tiistai 7. helmikuuta 2012

Ommeltuja pilviä ja pari muutakin mekontapaista

 Eihän nämä henkarissa oikein samalta näytä kuin lapsen päällä mutta olisi varmaan rikollista kiskoa lapsi sängystä iltayhdeksän jälkeen vain siksi että otettaisiin vähän sovituskuvia.  Tänään tein tämän pilvimekon ja nyt en sitten tiedä voiko sitä käyttää... Alkaa meinaa hillittömästi tehdä mieli trio-jäätelöä kun mekkoa katselee... Voi jee, yhtään en sitten etukäteen ajatellut :D. Olisi pitänyt tehdä kanttaukset vaikka oranssilla. Aika herkullinen kyllä näin. Kangastakin jäi vielä sen verran että ehkä siitä paidan saa kun leikkaa harkiten ja tarkasti.
 Aiemmin valmistui tämä tonttu-pallotunika, takana enemmän palloja ja edessä enemmän tonttuja.

Jossain mielenhäiriössä (?) tuo tonttukangas on poistokorista meille joskus kotiutunut ja vieläkin sitä jäi (taitaa päätyä nukenvaatteiksi). Ihan kiva ja pirteähän tuo on ja ollut jo käytössäkin. Miehen kanssa vielä mietitään että onko se yöpuku vai päiväasu :D. Toivottavasti tämä ei ole marimekon pallotrikoon väärinkäyttöä :O.
 Viimeisenä esitellään tämä velourmekko, joka on vielä ihan liian iso meidän neidille (no joo-o, jos lapsi on reilut 80 senttiä pitkä ja kaava on 92cm niin...). Toistaiseksi en tiedä onko tämä kivakaan, mutta ehkäpä se muuttuu kivaksi syksyyn mennessä (jolloin luultavasti sopiva). Ainakin helmoja riittää ja tutustuinpa vihdoin siihen framilloniinkin.

 Ompelu on nykyisin hieman haastavaa puuhaa sillä lapsi on hillittömän kiinnostunut kaikista nappuloista ja luonnollisesti saumurin säätimet ovat erityisen kiinnostavia... Jokunen tovi meni ennen kuin sain säädöt takaisin kohdilleen että pystyin ompelemaan. Kannattaisi varmaan kirjoittaa johonkin ylös ne hyväksi todetut säädöt ettei tarvitsisi joka kerta hakea niitä uudestaan (etenkin kun ohjekirja on hukassa).

Ja kannattaisi varmaan hieman huoltaa myös ompelukonettani (vanha herra Naumann) että vanhus jaksaisi nämä ompelut ilman hyppytikkejä. 

6 kommenttia:

 1. Hienoja vaatteita olet ommellut =) Kaipaan ompelupöytää, ihka omaa työtilaa. Keväällä makkarin yhteydessä ajattelin saada sellaisen =)

  Ompelukoneen huollosta tuli mieleen, että mun ompelukone, minkä ostin uutena, ei ole koskaan tehnyt hyvää tikkiä! Vein sen kerran takaisin liikkeeseenkin, mutta väittivät sen vaan toimivan hyvin. Miksköhän ei sitten kotona ikinä toimi, olen kokeillut ihan kaikkia mahdollisia säätöjä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos :D. Minäkin kaipaan tilaa, tällä hetkellä sitä on meillä aivan liian vähän. Mun ompelutilanikin on säälittävästi puskettu olohuoneeseen lipaston ja vierassängyn väliin. No, parempi sekin kuin ei sitäkään. Odotan tänään taas lottovoittoa ja tämän tilapäisyyden päättymistä. No, ehkä sekin päättyy jossain vaiheessa ilman lottovoittoakin.

  Taas yksi syy olla ostamatta uutta ompelukonetta... Viimeksi kun kävin ompelukoneliikkeessä ja selvisi millä koneella ompelen niin myyjärouva siellä ei meinannut housuissaan pysyä kun oli sitä mieltä että kyllähän sun nyt uusi kone pitää ostaa. No, mamman vanha itäsaksalainen on toistaiseksi parempi kaveri kuin yksikään uusista koneista joita olen kokeillut että katsotaan nyt. Niin ja sieltä liikkeestäkin löytyi omistanjana vanha pappa, joka hyvin ymmärsi vanhan Naumannin sielunelämää ja sitä ettei sitä noin vaan korvata.

  Mutta jännä tosiaan että sulla on sattunut sellainen vain liikkeessä toimiva kone, eihän sellaisella sitten kotona tee mitään. Pitäisköhän sun joskus mennä sinne liikkeeseen ompelemaan niin näkisivät ettei se toimi tai sitten tietysti se toimisi taas kuin unelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, en vastannutkaan vissiin vastaalla vaikka oli tarkoitus.

   Poista
 3. Voi vitsit kun olet taitava! Katsoin että ai teillekin on tullut toi me&I:n pilvimekko, mut mitä sitä tilailemaan jos osaa itsekin tehdä:) Samoin toi tonttukangas+polka dot on aivan, aivan ihana -ei tuollaisia mistään kauposta löydy! Niin ja tuo ihana velourmekko on kuin luotu syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *punastuu kehuista* Luulin etten osaa ommella vaikka muuten käsityöläinen olenkin. Kysymys olikin sitten siitä etten ollut oikein ikinä ommellut, osasin kun vaan aloitin :D. Tämä on siis kovin uusi harrastus, vielä vuosi sitten en edes kuvitellut ompelevani mitään.

   Suvussa oli toki painostusta tähän suuntaan t: nimimerkki "sain rippilahjaksi saumurin" :D

   Poista
 4. Onpa kaunis tuo pilvimekko! Ite oon yrittäny etsiä vaaleenpunasta pilvitrikoota, mut ei taida enää mistään löytää. Miulla tuli lauantaina ommeltua ensimmäinen body Nuppuselle. Toivottavasti osaisin noin ihania mekkoja joskus itekin ommella!

  VastaaPoista