maanantai 18. kesäkuuta 2012

Kesäinen Katariina-mekko

Tilasin Lillestoffin satumetsätrikoota Sampsukasta mielessäni tehdä siitä paita Meandin haalarin kanssa pidettäväksi ja kuinkas sitten kävikään. Ei tullut paitaa, tuli kesämekko. Halusin nimittäin kokeilla Mekkotehtaan Katariinaa ja ei sattunut olemaan siihen sopivaa puuvillakangasta. Niinpä leikkeilin satumetsätrikoosta mekon helmaosat ja siinä vaiheessa tulin muistaneeksi että keltaista joustofroteetahan jäi vähän yli housut tehtyäni että passaiskohan se tähän. Hyvin sopii! Miehenkin mielestä ehdottomasti parempi näin kuin kokonaan trikoosta (mitä, siis kerrankin mielipide ;D).
 Kokoa arvoin 86/92-98/104 väliltä eli tää on nyt sitten varmaan 92/98 eli reilu mutta pidettävä. Tulin muuten unohtaneeksi että keltainen ei ole (tähän asti) mielestäni paras väri tytölle kasvojen viereen mutta hyvinhän tuo näyttää sopivan (yllättävää!). Seuraavalla kerralla voisin tietysti malttaaa odottaa että kangaskauppa on auki ja ehdin ostaa valkoista kuminauhaa... Tuonne jouduin nimittäin pujottamaan punaisen-vihreän-kirjavat kumpparit mutta onneksi eivät tuolta rypytysten alta kovin pahasti loista.
 Kaava oli sen verran mukava ja ompelu ja kuminauhojen pujottelu mielettömän hauskaa että sanoinkin miehelle että seuraavat kuusi vuotta tyttö kulkeekin pelkissä Katariina-mekoissa. Hauska on myös ajatus siitä että etu- ja takapuoli ovat samanlaiset ettei ole väliä kummin päin mekon pukee. Satumetsätrikooseen tyttö ihastui vaikkei siellä olekaan yhtään kissaa - opettelemme siis kovasti pupua, kettua, bambia ja lintua.

Ja arvatkaa mikä on parasta? Se, että kangasta on vielä jäljellä ainakin siihen alunperin suunnittelemaani paitaan! Niin ja se että joskus ihan vahingossa onnistuu täydellisesti :D.

4 kommenttia:

 1. Hieno mekko - just hyvä tuo yläosan keltainen :)

  VastaaPoista
 2. Voi kun söpö. Sisko oli tehnyt myös tytölleen samoilla kaavoilla keltaisen mekon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaava on kyllä älyttömän hyvä ja koukuttava :).

   Poista