torstai 18. heinäkuuta 2013

Eläinpuistossa


Eilen tehtiin retki Ähtärin eläinpuistoon vaikka vastahan me siellä käytiin viime vuonna. Tänä vuonna laajensimme porukkaa ja meidän perhe tapasikin siellä veljeni perheen (veljeni, vaimonsa ja 3v. tyttö) ja äitini. Varsinaista perhematkailua siis. 

Ennen kierrosta kävimme syömässä Hotelli Mesikämmenen lounaan. Suosittelen ja en - kaikki sujui ihan hyvin ja alle 3-veet söivät ilmaiseksi (sen minkä innoltaan pystyivät) mutta noutopöydän valikoima oli vähän turhankin suppea, jäin kaipaamaan esim. kalaa. 
Tuollaisen karhutoteemin voisin ottaa omaankin pihaan. Kuka tulis tekemään?

Lumileopardin kohdalla meidän tyttö hihkui innoissaan että "isi nukkuu tuovva", tiedä sitten oliko yhdennäköisyys nyt ihan niin sataprosenttinen mutta naurunhörähdyksiä se ympäristössä herätti.

 Aika jännä kuinka kaikki eläinlapset ovat söpöjä - jopa nämä villisikapossut. 

Meidän 2-veen suosikkeja olivat pöllöt, eikä pöllötalosta meinattu päästä lähtemään millään, jopa eno joutui tekemään tytön kanssa siellä kaksi uusintakierrosta. 

Tässä oli tarkoitus tiirailla korppia mutta äiti olikin kiinnostavampi. Nii-in, ehkä äiti muistuttaa enemmän pöllöä kuin korppi? 

Hirviaitauksen luona muistellaan aina sitä kuinka veljeni noin 4-vuotiaana livahti sinne aidanraosta, nykyisin alareunassa on jo verkkoa mutta silloin ei kuulemma ollut ja toki yläreunan raoista vieläkin lapsi mahtuisi.

Yllättävää oli että näimme mäyrän vilkkaana ja ulkotiloissa. Tässä  kuvassa tyyppi näyttää kyllä täytetyltä mutta oli kyllä ihan elävä :D.

Pieni pettymys oli että tosielämän-Oiva-nallet nukkuivat rivissä aidan vieressä. Onneksi naapurin isäkarhu (?) sentään järjesti shown kiipeämällä puunlatvaan.

Meidän pöllö- ja nallefani nukahti heti autoon päästyään, ihmekös tuo kun käveli itse koko kierroksen vaikka rattaat vielä mukana olivatkin. Seuraavalla reissulla tyyppi onkin sitten luultavasti jo yli 3-vee ja saa pulittaa pääsylipusta ihan täyden hinnan.

t: L-E
P.S. Edelliseltä Ähtärinreissulta ostettu pehmosaukko nousi taas suosioon, etenkin kun saukkoihin ihastuneelle serkkutytölle ostettiin samanlainen.

10 kommenttia:

 1. No joo-O. Vähän alkaa kirpaista kun nyt maksettiin sisään jo 45e ja ens vuonna hinta olis jo 60e ja lopulta 75e. Siis omg. Mutta suloinen lapsi sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljällä saa jo paljousalennuksen! Eli "vaan" 55 euroa ja viidestä 65. Onhan se, jotenkin viime päivinä ja oman kurjan olon keskellä ollut entistä suloisempi - tänäänkin silitteli mun päätäni :).

   Poista
 2. Pöllöissä on jotain kiehtovaa kun kaikki lapset tuntuu niin tykkäävän niistä! :) Ihania nuo nukkuvat nallet!

  Vaan onpa paikalla hintaa, Korkeasaareen oli aikuiset 12€ ja alle 5v ilmaiseksi. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu! Minustakin se on ryöstöä että 3-vuotiaasta maksetaan jo täysi hinta! Mehän päästiin vielä halvalla kun tyyppi on alle 3 mutta veljen perheen kesäkuussa 3-v. täyttäneestä jo maksettiin.

   Aikuisen 15 euroa vielä sulatan mutta kyllä lasten pitäisi päästä halvemmalla, ajatellen erityisesti monilapsisia perheitä.

   Poista
 3. Tjaah, no ehkäpä ei noilla hinnoilla tulisi ihan asioikseen lähdettyä tän katraan kanssa... Silloin kun siellä Ranualla käytiin, niin meillä oli sellaiset passit, joilla pääsi 6 kohteeseen, niin enpä tullut edes katsoneeksi mitä liput kustantaa!

  Suloinen väsynyt reissaaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Mun mielestä tuollaisiin paikkoihin pitäisi olla edes sellainen perhelippu jolla olis kiinteä hinta lapsien lukumäärästä riippumatta!

   Poista
 4. Pari viikkoa sitten käytiin Ähtärin eläinpuistossa ja myös syömässä Mesikämmenessä. Itse petyin kanssa lounaan suppeuteen kun oli vain yhtä lajia tarjolla, silloin lihapullia. Muuten kiva ja tilava paikka. Meillä myös kuva tuosta karhutoteemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää olevan sama lounaslista joka päivä - luulisi että kävisi tylsäksi jo työntekijöillekin laittaa joka päivä samaa pöytään. Muutenhan paikka oli mukava kyllä.

   Poista
 5. Kivat kuvat ja reissukin taisi olla :) Isi nukkuu tuovva oli ihan paras juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hyvä reissu kyllä, oma oloni oli kyllä kipeä mutta selvisin (lähtiessä kyllä vähän mietitytti että onkohan tässä järkeä). 2-vuotiaan jutut ovat kyllä vertaansa vailla, kumpa vaan muistaisi kirjata niitä ylös enemmänkin.

   Poista