torstai 28. helmikuuta 2013

Hei-hei-ostolakko

Tarkalleen ottaenhan vasta huomenna on maaliskuu ja helmikuun ostolakko ohi... Mutta juu, sen verran hyvin meni että koska laskunmaksun jälkeen tilillä oli kovasti paljon enemmän rahaa kuin yleensä niin koukkasin jo Reimashopin kautta. Muistin jopa käyttää vääristä kengistä hyvityksenä saadun henk.koht. alekoodinkin ja maltoin rajata ostokseni niihin mille oikeasti oli tarve (tai ainakin yritin).

Että sellaista ja aikuisiahan tässä ollaan että päivä sinne tai tänne ;). Oikea syy siihen että tilaus lähti jo tänään eikä vasta huomenna oli se että nuo ompunvihreät Spurtti-housut alkoivat uhkaavasti huveta meille tarvittavasta koosta (oletan sen olevan 98 tämän aamun muiden housusovittelujen ja vertailujen perusteella). Yhdet housut sinne jäi kun sain ostokseni tehtyä... Varmaanhan niitä tulee vielä lisää mutta heiiii, kuka jaksaa odottaa enää toista kuukautta?

Saanko nyt anteeksi tämän varaslähdön? Muistaakseni kuitenkin olin viime kuun kaksi viimeistä päivää ostamatta että otin varaslähdön jo ostolakkoonkin.

Nuo kaikki pipot ei välttämättä meille jää mutta sovitetaan nyt ainakin. Tuo ylärivin oikeanpuolimmainen ainakin on kuulemma pientä mitoitusta että saapas nähdä mahtuuko koko 52 meidän pikku pallopäälle :D.

Ja huomaako kukaan mikä tuossa kollaasissa ei kuulu joukkoon?

t: L-E
P.S. Minusta on tullut ostolakon aikaan pihi, harkitsen (ainakin seuraavat kaksi viikkoa) pitkään seuraavaa ostostani että onko se tarpeellinen vai ei.

30 kommenttia:

  1. Mulla olis ollu sulle niitä mittoja muuten niistä takeista :D Ja hyi mikä toi oranssi on :D Sori!

    Kivoja juttuja kaikki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kelpuutan ne mitat kyllä edelleenkin :D. Vaikkakin luulen että oon tilannut oikeaa kokoa...

      Oranssi on vähän vaihtelua, eikös? :D

      Poista
    2. Missä koossa muuten otit ne housut? Mä veikkaan, että 92 olis teille lahjepituudessa paras JOS nämä on samanlaista mitoitusta kuin aiemmin. Meinaan mulla itsellä on 164 tälläiset ei kuminauhalahkeiset :D reimat ja oon 171cm pitkä (ja nimenomaan pitkäjalkainen).

      Poista
    3. Niin ja ne mitat:
      104cm mikstuura (suluissa 110cm sama):

      kainalo-kainalo (takin päältä) n. 39,5cm. (41cm)
      Kainalo-hihansuu n. 29cm (31,5-32cm)
      Niskasauma-helma takaa n. 43cm. (46,5cm)

      Ja nyt vasta hoksasin tarkastella paremmin niin noi hihat on tavallaan vähän muotoon ommellut toisin kuin baby-kokojen takeissa.

      Poista
    4. No me tänään sovitettiin tarkkuusmittauksilla Reiman 92 kokoa vastaavalla lahkeenpituudella housuja (Lassien) ja sitten 104 vastaavia (Giraf) housuja joista jälkimmäiset ihan liian isot ja 92 kokoiset liian pienet... Että jos Reiman omat mitat pitää paikkaansa niin 98 olis meille oikea koko pienellä kasvunvaralla että tilasin 98. Ne 92 mitä sovitettiin oli meinaa ihan selkeästi liian lyhyet.

      Poista
    5. Ja oletus on muuten että sä et enää kasva pituutta (?), tuon meidän tyypin luulisin syksyyn mennessä vähän venyvänkin :D.

      Jaa-ah. Mittojen perusteella nuo 104 hihat olis lyhyemmät kuin 98 Ticketissä? Vai muistankohan nyt väärin :D. Täytyy mittailla huomenna. Tilasin sen 104 mutta saahan sen sitten vaihdettua jos onkin liian pieni (heh heh, ei kyllä varmaan ole :D). Tarkoitus olis siis mahtua nyt keväästä syksyyn. Ens vuonna haluan kuitenkin uusia takkeja ;).

      Iso kiitos mitoista!

