perjantai 22. kesäkuuta 2012

Huvipuistoilua

Meillä päin puistoilu on aika usein huvipuistoilua. Sinne me suunnataan leikkimään jos halutaan näin kesällä nähdä ihmisiä. Metsän läpi mennään yleensä ja niin tänäänkin. Käytiin näyttämässä meidän Linnealle (3. nimi) Vanamoita (Linnea Borealis) samassa paikassa jossa kaksi vuotta sitten miehen kanssa hämmästeltiin että onkohan siellä mahassa oikeasti joku.
 
 Matkalla nähtiin myös pakolliset ruusut, en kyllä tiedä että onko tämä sellainen juhannusversio vai ei, ainakin kukki nyt sopivaan aikaan.
 Perillä hämmästeltiin maailmanpyörää. Laite on tehty vuonna 1970 eli vanhempi kuin minä ja sen kyytiin ei ole alle metrin mittaisilla asiaa eli sain pitää jalat tukevasti maan kamaralla (saas nähdä joko ensi vuonna joudun pohtimaan kyytiin kapuamista?).

Pikkuihmisen mielestä parasta koko paikassa ovat karitsat, nämä tämän päiväiset ovat syntyneet 20.3 (jos nyt muistan oikein :D). Joka kerta näille jaksetaan hekottaa ja kiehnätään vieressä että josko uskaltaisi vähän silittääkin.
 
Yleensä uskaltaa! Ja asiaankuuluvat hekotukset sitten päälle.
 Tänään käytiin ensimmäisen kerran myös katsastamassa tämän kesän uutuus eli Mörkömetsä vaikkei se ihan valmis vielä ollutkaan. Ehkä pidin, ehkä en, joillekin herkille lapsille ehkä vähän liiankin jännä?
 Koppakuoriaiskivi?
 Näin käy kun unohtuu laitteeseen liian pitkäksi aikaa?
 Tämä laite oli mini-ihmisen mielestä "vauuuu" ja onneksi pituusraja turvallisesti sen metrin ;).
 Tuossa kanoottijoessa olisi E.T:n mielestä ollut kiva uittaa vähän käsiä ja varpaita.
 Jouduimme kuitenkin tyytymään kuivan maan veneilyyn mikä näin juhannuksena voi ollakin viisasta.
Kotimatkakin taittui ihan omin jaloin, kunhan vaan sai pysähtyä välillä kiviapajille. 
Nyt tietysti tämän huvipuistoesittelyn innoittamina kaikki haluavat sankoin joukoin paikalle, eikös? Tänään ei ollut tunkua eikä yleensäkään kovasti joten tervetuloa! Jaa niin, se linkki: Nokkakivi. Kas näin ja sitten me vaan jäädään odottamaan että nähdään teidät kaikki siellä eli ilmoittakaa KUN olette tulossa. Mutta älkää huomenna tulko tai maanantaisin, se on kiinni eli hyvää juhannusta kaikille! 

7 kommenttia:

 1. Piti käydä heti kurkkimassa, missä ihmeessä Nokkakiven puisto on!? Eikös Jyväskylän suunnalla ole joku ihmeen Peukkulakin?
  Onpa hauskaa, että tuollainen paikka on kotikulmilla. Näyttää viehkon kotikutoiselta paikalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kyllä se Juhannusruusu näyttäis olevan.

   Poista
  2. Juu. Me ei tosiaan olla siellä Peukkulassa vielä käyty (eikä Peurunkaan muuttaneella Hilarius Hiirelläkään) kun on ymmärretty että vähän isommat saisivat siitä paikasta enemmän. Tuolla Nokkakivessä tosiaan tulee poikettua kun se on siinä meidän lähikaupalla :D. Ja juu, kotikutoinen paikka se on, vielä, mutta odottakaapa muutama vuosi ;).

   Parastahan tuossa alueessa on ilmainen sisäänpääsy alueelle ja vähän isompien lapsien mielestä mahtava liukumäki jota saa laskea ihan ilmaiseksi :). Meidän E.T. tosiaan tykkää noista karitsoista niin niitä tulee käytyä katsomassa (eikä maksa mitään, paitsi jos äiti haluaa ostaa itselleen pehmiksen ;)).

   Poista
  3. Kiitos ruusun tunnistamisesta minä kun mietin että onko vaiko eikö kun kasvaa rehottaa ihan vaan tienposkessa - mistä lie eksynyt :D.

   Poista
 2. Meillä äitini on kovasti houkutellut meitä käymään tuolla puistossa, mutta ei olla vielä erityisemmin innostuttu asiasta. :)

  Niin ja Peukkula tosiaan löytyy Jyväskylästä, mutta mielestäni ei ole ihan hinnan arvoinen pienemmille lapsille vaan sitten isommalle joka osaa jo mennä siihen satuun mukaan niiden satuhahmojen kanssa mitä siellä on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, luulin että olisitte käyneet :D. Kokoonsa nähden toki aika arvokas paikka mutta siihen kivaan liukumäkeen pääsee ihan ilmaiseksi ;).

   Me ei olla vielä just tuon sun arvion takia edes harkittu Peukkulaa (samaa on tosin kuultu muiltakin).

   Poista
 3. Ihana tommonen kotikutoisen oloinen puisto =) Täälläkin on kanssa yks lasten "huvipuisto", vaikka tämä on vaan 1500 asukkaan kyläpahanen. Joka vuos se taitaa mennä konkurssiin ja syksyllä on lehdessä juttua että nyt omistajalle riittää. Kummasti vaan aina se avataan uudesti seuraavana kesänä =)

  VastaaPoista