keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Talvikenkächeck vm 2015

Vihdoinkin melkein 5-veen E.T:n jalka on kasvanut maltillisesti (odota vaan se kasvupyrähdys on ihan nurkan takana) ja osa viimetalvisista kengistä jatkaa vielä ainakin alkutalven (toiveajattelua)

Viime talven tykätyimmät olivat Vikingin saapasmalliset goretex-kengät (joiden mallinimi just nyt hävisi päästäni). Ne sopivat vielä mutta vähän isommassa koossa ostin Lekmerin synttärialesta Superfit Snowcatit (joita en enää löytänyt sieltä)

Tiesin jo tilatessani että Superfitit ovat kevyet mutta silti hämmästyin, yleensä koon 32 kengät painavat paaaljon enemmän. Plussaa myös puettavuudesta, melkein 5-vee saa nämä jalkaan ja pois ilman kiukuttelua (mikä ei meillä todellakaan ole itsestäänselvyys), toivon että päiväkodin tädit osaavat olla asiasta myös kiitollisia :D. Nähtäväksi jää miten toppahaalarin lahkeet, nämä kengät ja yksi 5-vee toimivat yhteen.

Viime talven hopeiset Green comfortin tähtikengätkin jatkavat ainakin alkutalven mutta kaapissahan odottaa hopeiset Arauto Rapit seuraavaa kokoa joka alkaa myös olla jo ihan pidettävä.


Meillä on tähän asti käytetty nahkakenkiä ihan säästelemättä kaikissa ulkoiluissa, toki vain pakkasilla, mutta tänä talvena ollaankin uuden äärellä - ei kai niitä sentään päiväkotiin raaski laittaa??? Nyt tuntuu siltä mutta saattaa olla että tulee laitettuakin.

Päiväkoti on tuonut kumisaapasrintamalle myös uuden haasteen, niitä ei vaan jaksa eikä muista kuljettaa mukana. Onneksi tytön jalan koko on Crocsin kumppareissa just nyt kahden koon välissä niin että edelliset keltaiset juuri ja juuri vielä mahtuvat ja uudet (tytön hämmästyksekseni valitsemat) limenvihreät (sammakko)saappaat on kuitenkin jo hankittu. Keltaiset saappaat majailevat kotieteisessä ja vihreät päiväkodilla.

Talveksi meillä on jo useana vuonna hankittu Vikingin thermo Ultra saappaat (olisko nyt jo neljännet), niin nytkin. Viime talven lilat sopivat ainakin vielä hyvin mutta seuraavassa koossa tulin ostaneeksi mustat (kun halvalla sain). Näistäkin varmaan toiset menee päiväkodille ja toiset kotieteiseen. Tyttö on näistä aina tykännyt ja olen ihmetellyt että miksi. Epäillytkin jopa jalkaansopivuutta ja lämpimyyttä. Vaan enpä ihmettele enää! Viime talvena onnistuin ostamaan Vikingin mustat talvikumpparit myös itselleni! En edes tiennyt että tekevät myös isompia kokoja (mulla on 41). Omani ovat kyllä jollain toisella mallinimellä ja jo lopetettu malli mutta ominaisuuksiltaan ihan vastaavat kuin nuo Ultrat ja jännästi tulivat vastaani meidän lähisekatavarakaupan hyllyssä. 


Voin omalla kokemuksellakin lämpimästi suositella näitä! Varpaat eivät palele edes pakkaslumella ja ainakin omaan jalkaani istuvuus ei voisi parempi olla! Jos saisi ostaa vain yhdet kengät talveksi niin meille ostettaisiin nämä! Näillä pärjää joka säässä! (toki se uusi malli, Viking frost fighter saattaa päätyä meille vuoden päästä kokeiluun)

Meillä alkaa muutenkin olla talvivarustelu kohdillaan, ei tarvita yhtään mitään! Itse asiassa vaatteita on liikaakin kun en vielä raaski myydä viime vuotisia pois kun kerta vielä sopivat. Ne ihan pienimmät myin jo kesällä. Turhamaisuuttani voisin haluta tytölle mustat toppahousut mutta ilmankin pärjätään. Kun vaan vielä löytäisin ne kaksi paria viime talven alesta jemmattuja talvirukkasia... Ihan tässä jossain ne pyöri :D.

t: L-E joka vaihteeksi toipuilee flunssasta

7 kommenttia:

 1. Mä tilasin Campadrelta parit talvikengät lisää, koska hinta :D En tiedä oliko niillä nyt niin akuuttia tarvetta, mutta tuskin ne käyttämättä jää... Meilläkään ei pitäisi olla talvitarpeita, mutta alesta sitten toinen toppatakki koululaiselle (Molon parker lienee vielä just ja just käyttis, ja uutena odottelee Ticketin vihreä).
  Pikaista toipuilua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahas, onkos mulla nyt mennyt ihan ohi Campadren kenkätarjoukset tänä syksynä? Vai totesinkohan vaan ettei tarvita enkä sen enempää miettinyt asiaa :D. Mulla on just nyt tunne etten alekytistele mitään mutta tässähän ehtii vielä monta kertaa muuttaa mielensä ennen kunnon aleja :D.

   Ja olihan se nyt ihan kamalaa jos seuraava talvi saapuisi ilman jemmavarastoja :O :D.

   Poista
 2. Mä toivon sormet ja varpaat ristissä et minille menee isomman vanhat goret ja isommalle viime talven kuomat. Goret hänkin tarvis mut saa nähdä miten käy. Kaksi talvea käytetyt ei enää sovi :( ja superfit on kevyt myös aikuisten koossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saahan sitä toivoa :D. Kohtahan sen näkee miten käy! Ai? Teilläkö meni sitten toisenkin talven jo samat kengät? Meillä ei vielä sellaista ihmettä olla nähnyt kun jalka on kasvanut 2-3 kokoa vuodessa... Nyt saattaa tosiaan olla että osa viime talvisista jatkaa tällekin talvelle.

   Poista
  2. Ihme ja kumma ne meni :D Mut Minillä kasvaa sitä tahtia, et toivottavasti noi isomman vanhat reilut 26:set mahtuu :D

   Poista
 3. Ja minäkö muka hamsteri? :D Sulla on kyllä aina nää kenkäasiat ihan vimpan päälle hallussa. Mä täällä vielä pohdin, että mistä kaivan kaikki viimetalviset esille ja koska niitä oikeasti sovittelisi. Jalka ei ole vielä ottanut sitä kamalaa kasvuspurttia, jota kauhulla odottelen... ja sitten shoppaillaankin jo ties kuinka isoja kenkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Tottahan lemppariasiat on hallussa aina, ainoa ongelma on pitää määrä kohtuullisena :D.

   Jotain muuta ei sentään ollut hallussa... Huomauttivat päiväkodista että tyttö vois tarvita isompia pikkuhousuja.. Joo, hups :D. En vaan koskaan muista ostaa niitä... tarttis varmaan hätäratkaisuna ommella muutamat.

   Poista