      Poista
    6. Tilasin Ellokselta pojalleni Mikstuura-takin koossa 116. Poika oli 5v neuvolassa muistaakseni noin 107cm eli on varmaan nyt noin 110. Pienikokoinen siis, myös hoikka. Ja tiedätkö minusta ne jutut pienestä koosta ei pidä paikkaansa. Tuo 116 on pojalle reiluhko, päädyin sen kuitenkin pitämään. Etenkin hihat on siinä ja siinä onko liian pitkät. Ja toki se reimamainen leveys tuo sirolla lapsella kokoa lisää. Mutta koko 110 olisi ollut luultavasti juuri sopiva.

      Joo, olin/olen hämmentynyt.

      t. Teija

      Poista
    7. Ei ne kaikki juu pienikokoisia ole. Ja hoikkuus vaikuttaa mielestäni myös hihoihin pidentävästi. Ymmärtääköhän tästä selityksestä nyt mitään :D. Jaa niin mutta sitähän sinäkin tuossa lopussa tarkoitit. Meille tilasin 104 kokoa sillä takin olisi tarkoitus mennä vielä syksylläkin jolloin lapsi on luultavasti yli metrin mittainen.

      Poista
    8. Niin en mä tiedä onko ne mitenkään pientä kokoa vaan nimenomaan et mitoitus on pienentynyt Reimalla verrattuna entiseen :) Nyt ehkä juurikin koko vastaa sitä kokoa mitä numero ilmoittaa toisin kuin aiemmin. Ja meilläkin kun tenava on nyt 96cm niin syksyllä tätä tahtia reilu 3v iässä yli metrin. Sit ku lapsen malli niin kovasti vaikuttaa (esim. meillä leveähköt hartiat vaikka hoikka onkin). 104cm ja 110cm sovittaessa huomasi noissa suuren koko eron vaikkei se senteissä näkyisikään :)

      Ja tosiaan mietinkin noit housuja että JOS :D ne on sitä entistä mitoitusta.

      Poista
    9. Meillähän ei ole mitään 92 senttistä käytössä niin sillä ei enää sellaista kokoa uskalla ostaa :D. No, jos ne on liian isot niin käytetään sitten myöhemmin. Onneksi on parit muut sopivat housut ;).

      Poista
    10. Jep :) Ja voihan olla et mitoitus on pienentynyt :) Näissä vaan just siks valitsisin itse sen lähinnä pituutta tai vähän pienemmänkin koon ettei laahaa noi lahkeet maata :) Mut sovituskuvia odotellen :D!!!!

      Poista
    11. Niinpä. Mutta tosiaan jos niiden omat mitat yhtään pitäisi paikkaansa niin ne 92 olis pienet ;). No sittenhän sen näkee kun tulevat :D.

      Poista
  2. Kivan värikästä!
    Minä en jostain syystä pysty tekemään tilausta Reimalle. Otan sen pikku vihjauksena että pieni ostolakko tekisi hyvää, ja siirrän tilaukseni aleaikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillähän oli olemassa jo mustavalkoista niin täytyi vastapainoksi hankkia vähän väriä... Ompunvihreä on pitkäaikainen lempivärini ja turkoosi taitaa olla uusi :D.

      Jaa-ah, miksiköhän sun Reiman tilaus ei onnistu? Siinä on kyllä jotain kommervenkkejä kai... tai siis siinä ostoskorikohdassa ainakin pitää muistaa valita ylhäältä niitä kohtia täytettäväksi... Höh, en muista vaikka just tilasin :D.

      Aleaikaan tosin onkin fiksua tilata. Mulla nyt sattui olemaan alekoodi käytettäväksi kun edellinen tilaus ei mennyt ihan putkeen tai oikeastaan se meni just niin kuin pitikin :D.

      Poista
  3. Ihania juttuja! Noi vihreet housut on kaiketi kauppareissuille. ;) Mutta siis kerrassaan ihanan raikasta. Kyllä. KEVÄT <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, totta kai meillä ostetaan vedenpitäviä housuja vain ja ainoastaan kauppareissuhienosteluun ;). Meillähän on kyllä ne mustat henkselilliset ja sitten Jonathanin eiminkäänväriset henkselihousut kanssa :D.

      Toivottavasti nää nyt on livenä yhtään kivoja ku en oo vielä päässyt näkemään :D.

      Poista
    2. Ja päivä sinne tai tänne, no big deal.

      Poista
    3. No mä oon meidän sikaisen veikkopeikon traumatisoiva. edes kauppatakkina ei vaalea lime softshell pelittänyt ilman pesua joka ikisen käyttökerran jälkeen. huhhuh!

