maanantai 2. toukokuuta 2011

Vilpoisa vappu!

Oli aika viileä vappusää, eilen satoi hieman jopa jotain lumen tapaista, mutta ei se meitä haitannut - me mentiin metsään! Tosin ihan rattailla kuljettavia teitä, polut me jätettiin suosiosta muille. Mukavaa oli, lapsen pukeminen vähän aiheutti pään vaivaa, mutta kyllä tuo rattaissakin tarkeni kun laitettiin ylimääräinen viltti päälle (onneksi oli mukana!).Ei me kuljettu kuin reilu 10 kilometriä ja puolimatkassa pidettiin tauko kodalla ja laavulla. Siellä tuli myös se hyvin ajoitettu kakka vaippaan, oli kodassa vähän lämpöisempi vaihtaa kuin olisi ollut ulkona :D. Huomatkaa että minulla on uusi ulkoilupuku, jonka takki on pinkki eli siis entinen inhokkiväri :O. Rouva on tainnut mennä sekaisin kun pukeutuu samoihin väreihin vauvansa kanssa :D. Mies tokaisi vaan että eipähän sua syksyllä ammuta hirvenä eli kai se sitten on hyvä? Mutta kun värivaihtoehdot oli musta (liian synkkä), valkoinen (liian arka) ja vaalea violetti (voiko se sopia kenellekään?), niin päädyin sitten tähän.
Ja oli meillä mukana häivähdys vappua, Kotisimaa (ja tippaleipiäkin). Kotisima oli kaupan hyllystä että se siitä kodista, mutta hyvää se oli (mutta vaan kerran vuodessa). Tällä blogilla on vielä kovin vähän lukijoita kun vasta on päästy alkuun. Mun pitäis täällä varmaan enemmän höpöttää sellaisia että vauvan anorakki on Cupcaken (kokoa 80cm, päätyi meille vahingossa, ei oma hankinta, joten on kokoa iso), housut Reiman harmaat (kokoa 74, yllättävän sopivat jo nyt, väri tietty tuohon anorakkiin vähän väärä) ja pipo omaa tuotantoa oleva norjalainen, joka puuvillalankaisena venyy vähän liikaa eli on vielä iso. Mun oma ulkoilupuku on Didriksons, ostin Prisman alesta ja maksoin bonuksilla eli ilmainen siis ;).

Hyvää toukokuun alkua kaikille, jotka sattuvat tänne eksymään.


6 kommenttia:

 1. Voi ei, ihana tuo pipo! :) Miun on PAKKO oppia neulomaan tuommonen. Onko se vaikeeta? Osaan tehdä villasukan, eli olen tosi pro. ;)
  Se vaan näyttää kamalan hankalalta, kun on tuommoinen "vino"... :D

  Päätyispä meillekin vahingossa moisia anorakkeja! Ainoa vahinko mahtaa olla, jos vahingossa itse ostan. ;)

  VastaaPoista
 2. Nuo norjalaismyssyt on kyllä kivoja. Pitänee itekin opetella, kun näyttävät olevan nyt "muotia" ja kun 'kaikilla muillakin on'. Ohjeenkin olen tainnut jonnekin tallettaa, ei siis tarvitsisi muuta kuin tehdä ;) (liikaa edellisiä projekteja vaan vielä kesken..)
  Eksyin jostain sun blogiin ja kivalta näyttää.
  Taidanpa jäädä seuraileen Tulevia Eilisiä :)

  VastaaPoista
 3. Mape - mun mielestä tuo pipo on helpompi tehdä kuin villasukka, ei tuu edes kantapäätä! Eri asia sitten on että montako pipoa teet ennen ku tulee sopiva. Mä harkitsen nyt versiota numero 4 eli vielä vähän pienempää :D.
  Anu - tervetuloa! Norjalaismyssy ei kyllä ole hassumpi muoti ollenkaan, se suojaa juuri sopivasti korvat ja otsan tulematta kuitenkaan (sopivan kokoisena) silmille! Teen vastavierailun sun blogiin kunhan migreeni hellittää :/.

  VastaaPoista
 4. Neuloin eilen pipon, 91 silmukalla ja ihan liian isohan siitä tuli. Miten käyn vähentämään noita silmukoita ts. väheneekö pienemmässä koossa vain noiden lisäysten ja kavennusten jälkeisten silmukoiden määrä? Tuolla 91:llä silmukalla neuloin noissa kohdissa aina 13 silmukkaa.

  Helppo se kyllä oli tehdä, parilla ensimmäisellä kierroksella seurasin lapusta, mutta sittenhän se alkaa mennä ilman ohjettakin. ;)

  VastaaPoista
 5. Just niin että pienemmässä koossa vähenee lisäysten ja kavennusten välisten silmukoiden määrä. Eli jos haluat jättää väliin 12 silmukkaa niin teet 6 silmukalla vähemmän (eiks niitä välejä oo 6 :D) eli onks se sitten 85 silmukkaa :O. Mää ja mun matikkapää ;).

  Sitten tietty kannattaa miettiä montako kertaa tekee niitä kerroksia joilla tulee sekä kavennukset ja lisäykset ettei tuu liian matalaa pipoa jos aloittaa pelkät kavennukset liian aikaisin (pienemmässä koossahan tulee sitten kavennuskerroksia vähemmän kun silmukoita on vähemmän).

  Toki voit tehdä vähän pienemän pipon silmukkamääriä muuttamattakin jos otat pienemmät puikot :D.

  Mä sitten innolla odotan sun pipokuvia sun blogiin että ei mitään paineita ;D.

  VastaaPoista
 6. Jep, tattista! :) Varmensit mietteeni, en taida ihan niin toivoton tapaus ollakaan. :D

  Katellaan josko tänä iltania ehtisin tuon pipon tehä valmiiksi. Tylsä valkoinen tuostakin tulee, huonot lankavalikoimat tällä hetkellä, mutta illalla kaupalla käydessä pitää tehdä siihen asiaan muutos.

  VastaaPoista