lauantai 6. syyskuuta 2014

TalvikenkäCheck

Soviteltiin tytön kanssa kaikki talvikengät ja ajattelin listata ne tänne muistiin etten vahingossa osta tuplakappaleita (heh). Onhan niitä taas joku jostain meille jemmannut (en myönnä, mutta sen myönnän että pidän siitä että ollaan valmiina).

Kahtena aikaisempana talvena meillä on ollut Vikingin thermokumpparit, viime talviset ainakin alkutalven vielä mahtuukin - uusia en ole ostanut koska isimies toi kerran reissultaan nämä Columbiat:
Testataan nyt sitten onko näistä mihinkään ja jos ei niin hankin sitten ne Vikingit. Tyttö ainakin tuntuu tykkäävän, käyttökokemusta ei toki vielä ole. Näissä on sellainen irti oleva sisävuorisaapas, siis sellainen huopainen. Kuivumisen kannalta ainakin pidän ajatuksesta kun sen voi nostaa kengästä patterille kuivumaan. Ja täysin vedenpitävätkin näiden pitäisi olla.

Viime talvena hyväksi todettujen Reiman huopikkaiden tilalle uudet ja isommat, nämä on takuuvarmasti hyvät jos vaan niitä pakkasia tulee - saa nähdä. Livenä todella herkullisen tummat pinkit, lumihiutalekuviosta plussaa, tykkään.

Sitten on Vincentin tälläiset karvavuoriset, pakko oli ostaa kun halvalla sai, saa nähdä tuleeko käytettyä. Luulisin että lapsi saattaa valita nämä kauppaan lähtiessä jalkaan silloin kun ei jaksa ährätä tarranauhojen kanssa eli kun on kiire ettei isi lähde yksin :D.

Reimatec-kengät kaikkeen sopivan mustan värisenä, mutta tyttökengät selvästi. Uskoisitteko muuten että tytöille suunnattuja mustia kenkiä on todella vaikea löytää! Niinhän se menee että pojille mustat tai tummansiniset ja tytöille pinkkiä tai korkeintaan lilaa.

Sitten on edellisessä postauksessa Molo kidsin-takin kanssa jo vilahtaneet hopeanväriset Green Comfortin tähti-ihanuudet. Viime talvena meillä oli kovassa käytössä hopeiset Angulukset  ja nämä on ainakin yhtä ihanat. Plussaa tähdistä jotka vaan aina toimii!

Viimeisin hankinta ovat nämä punaiset Kavatin Odenit. Olen etsinyt punaisia talvikenkiä jo kaksi talvea löytämättä ja kun nyt vihdoin löysin niin pakkohan ne oli kotiuttaa - etenkin kun meillä on jemmassa näihin täydellisesti sopiva takki. Nämä ovat malliltaan ja yksityiskohdiltaan tosi vakuuttavat. Tytön mielestä niiden olisi pitänyt olla keltaiset mutta sain markkinoitua ne Angry birdsin punaisina - kelpaa! 
Jonkun mielestä määrä saattaa näyttää paljolta mutta kokemuksesta tiedän ettei näitä ole yhtään liikaa. No, ehkä yhdet nahkakengät olisivat riittäneet mutta tässä kohtaa annan pienen ylivarustelun itselleni anteeksi.

Joko teillä on kengät hankittuna?

t: L-E

12 kommenttia:

  1. No onhan noita :D Tuon kun kertoisi neljällä plus vielä omat, niin... :D Eli meillä olis lähtökohta että jokaiselle vedenpitävät ja pakkaskengät, ja sitten yleensä jotkut extrat vaan ilmaantuu. Jonkun verran joutuu uusia talvikenkiä ostamaan - arvon vielä että paljonko pitäisi olla varaa ja mitkä kengät menee kellekin ja kuka tarvii uudet...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei tuossa ole kuin korkeintaan kahdet ylimääräiset :D. Mutta näillä mennään ja parempi tarpeeksi kuin liian vähän... Tiedän yhden pienen tytön joka kulki koko viime talven yksissä liian pienissä Kuomissa jotka olivat tietysti koko talven sisältä märät :/.

      Poista
  2. Kyllä tuolla kenkäarsenaalilla pitäis yhden pikkutytön pärjätä :) Noi punaiset Kavatit näyttää kyllä niin syötäviltä! Ei muissakaan kyllä mitään vikaa ole.

