perjantai 4. syyskuuta 2015

Kuumetta?

Meillä on perheen pienimmäinen sairastanut yllättävän vähän näiden melkein viiden vuoden aikana jotka on ollut olemassa. Viime perjantaina se sitten kuitenkin iski: kuume! Niin korkea ettei toteamiseen tarvittu mittaria, pelkkä kosketus riitti toteamaan lapsen tulikuumaksi ja soitin päiväkotiin että ei tänään tullakaan. Lapsi nukkui tulikuumana neljään asti iltapäivällä, nousi sängystä ja alkoi toipilaaksi, sunnuntaina oli jo täydessä iskussa - mikä lie pikatauti.

Tiesin että aistiyliherkkä lapsi kammoaa laastareita ja monia muita juttuja mutta kuumemittarikammo tuli yllätyksenä, häneltä EI mitata kuumetta millään jutulla jolla tarvitsee koskettaa ihoa. Jep, ongelma jos kotoa löytyy vain ylläolevassa kuvassa oleva kuumemittari ja korvakuumemittari joka näyttää mitä sattuu (ihan kun korviin saisi edes koskea).

Meillä oli joskus Lidlin mittari jolla pystyi mittaamaan kuumeen otsasta. Mittari oli nopea, tarkka ja hyvä mutta eräs noin 1-vuotias ehti tiputtaa sen täyteen teekannuun ennen kuin ehdin kissaa sanoa ja niin mittarista tuli entinen. Nyt tarvitsee siis löytää pätevä ja kätevä seuraaja sille Lidlin mittarille. Googlettelun perusteella loppusuoralle tässä kilpailussa ovat päässeet ylläolevan kuvan Braun NTF3000 No-Touch ja allaolevan kuvan Microlife NC150. 


Millä teillä mitataan? Ja onko teillä kokemuksia noista ylläolevista mittareista tai mahdollisesti muita suosituksia? 

Kun se seuraava kuume tulee aion olla valmis (jos se ei tule jo tänä viikonloppuna).

t: L-E


4 kommenttia:

 1. Meillä on just toi perinteinen mut se korvamittari olis kyl kätevä. Meilläkin oli isommalla pari vk sit outo pikakuume! :|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, korvamittari olis kyllä kätevä jos sen sais sinne korvaan niin että se näyttäis lähellekään oikeita lukemia :D. Sen takia nyt on mietinnässä joku muu vaihtoehto.

   Poista
 2. Jospa se Lidlin mittari tulisi jossain vaiheessa uudestaan - ainahan ne tutut tuotteet siellä kiertää. Meillä on korvakuumemittari ollut iänkaiken, ja ovat antaneet mitata sillä. Just kun sairastettiin niin mietin, että jos se menisi rikki, niin mitäs sitten. Oli nimittäin vähän levottomia lukemia hetken, kun tytär mittasi ilman suojusta ja siihen kai meni jotain roskaa siihen anturaan tms... Mutta alkoi sitten taas toimia normaalisti, joten ei vielä tarvinnut miettiä seuraajaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sitä Lidlin mittaria nyt muutaman vuoden kytännyt mutta ei ole osunut kohdalle :D. Toki osansa varmaan silläkin ettei meille edes jaeta niitä mainoksia niin saattaa mennä ohikin. Vahingosta viisastuneena ostaisin heti kaksi :D.

   Poista