tiistai 1. lokakuuta 2013

Rymyhaalarit - check!

Melkein 3-vuotiasta on kummastuttanut syksy, lehdet ovat viallisia ja putoavat puista. Ulos pitää pukeutua - ei voi vaan marssia ovesta sisävaatteissa ja pelkissä kengissä. Noinkohan kamalan paljoa viime syksystä muistaakaan? Ensimmäinen lumisade naamalle sai aikaan hysteerisen "haluan sisään, kylmää"-huudon.

Crocsin kumisaappaat ovat olleet todella mieluiset - vielä kivemmat ne olisivat jos olisi lätäköitä niin kuin syksyllä yleensä. Emme ehkä silti kaipaa sadetta vaan ennemmin pakkasta ja sitkeän flunssapöpön kuolemista (kyllä, se on vieraillut meillä ihan liian pitkään ja kaikilla)

Joku kaivoi keväällä takapihan auki maalämpöhommissa, sama joku ja sen jälkeen muutama muu unohti maisemoida pihan... Nooh, kohtahan tuo talvi hoitaa homman? Vai olisko tommonen pitkä heinikko epätasaisella alustalla sittenkin kiva? Mietittäiskö sitä sitten keväällä taas.


Uusissa talvigoretexeissäkin voi tanssahdella kuin keijukainen. 

Ne ovat sopivat, olivat keväällä alekorissa halvat mutta eivät mätsää oikein minkään kanssa. Mutta ei nyt välitetä pikkujutuista (siis eihän?) - paljon ikävämpää olisi jos koko olisi väärä kuin että väri vaan. Erityisen huonosti nämä tulevat sopimaan punaisen talvihaalarin kanssa.

Tuulet ovat pudotelleet isoja oksia lehtien lisäksi, melkein 3-v. yrittää sinnikkäästi nostaa ne takaisin puuhun mutta kun ei onnistu niin meinaa että "isi kohjaa!"  Mahtava ikä kun isä pystyy vielä kaikkeen!

Takapihan vanhasta liukumäestä on vihdoin uskallettu laskea koko kesän tuumailun jälkeen - kaikki eivät vaan ihan heti ole liukumäki-ihmisiä. Muistikuvani väittäisi etten minäkään ollut, enkä kyllä muista moista taitoa mihinkään tarvinneeni (ei ole onneksi tarvinnut pelastautua lentokoneesta).

Ticketin kierrätetyt rymyhaalarit ovat käyttökelpoisia ja näillä voi mennä ihan mihin vaan - myös navettaan ja hevosen selkään. Ihan yhtä lämpimiä nämä eivät ehkä enää ole kuin uudet mutta onneksi aina voi pukea välikerroksia, näillä keleillä niitä ei ihan vielä tarvita.

t: L-E


16 kommenttia:

  1. Ihanat rymyhaalarit ja onko se nyt tosiaan niin tarkkaa, jos kengät ei ihan just mätsää? Meillä on vähän sama ongelma. Tuo on monesti se "tyttökenkäväri" talvikengissä ja tuttu siis meillekin. Pakko pistää mätsäämään tai sulkea silmät.

    Meillä neiti ei suostu vielä laittamaan edes kuorivaatteiden alle lämmintä välikerrosta, kun tulee kuulemma hiki. Ei ole kyllä äippänsä kanssa samasta puusta veistetty. Päiväkodista, kun hain tänäänkin, niin kauluri oli sentään kaulassa. Välikerros roikkui naulakossa ja likka oli juossut hippaa tunnin kavereiden kanssa selkä märkänä. No, käyhän se niinkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo-o! Ei ole tyttöjen kengissä kauheasti väreissä kyllä valinnanvaraa!!! Esim. kirkkaanpunainen olis mun mielestä tosi jees goreissakin mutta ei vaan löydy sitten millään :O. Eli ehkä suljen silmät tai ostan ensi talveksi sen poikamustan mutta kun niissäkin on monesti sitten ihan sukupuolikoodatut tehosteet :D.

      Hyrrrr! Mullahan on itelläni ollut pitkähihaisen lisäksi fleece toppatakin alla että saas nähdä kuinka talvella tarkenen.