    Sulle kerroinkin jo, mutta meillä mennään tää talvi hyvin rajatulla kenkäkokoonpanolla. Yhdet talvisaappaat, yhdet nahkasaapikkaat, yhdet Reimatecit (samat kuin teillä) ja yhdet loskakelin kengät Crocsilta. Ja tämä siksi, että oon onnistunut nyt viimeaikoina vältteleen kenkäkauppoja, vaikka ootkin kovasti parhaas yrittänyt, että sortuisin ties mihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ei pärjää niin ostetaan lisää? Heh. Punaiset Kavatit oli se ylimääräinen lisä ja yritinkin kovasti taistella niiden hankkimista vastaan mutta enemmän olisi harmittanut se ostamatta jättäminen sitten kuitenkin.

      Mutta onhan teilläkin sitten neljät plus optio niihin viidensiin joiden ohi et vaan pääse ;). Mitäs mää oon muka houkutellut, en muista :D.

      Poista
    2. Punaiset Kavatit tuli tarpeeseen ja olisin kyllä vinkannut sulle niistä, jos et olisi itse niitä bongannut :D

      En määkään muista, mihin houkutuksiin oot mut ajanut viimeks, mutta monta niitä on silti ;)

      Poista
    3. Mähän kyllä ensin jätin ne punaiset Kavatit ostamatta mutta minkäs sille sitten kun seuraavana päivänäkin vielä se meidän koko roikkui siellä odottamassa ostamista :D. Mutta hyvä niin, ei tarvii koko talvea harmitella miten ne olis olleet täydelliset.

      Vuoroin vieraissa ja tasan menee ;).

      Poista
  3. Oho, sullahan on ihan kiitettävällä tolalla kenkähankinnat =) Mä en oo oikein yhtään paneutunut nyt hommaan. On muutama pari toki jemmassa, mutta ei montaa enkä tiedä yhtään onko edes sopivaa kokoa =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täähän on mun lempparia niin toki olen ajoissa, nää kengät niin kun lisääntyy ihan itsestään :D. Nyt syksyllä on ostettu vain nuo Kavatit.

      Syyskenkätilanne näyttää sitten taas siltä että on yhdet goret ja yhdet kumpparit mutta ei kai enempää tarvita jos kuukauden päästä voi siirtyä jo talvikenkiin? Mutta eikö ole meiksi yllättävän vähäinen määrä? :D

      Poista
  4. Ai niin, olinkin jo unohtanut että olet kenkäfani...! :D Tosi hyvällä mallilla varastot. Meillä ei ole nimittäin vielä yksiäkään hankittu... Goret hankin ainakin, ja sitten jotkut lämpimämmät, eli ehkäpä ne Reiman huopakengät... Paitsi enpä tiedä onko niitä tänä vuonna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ehkä joku "pieni" trauma siitä että lapsena mulla oli aina huonoja kenkiä ja jalat märkänä mutta eipä ole enää eikä ole mun lapsellakaan :D.

      On huopakenkiä, Reimashopista löytyy jo nimellä Felis kokoon 31 asti, mutta pojille vaan mustaa tähdellä - toki se aina toimii :D.

      Poista
  5. Noi tähtikengät ja kavatit - vau!!! Meillä ei oo kenkä jemmoja ikinä. Oon todennut sen olevan niin turhaa, kun pojilla jalka kasvaa pyrähdyksittäin niin ettei sitä voi yhtään ennustaa. Viime kesän reilut kengät meni onneksi isommalla tän kesän eli ei tarvinnut hankkia kenkiä lainkaan :) Talvikenkiä viime talvelta soviteltiin, mun mielestä niissä pohjallisen perusteella olis vielä sen verran tilaa, että ihan hyvin voi käyttää, mutta poika valittaa niitä pieniksi. Mutta ja kun, ne voi toki puristaa tai sitten herralla puristaa päästä ne vanhat kengät ja tahtoo vaan uudet :D Että otapa selvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 3-4-vuotiaan sanomisiin siitä onko kenkä sopiva vai ei niin ei ole vielä luottamista. Meillä toki tyttö sanoi tarvitsevansa isommat kumpparit, enkä uskonut ennen kuin mittasin kahdesti että joo-o, pienet on :D.
      Meillä on toistaiseksi onnistunut kenkäjemmailu hyvin kohdilleen koon puolesta, toki tuonkin jalka kasvaa pyrähdyksittäin mutta on tehnyt niin kuitenkin ennustettavasti :D.

      Poista