maanantai 3. maaliskuuta 2014

Maaliskuun kolmas heräillään talviunilta

Täällä ollaan! Joku ehkä ehti jo epäillä meidän kokonaan hävinneen. Tänä talvena olen ollut voimattomampi kuin ikinä aikaisemmin ja vaipunut jos ei nyt ihan talviuneen niin ainakin kipu(lääke)horrokseen. Olen joutunut karsimaan kaiken ylimääräisen ja aika paljon siitä mikä (muka) olisi pakko tehdä ja hoitaa (ihan itse). Blogikin vietti samalla luovaaa taukoa. Tällaisen talven jälkeen ei voi kuin ihmetellä että parisuhdekin on (toistaiseksi) jäljellä - kohti kesän 10-vuotishääpäivää mennään. Valitettavasti kaikista ystävyys- ja sukulaisuussuhteista ei voi sanoa samaa.


Muutenkin on ollut omituinen epätalvi (lunta on näkynyt vain blogin taustakuvassa :D), tyttö ehti hiihtää uusilla suksillaan ehkä kaksi viikkoa - sitten lumi (se vähäkin) suli pois. Kaukoviisaina sukset (ja luultavasti monotkin) hankittiin niin että menevät seuraavan talvenkin - jos sellainen tulee. Oli tarkoitus laittaa tänne blogiin niitä hiihtokuviakin mutta silloin se jäi - haluaakohan niitä enää kukaan katsella? :D

Kaukoviisaana ja kostean talven ennustaen hankin syksyllä Crocsin vettäpelkäämättömät talvikengät, mitään muita en ole tainnut juurikaan käyttää että taisivat tulla tarpeeseen vaikka se ei ihan rakkautta ensisilmäyksellä ollutkaan - toisella sitten kuitenkin.

Viime viikolla oltiin mummalassa lumettomalla "hiihto"lomalla, tänään sitä täydellistä lumiukkolunta sitten onkin sadellut ja eilinen mutainen talvihaalari on puhtaaksi pesty vaikka epäilin kuorrutuksen olevan pysyvä (oranssi-pinkki kiiltäväpintainen Ticket Morton suit - mahtava!).

Tänään ulkoiltiinkin välikaudessa lumesta huolimatta sillä tyttö on valitellut että touhutessa tulee hiki, nyt taisi olla juuri sopivan lämmin kun alla on neulomani alpakkavillapuku. Housut ovat Po.Pin 110 senttiset ja jotain omituista niille oli tapahtunut talven aikana kun osoittautuivat sopiviksi - syksyllä vielä olivat liian isot. 

Uskoisitteko muuten samaksi lapseksi joka vielä syksyllä pelkäsi lunta?
Huomasitteko jo uudet asusteet? Reiman Loire-pipo, josta sain pakkomieleen heti kun sitä alkoi mainoksissa näkyä. Ilokseni tämä osoittautui vieläpä mikrofleecellä vuoratuksi ja sellaiselle meillä olikin tarve (no ainakin enemmän kuin ihan pelkälle trikoopipolle jotka hakeutuvat luokseni kuin magneetin vetäminä). Käsissä punaiset Reimatec Askare-rukkaset jollaisista haaveilin jo viime vuonna mutta silloin ei punainen kuulunut valikoimiin. Luulin että rukkaset olisivat lumessa vielä hieman kylmät mutta ihan lämpimät kädet tuolta kuoriutui - en kyllä muista että tytöllä olisi ikinä olleet kädet kylmät oli kädessä sitten mitä tahansa.

Ja tässähän valmistuu talven toinen lumiukko ihan lapsityövoimalla jollette arvanneet, aika pitkään sitä toista lumiukkokeliä saikin odottaa. Takki on muuten Ej sikke Lejn viime vuotinen pöllösoftshell, koko myös 110 ja ainakin näin paksu villapaita alla näyttää kovin kutistuneelta viime vuodesta sekin. 

Tuo pään päällä keikkuva on kuulemma hattu! Minä kun meinasin ettei meillä ole hattua lumiukolle niin tyttöpä tekaisi senkin lumesta (luulen että luovuuteni on paljon vähäisempää kuin 3-vuotiaalla).

 Mitäs teille kuuluu?

t: L-E

8 kommenttia:

 1. Meillä ei lumet ole ehtineet lähteä, lisää on taas sadellut niin että lumitöihin joutui! Tiet on toki sulana olleet nyt jonkin aikaa, joten pulkat ja potkurit ovat jääneet toimettomiksi. Välikaudelle ei kyllä vielä ole ollut tarvetta!
  Ai tossa pipossa on fleece, voisi melkein harkita sitten! Meillä on pienimmälle käymässä vähän niukaksi fleecevuorillinen velourpipo (punainen valkoisilla tähdillä, mun suosikki!) :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä talvena olen tehnyt kerran lumitöitä eikä tänäänkään ollut tarve :D. Potkurin esiin hakemista ei ole tarvinnut edes harkita ja pulkalla ehdittiin laskea pari kertaa. Sellainen talvi tällä kertaa.

   Joo! Tuossa pipossa tosiaan on ohut mikrofleece ja voin suositella on livenä vielä paljon kivempi kuin kuvissa ja hyvän punainen.

   Poista
 2. Ihana kuulla teistä. Kivoja kuvia ja housut näyttää just hyvälle! Täällä ei lunta enää ole juuri laisinkaan, jossain metsän perukoilla voi vähän vielä löytyä. Pääosin hyvää kuuluu, kaikenlaista ikävääkin taas sattunut. On tuon meidän nuorimmaisen kummit niin onnettomuusalttiita, että mun sydän meinaa nyrjähtää huolesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että meistä on kiva kuulla :). Housut olikin muuttuneet just sopiviksi talven aikana vaikka luulin ettei tuo ole niin paljoa kasvanut. Ilmeisesti kaikki pituuskasvu on tällä kertaa tullut jalkoihin :D.

   Äläkä turhaan murehdi asioita joille et mitään voi, joohan?

   Poista
 3. Ihana tuo Ej Sikke Lej -takki! Ja muutkin, mutta tuo vaati erityishuomion. :)

  Kiva kuulla kuulumisia. Vaikka kuulosti siltä, että vastatuultakin on kovin ollut.

  Perin outo talvi tämä. Mä olin melkein kiukkuinen lumettomuudesta, mutta talvilomaviikon hiihdot ja laskettelut auttoivat. Nyt saa kevättuulahduksiakin jo tulla, en jaksa enää odottaa talvea. Varma takatalvi siis tulossa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllötakki on todella kiva ja lapsikin aina erityishuomioi sen :D.

   Rankka talvi ollut kyllä mutta eteenpäin mentävä päivä kerrallaan.

   Minä ehdin hiihtää ehkä 5km että vähän jäi vajaaksi talviurheilua :/. Hiihtolomakin vietettiin lumettomassa paikassa ja luulen ettei enää tule tarpeeksi lunta hiihtämiseen.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. :) Kiva. Sun blogissa olen käynyt lukemassa teidän kuulumisia mutten saanut aikaiseksi kommentoida - vähän normaalia rankempaa ollut teilläkin.

   Poista