tiistai 5. helmikuuta 2013

Reimattaa

Reiman kevätkuosien innoittamana muistelin vähän menneitä kausia. Tytön ensimmäiset kunnon ulkoiluvaatteet olivat Reimateciä kokoa 74cm. Kukallinen takki, totta kai. Ensimmäiset askeleetkin otettiin silloin, tuettuna jo toukokuussa 2011 ja ihan ite syksymmällä kun ikää oli noin 10 kuukautta.  Tyttöhän oppi kävelemään ulkona ennen kuin sisällä, hienot neidit eivät kaiketi konttaile ulkona. Meillä oli myös fleece, jonka sai takkiin neppareilla kiinni ja setti palveli hyvin pitkään huhtikuusta lokakuuhun. 

Talvella 1-vuotiaalla oli 80 senttinen haalari, kukallinen kuinkas muuten. Se päällä koettiin ihan ensimmäinen ensilumi (edellisenä vuonna se ehti sataa ennen kuin lapsi saatiin ulos mahasta) ja kuppiin jäätynyt "kahvi". Se päällä tehtiin ensimmäiset lumityöt ja pulkkailut. 


Syksyllä luulin että haalari ei mitenkään mahdu päälle koko talvea mutta niin vain mahtui vielä huhtikuussakin kun lapsella oli mittaa jo lähemmäs 88 senttiä. Keväällä harrastettiin sauvakävelyä ja extremeä-lätäkkölutrausta. Kuivana ja lämpimänä pysyi tyttö uintiyrityksistä huolimatta. Kovan käytön jälkeen haalari lähti uudenveroisena seuraavalle tytölle täksi talveksi. Kuosiinkaan en kyllästynyt, hyvin olisin jaksanut katsella tämänkin talven samaa. Ja onhan noita Reimoja ollut meillä muitakin - uutena ja kierrätettynä. Alla olevista ensimmäinen on Tutan nallehaalari jossa vauva tuli kotiin, sen koko oli 56cm mutta oli kyllä niin reilu että palveli lokakuun lopulta maaliskuulle asti. Oikean puolimmainen kuva on tältä viikolta ja tuo Reimatecin takki-housut setti on tietääkseni jo neljännellä lapsella ja menee varmasti vielä viidennellekin kun jää meillä pieneksi. 

Tänä keväänä Reimalla on erityisen houkuttelevia värejä ja kuoseja. En malta odottaa että pääsen näkemään näitä livenä. Erityisen ihastunut olen tällä hetkellä tuohon turkoosiin Ample-kukkatakkiin, ihan vielä en sitä voi kotiuttaa sillä helmikuun-ostolakko on vielä hengissä. Mutta ainakin minulla on aikaa yrittää opettaa tyttöä sanomaan "kukka" sen sijaan että hän sanoo "kakka". Äidistä ainakin olisi kivempaa että lapsi kulkee kukkatakissa sen toisen vaihtoehdon sijaan. Nämä treenit ovat kyllä jatkuneet kohtalaisen monta kuukautta että saas nähdä kuinka käy.


Tuo pienten pallotakki kelpaisi myös mutta en tiedä onko meille järkevää ostaa enää yhtään 98 senttistä takkia. Tuon puolesta kyllä puhuu se että tyttö osaa hienosti sanoa "pallo". 

5 kommenttia:

 1. Hauska postaus :) Meillä luotetaan kanssa Reimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Oli hirmuisen hauskaa kaivella kuva-arkistoja - suosittelen :D.

   Poista
 2. Mukavat muistelot ja komiat reimat ja voi suloisuus tuota tyttöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein niiskututti kun kävin kuvia läpi :). On se, tänään oli erityisen lutuna kun 13 tunnin (!) yöunien jälkeen kuului sängystä iloisesti "äiti täähhä". Mihinkähän tuon ällä on kadonnut? :D

   Poista