      Poista
    4. :D Ehkä se lika tarttuu softshelliin paremmin kuin Reimatecciin? Nähtäväksi jää! Tää on varmaan eka (ja vika) kerta kun kokeillaan housuissa väriä mutta kun tuo vihreä on mun lempparivärejä :D.

      Poista
  4. Upea suoritus muutaman päivän lipsahduksesta huolimatta!!!! Olen ollut jopa niin vaikuttunut, että meinaan kokeilla pitää (lastenvaate)ostoslakkoa maaliskuun ajan! Uhosin jopa niin äänekkäästi miehellekin, että nyt todellakin yritän tosissani:D
    Ja koska tänään on vielä helmikuu, laitoin pari tilausta vetämään.. Nyt on kyllä välikausi kokonaan osteltu ulkokamoja ja kenkiä myöden, joten nyt onkin sopiva hetki hieman himmailla. Samoin uusista mallistoista on mieluisimmat poimittu.
    Tosin odottelen vielä paketteja saapuvaksi Ellokselta, Hennesistä, Reimalta, mini rodinilta ja Heppolta. Eiköhän nuo kevennä maaliskuuta mukavasti!

    Ja hyvältä näyttää nuo ostoksesi! Raikasta ja värikästä kevääksi. Innolla odotan käyttökokemuksia noista vihreistä housuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Hienoa innoittaa toisia! Ja kyllä, suosittelen lämpimästi! Todellakin. Itselleni oli tästä kovasti hyötyä. Olen jopa ymmärtänyt sen että vaatteet ei maailmasta lopu ja montaa heräteostosta ei tee parin päivän päästä enää edes mieli.

      Poista
  5. Jaha! Sitä on sitten luovutettu :D :D :D

    Mulla on nyt ongelma. Ostolakko on käytännössä pian ohi, tilillä ei ole yhtään sen enempää rahaa kuin normaalistikaan tähän aikaan kuusta ja mulla on hirveästi ostettavaa mielessä, mutta tatsi on kadonnut. Miten shoppaillaan? Ehkä se huomiseen mennessä palautuu ;) Mua kans hirvittää, kun ReimaShopista koot hupenee hyvää vauhtia. Kai ne nyt välillä saa varastoon kuitnekin lisää tavaraa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! :D Itse en ihan noin kärjistetysti tästä puhuisi :D.

      Toki Reimashoppiin täydennetään vielä varastoja mulla vaan ei just nyt ollut olo että viitsisin tän kuukauden odotuksen jälkeen enää odottaa :D. Ja henk. koht. en halua takaisin ihan samanlaista tatsia shoppailuun kuin mitä oli tähän asti ;).

      Poista
    2. Heh! Kyllä sitä kieltämättä teki ihan hyvää vähän taukoilla shoppailusta. Oon koko illan yrittänyt etsiä sopivia shoppailukohteita, mutta musta on tullut ihan hirveä pähkäilijä ja vertailija. (Ei ehkä huono asia). Taitaa lakko todellakin pitää huomiseen asti.

      Poista
    3. :) Vertailu on aina hyvä! Ja ehkä se pähkäilykin, ainakin että tarvitaanko me tätä todella! Yllättävän usein vastaus tuohon kysymykseen onkin ei :O.

      Poista
  6. No niin, jään odottelemaan sovittelukuvia, ja että miltä se takki nyt sitten oikeesti näyttää!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti takki näyttää hyvältä ja sopivalta ettei tarvitse montaa kertaa vaihtaa :D. Pakkasivat Reimalla supernopeaa - 38 minuuttia siitä kun tein tilauksen niin sain toimitusvahvistuksen ja seurantakoodin ;).

      Poista
    2. Jaa-ah muutes... saatkohan sää niitä sovittelukuvia olleskaan :D. Millähän tuon lahjoisi edes sovittamaan :D.

      Poista
  7. Mut hei, toi oranssihan on kiva <3 Mä en ikinä taitais selviytyä ostolakosta. Heti alkais sormet syyhyämään kun se ois kiellettyä. Karkkilakon aikanakin söin enemmän karkkia kuin ikinä. Terveisin nuori-vanha kapinallinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mun mielestäkin! Se on jo syksyn mallistoa ja siitä asti oon aina välillä käynyt sitä vilkuilemassa :D. Alesta en onnistunut bongaamaan oikeassa koossa joten nyt sitten tilasin kun niitä oli jäljellä ja oli tuo oma-ale.

      Tänäänhän mä saisin ostella ihan luvan kanssa joten tilasin sandaalit mutta muulle ei taida olla tarve eikä huvita ostaa mitään :O.

      Poista