perjantai 26. elokuuta 2011

Talveksi Tepsut, Kuomat, Kavatit vai jotain ihan muuta?

Tein tuossa joku aika sitten kirppikseltä löydön, kahdet Eccon goretex-talvijalkineet kohtalaisen hyvällä hinnalla ja vielä suhteellisen sopivan kokoisena meille (luulen, toivon, unelmoin?). Luumunväriset kokoa 20, ihan käyttämättömät, näissä oli vielä laputkin kiinni ennen kuin neitisemme päätti syödä ne parempiin suihinsa.

Ja sitten nämä musta-vaaleanpunaiset kokoa 21, vähän käytetty mutta todella vähän.

 Tulin sitten mitanneeksi neitimme jalan kasvua ja ohhoh, sehän oli venynyt ainakin puoli senttiä edellisestä mittauksesta eli oli jo (ainakin) 11,5 senttinen. Kenkien koko 19 on siis jo out hankintalistalta, saa nähdä mahtuuko tarpeen tullen enää nuo 20 kokoisetkaan. Tiesin kyllä että jalka tuossa iässä kasvaa sykäyksittäin ja varsinkin kun lapsi nousee jaloilleen, mutta silti hämmästyin, edellisestä mittauksesta kun ei ole paria viikkoa kauempaa. Toki lapsi viettää kaiken ajan nykyisin jalkojensa päällä, kävelee tuella ja jopa leikkii seisaallaan johonkin nojaten että ihmekös tuo. 19 koon sandaalit mahtuvat vielä varmaan juuri sen aikaa kun on sandaalikelejä (eli siis lämpötila yli nollan, heh).
Pakkaskelin kenkiä olemme siis seuraavaksi vailla ja ihan vähällä oli etten jo laittanut Tepsuja tilaukseen. Suunnitelma kariutui kahteen asiaan: mikään Tepsujen väreistä ei tunnu sopivan meidän talvivarustukseen (tuon ylläolevan haalarin lisäksi on violetti-musta Didriksonin toppapuku) ja sitten tietysti tuo jalan yllättävä (joskin odotettu) kasvu laittoi kapuloita rattaisiin. Ajattelin aiemmin että Tepsuista riittää meille koko 20, mutta nyt mietinkin että varmempi valinta koko talvea ajatellen voisi ollakin 21, eikä senkään sopivuudesta koko kautta voi antaa takeita. Niin ja tuo väriasia, ei kai se saisi niin tärkeä olla? Jos löytäisin käytetyt hyväkuntoiset sopivassa koossa niin silloin ainakaan ei värillä olisi väliä, eihän se ominaisuuksiin vaikuta. Eli siis jos sattuu tämän lukemaan ja löytyy ylimääräisiä Tepsuja niin saa tarjota. Vähän kuitenkin joku hassu äiti vähän kuolaa niiden vaaleanpunaisten perään... Miehelle jo perustelin että sillä värillä on jälleeenmyyntiarvoa Huutiksessa (hek). Mies ehdotti ruskeita, siis mitääääh? Missä armaan mieheni värisilmä on?

Niin ja äitini, tuo joka teki työuransa päiväkodissa pienten lasten puolella, ehdotti Kuomia. Näistä minulla ei ole kokemusta, mutta jotenkin ajattelisin Tepsujen olevan tuollaiselle juuri kävelemään oppineelle paremmat. Kavatejakin katselin, mutta pitäisin nauhallisista enemmän kuin tarrallisista (nauhat voi laittaa umpisolmuun, tarrat tuo pieni avaa sekunnissa :D).

Onkohan kellään rakkaalla lukijalla mielipidettä pohdintoihini tai onkohan täällä edes yhtään lukijaa :D. Niin ja muuten kuinka paljon kengässä täytyy olla ylimääräistä (käynti)varaa että sen voi vielä kiskoa lapsen jalkaan?

1 kommentti:

  1. Meillä saattaa olla piakkoin kans kenkien osto edessä. Ensiaskelkengät, byhyy, vauvani on viety...

    Meiän kirpparilta ei kyllä ikinä tee tollasia löytöjä. Ihan törkeitä hintoja ihan törkeistä tavaroista. :p Kävin viime viikolla pitkästä aikaa ja muistin taas miksen käy useammin.

    VastaaPoista