maanantai 25. tammikuuta 2016

Miten meni aleaika?

Syksyllä ajattelin että tämän talven alesta ei tarvitse ostaa mitään mutta aina se mieli ehtii aleaikaan mennessä muuttua ja lapsi kasvaa (kun tahti on edelleen 10cm vuodessa niin isompaa vaatetta tarvitaan joka kaudeksi).

Väitän silti että olen nykyisin harkitsevampi ostaja kuin aikaisemmin, pyrin ostamaan vain tarpeellista - kaikkea ei ole pakko saada. Mitä sitten tänä vuonna tuli aleostettua?

Uusi talvihaalari, Didriksons Migisi, Babyshopin loppualesta lisäalella ja todella edullisesti koska sattui olemaan viimeinen jäljellä oleva kappale. Kokoa sen verran että varmasti sopivampi ensi talvena, vyötärökiristyksellä ja lahkeiden kiristämisellä käytettävä jo nyt ja voi olla että tulee käytettyäkin kun 122 senttinen Molon haalari alkaa olla vähän siinä ja siinä että meneekö enää tytölle (n. 120cm).

Ominaisuuksiltaan tämä on täydellinen ja hyvin istua vähän reilunakin, ihmettelenkin nyt miten en ole tullut näitä aikaisemmin edes vilkaisseeksi vaikka itse kuljen Didriksons-takeissa kesät talvet. Luulen nyt ettei ole tytöllekkään viimeinen tätä merkkiä.


Sitten oli tarve uudelle Ticketin tähtitakille sillä edellinen, punainen, lähti serkkutytölle Helsinkiin. Lila on yksi meidän tytölle parhaiten sopivia värejä että kävipä hyvin. Edelliseen takkiin verrattuna tässä on juuri tuo karvareunus hupussa jonka puutetta punaisessa takissa harmittelin.

Jesper Juniorin alesta tuli ohimennen napattua tytön hinkuma (myöskin lila) Lego Friends takki, tämä on livenä paremman värinen kuin kuvissa ja tuo pinta on sellainen eläväisen väreinen, vaikea kuvattava kun väri ei mielestäni tallennu oikein. Karvareunushuppu tässäkin ja hyvä niin, mieheni vaatimus hyvälle talvitakille on nimenomaan tuo karvareunus.

Aika lilalta näyttää siis ensi talvi mutta onpa sitten asusteiden suhteen helpompaa. Mustat toppahousut joudun varmaan taas syksyllä hankkimaan kun niitä ei ikinä ole aleaikaan oikeassa koossa jäljellä.

Polarn o Pyretin loppualessa poikkesin sen verran että ostin pari karvahattua (oli pakkanen niin yhden myös omaan päähän, isoin koko sopii mainiosti aikuiselle naisellekin) ja windfleecen seuraavassa koossa, tällä kertaa karhukuvioisen, joka onneksi kelpasi tytölle hyvin vaikka ostin kysymättä. 

Sportamoren uudenvuodenale on yleensä todella hyvä niinpä kyttäilin sen tänäkin vuonna ja ostin kesäksi muutamat Vikingin goretex-lenkkarit todella edullisesti (sittemmin hinnat ovat jo kovasti nousseet). Meidän jaloille nämä sopii parhaiten vaikka muitakin merkkejä on kokeiltu.

Pari uusien mallistojen kesäjuttuakin (alekoodeilla toki) on meille jo kotiutunut että kai niitäkin voisi kohta vilauttaa?

t: L-E

P.S. Aion aloittaa taas perinteisen helmikuunmittaisen ostolakon, lähteekö joku mukaan?
6 kommenttia:

 1. Juurikin nyt selailen Babyshopin alea ja yritän olla tilaamatta vaan vaivihkaa on ostoskoriin kertynyt mitä ihanampia vaatteita...iik! Se on paha.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on käynnissä taktiikka etten selaa kun ei tarvita mitään :D. Sillä tavalla välttyy ostamasta.

   Poista
 2. Oot ollut pahempi alehirmu kuin minä! Hienoja ja tarpeellisia löytöjä. Oot siis miettinyt jo kesääkin... Hmmmm. Pitäisköhän munkin aktivoitua? Oon jossain hyvin syvässä talvihorroksessa. Ei huvita shoppailla eikä edes bloggailla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nopeampaan kasvava lapsi ;). Enkä ostanut syksyllä juurikaan mitään. Oli niin kylmä (jopa sisällä) että kesän lämpöä muistellessa tuli tehtyä muutama kesähankinta.

   Ehdinkin jo ihmetellä mihin horrokseen olet vaipunut!

   Poista
 3. Hyviä löytöjä! Mä olen shoppaillut aika lailla... mutta tarpeeseen toki (pojat kasvanu, joten kaapit käännetty uuteen uskoon) ja vaihteeksi itsellekin paljon kaikenlaista. Nyt vasta, kun luulin shoppailun jo riittävän, heräsin siihen todellisuuteen, että ekaluokkalaisen toppatakit EI ole kovin reiluja... mutta löydänköhän enää mitään kivaa? Noh, joku henkkamaukan tekninen sitten jos ensi syksylle jää - mitään täysiä hintoja en maksa merkkitakeista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuurilla saattaa loppualeista vieäkin jotain kivaa löytyä ja halvalla, kannattaa ainakin vilkaista.

   Poista