tiistai 21. kesäkuuta 2011

Vaahtomuovioksennuksia ja liian pieni pää (?)

Super-Eilis järjesti äidille ja isille pientä puuhastelua sunnuntai-iltana kun ruokalistalle ilmestyi vaahtomuovipatja :/. Äiti ei mennyt paniikkiin, ei edes pieneen vaikka isi muuta väittää ;). Aikaisemmin en tiennyt mitä tapahtuu jos lapsi syö vaahtomuovia, nyt tiedän - tulee paljon oksennusta ja paljon pyykkiä (joka piti yleisen mukavuuden takia pestä keskellä yötä). No, onneksi sinä yönä päästiin vielä nukkumaankin kunhan vaahtomuovi oli poistettu menusta. Pikkuneiti veti pisimmät unet ikinä ilmeisesti episodista väsyneenä (ja äiti kävi noin miljoona kertaa tarkistamassa että vieläkö se hengittää). Isi vitsaili että jos vaahtomuovista saa noin hyvät unet niin syötetään sitä sille joka ilta :/. Loppu hyvin ja taas opittiin jotain - tuon ikäiset tunkevat suuhunsa ihan kaikkea mutta ihan noin kaikkiruokaiseksi en olisi tätä lasta uskonut.

Sitten siihen pääasiaan! Nimittäin mistähän löytäisi tarpeeksi pienen pyöräilykypärän? Äidin kun tekisi mieli pitkästä aikaa ulkoiluttamaan kauniin vihreää Tunturiaan. Veikkaan että 46 ja siitä ylöspäin kypärä on vielä liian iso. Huomenna neuvolassa taas mitataan päätä niin sittenhän sen tietää paljonko tuo on kasvanut. Jos löytäisi sopivan kypärän jostain niin pääsisi pyöräilemään jo nyt kun luulen että joulukuun pyöräilykelit ovat astetta huonommat ;).

Tietysti pyörään pitäisi hankkia myös turvaistuin ja kappas kun on niissäkin valinnan varaa, on kallistumatonta, hieman kallistuvaa ja hieman enemmän kallistuvaa... Tuo kallistuminen näyttää ikävä kyllä koskevan myös hintaa. Tietäisi vain sen että onko sellaisesta ominaisuudesta mitään hyötyä ja nukahtaako tuo lapsi ikinä pyörän kyytiin kun ei enää tunnu nukahtavan rattaisiinkaan jos on edes jotain nähtävää. Jos nyt joku sattuu tänne blogiin eksymään ja omaa asiasta mielipiteen niin mielellään saa avata sanaisen arkkunsa kommetoidakseen (tai ei edes saa vaan täytyy).

Pyöränistuinten suositusikä näyttäisi olevan 9kk mutta uskon että riittää kun lapsi osaa istua ja meillähän on istuttu tanakasti jo useampi kuukausi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti