jossain vaiheessa hidastuttava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse sitä vaan ajattelee että tuo pysyy pienenä ikuisesti :D. Mutta sitten kun katsoo viime kesän kuvia niin huomaa että eipäs vaan, aikamoista on kasvu :D. Kyllä tuo haalari näyttää meille jäävän kun muutkin ovat sitä mieltä että koko on oikea :).
   Pinjan kohdalla sun täytyykin miettiä jo sitäkin että mikä sille ensi keväänä kelpaa :D. Ja totta on että kasvukin saattaa hidastua.

   Poista
 6. Jos kasvaa yhtä vauhdilla kun tähän asti niin varmasti hyvä ens keväänä, viimeistään syksynä ja meneehän sit seuraavan kevään :)
  Meillä riittää ens kauteen toi Reimatecin 92cm.. Joudun varmaa talveks ostaan kokoa pienemmän molon haalarin :( Kuukauden päästä 2v ja mittaa ei kyllä ole pojalla läheskään 90cm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt vielä sano siitä talvihaalarista, vielähän tässä on kylmiin keleihin aikaa - ehtii se kasvuspurttikin tulla! Lapsethan venyy kesällä niin kuin kasvitkin :). Ja jos nyt joudut hankkimaan pienemmän haalarin niin kivaa punaista on ainakin tulossa :). Minkäs värinen se teidän jemmahaalari olikaan? Yhtään en muista vaikka yritin miettiä.

   Niin ja jos nyt sattuis että tuo haalari olis meillä vielä ens keväänä iso niin sittenhän sopii vielä syksyn Reimatec :). Eli ilman haalaria ei tarvii olla.

   Poista
  2. Meillä on jemmassa se violetti polaris :)

   Poista