tiistai 29. tammikuuta 2013

Molo viime vuoden kevät 104 vs. tämä talvi 104

Mua jäi vaivaamaan kun *Laura* oli vertaillut Molon välikausi- ja talvihaalaria blogissaan täällä ja mulla oli olo että meidän haalareita olisin joskus verrannut ja todennut ne kohtalaisen samankokoisiksi. Kyllä vain muistikuvani oli oikea, taidokkaasti päällekkäin aseteltuna aika samankokoisia ovat. Eli siis Molo Polly välikausihaalari vuosimallia 2012 ja Molo Polaris myös vuosimallia 2012, molempien kokolapussa lukee 104.
Kainalo-kainalo mitassa kahden sentin ero eli talvihaalari on leveämpi (39cm), tämähän selittyy kyllä että toppaus vaatii enemmän tilaa. Lisäksi hiha on talvihaalarissa ehkä sentin pidempi kuin välikausimallissa (31cm, vk 30cm). Haara-lahje mitassa on myös sentin ero (talvi 41cm, vk 40cm). Niska-haaramitta on molemmissa mun mittauksella sama 59cm.

Se, mikä tässä nyt hämää on ne Lauran kommentteihin laittamat mitat, muistuttavat kovasti omia mittaustuloksiani. Paitsi kainalo-hihansuu omissa mittauksissani vähän pidempi ja niska-haarassa kahden sentin ero... Ehkä juuri nuo sitten tekee sen eron? Näkemättä väittäisin siis että tämän vuoden välikausihaalari on vähän pienempää mitoitusta kuin viimevuotinen.

6 kommenttia:

 1. Onpas mielenkiintoista! Tai siis outoa. :) Joko tämän kevään haalari on viime vuotista pienempää mitoitusta tai meidän keväthaalarissa on väärä kokolappu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää kanssa vähän ihmettelin kun luin sen sun postauksen ja olin ihan varma että olin verrannut noita toisiinsa :D.

   Poista
  2. Löysin tämän kevään haalareiden mitat Lasten Taikamaan sivuilta ja kyllä ne mätsäävät meidän uuteen haalariin. Kokolappu siis ainakin on oikein. Eli tästä voimme päätellä, että ainakin 104-koko on tänä keväänä niukempaa mitoitusta kuin viime keväänä. ;)

   Poista
  3. Näin sitä voisi päätellä. Tai sitten meidän haalarissa on väärä kokolappu :D.

   Poista
  4. Ai? Oltiinko me niin epäselviä? :D

   Poista