      Poista
  2. Mä oon etsinyt just tollasta rymypukua mut ihan sairaita hintoja käytetyillä resuilla, siis joku 30-40e niin mun mielestä on kallis. Mieluummin ostaa sit jo uuden ihan vaan rymypuvuks :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä oli mun mielestä hinta kohdillaan eli tulivat ilmaiseksi ja pyytämättä :D. Ja samalla tavalla lähtevät meiltäkin sitten seuraavalle rymyäjälle jos vaan yhtään ovat ehjiä sitten kun jäävät pieneksi. Miehen työpaikalla toimii perheiden kesken kierrätys siis tosi mahtavasti :).

      Poista
  3. Hyvät rymyhaalarit! Mä olen nyt pienimmällä pitänyt isoveljen vanhoja toppatakkia ja housuja joista en sitten tykkää yhtään... että tulis jo lumi ja hanki, että pääsis käyttään niitä oikeita kamoja ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hetkinen täytyy varmaan vielä ootella niitä hankia mutta kyllä ne sieltä tulee tai ainakin joka vuosi on tähän asti tulleet.

      Poista
  4. Kivan syksyisiä kuvia!
    Meillä kävi toisin päin. Väri oli just, mutta koko liian pieni talvigoreissa. Aina ei onnista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On syksy kyllä, haravaa en ole vielä tavannut vaikka ehkä pitäisi jos meinaa ehtiä ennen lumia :D.

      Onnistuuko teillä liian pienien gorejen vaihto isompiin? Harmi kun väri olis ollut hyvä kuitenkin.

      Poista
  5. Me ostettiin tänään vikingin goret siinä poikavärissä eli mustana (olisi siellä ollut sinisiäkin... ), mutta onneksi se mätsää kaikkeen! ;) Nyt vaan jännitetään, kuinka monella pk-kaverilla on tismalleen samanlaiset ja kuinka monta kertaa ne menevät sekaisin keskenään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No musta tosiaan mätsää kaikkeen mutta jännästi ne on "poikakengät" :D. Saattaa tosiaan olla että parilla kaverilla on päivähoidossa ihan samat kengät... Jos menevät sekaisin niin toivotaan että sentäs kokoa isompaa eikä kolme kokoa pienempään ;).

      Poista
  6. No ei kai mustat kengät ole tytöllä mitenkään huonot??? Vikingin goreissa ei edes mielestäni läheskään aina ole mitään poikakoodausta. Meillä oli yhtenä talvena pojalla "tyttökengät". Löysin alesta goret, jotka oli harmaat, mutta tyttökoodattu violetein tehostein. Mutta ei haitannut ainakaan silloin 3-vuotiaana.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kai, en vaan ehkä ole tullut edes katselleeksi niitä :O. Ja nämähän nyt oli alekengät, niissä ei muistaakseni ollut oikeassa koossa värivaihtoehtoakaan että näillä mennään nyt sitten. Tyttö kyllä tykkää että se kai on tärkeintä.

      Niin ja toki olisi kiva jos Viking tekisi goretexeihin vähän vaihtoehtoja, kirkkaanpunaista nyt ainakin olen kaivannut. Joskus on ollut mutta muutamaan vuoteen en ole nähnyt ainakaan.

      Poista
  7. Ihan mahtavat rymyhaalarit! Kyllä helpottaa kun ei tarvi välikerroksia pukea. Ja ihan sama, mätsääkö kengät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Helppoa on auttaa lapsi sujahtamaan haalariin ja vetoketju viuh-vaan-kiinni :D. Toki meillä vissiin nyt taas on mieluisa välikerroskin kun hain villahaalarin postista... Testata ei kyllä olla vielä ehditty mutta näyttäisi sopivalta :D.

      Poista
  8. Tällä kelillä kulutetut ei niin paksut toppahaalarit olisi kyllä hyvät! Mä en koskaan ole ollut niin tarkka tuon sävytyksen kanssa, tottakai nuo pinkit kengät sopii kaikkiin yksivärisiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja nuo oikeasti tuntuu vieläkin kestävän mitä vaan :D. Että enköhän mä saa kierrättää ne vielä eteenpäinkin.

      Ne kun ei oikeastaan ole edes pinkit... hmm... eikä liilat... eikä fuksiat... vaan siis vähän kaikkea :D. Menee ne sentään ihan kivasti sen lilan Molon haalarin kanssa mutta punaisen kanssa vähän ahdistaa (siis äitiä tietysti, lasta ei varmaankaan).

      Poista