lauantai 31. elokuuta 2013

Terveisiä mummalasta

Käytiin nauttimassa viimeisistä (?) kesäpäivistä mummalan puutarhassa. On ollut pitkä kesä, tätä kelpaa talvella muistella. Erityiskiitos hyttysille, joita ei ole ollut riesaksi asti tänä kesänä.

Hyvin laukkasi vielä keppihevonen suoraan 70-luvulta. 

Ja kauniisti kulkivat nukenvaunut vuodelta 1979 - pikkuserkkuni tosin ei enää mahdu kyytiin.

Selvisi sekin että omenat kasvavat puissa ja että kaikki puissa tai pensaissa kasvavat eivät ole omenoita. Omenoiden lisäksi kerättiin muistoja. Äiti nautti erityisesti mustekalalapsen vieressä nukkumisesta - harvinaista herkkua (onneksi :D).

Tyttö jonka puhumaan oppimista mumma on epäillen odottanut keräsi pisteet kotiin hihkaisemalla heti ovelta "mumma, missä Legot ovat?" Oppi hän sittenkin!

Neljä päivää musiikista huolehti itseoppinut melkein 3-vee, joka innoissaan soitti niin pianoa, kanteletta, balalaikkaa kuin intialaista puuhuiluakin. Viuluakin olisi yrittänyt mutta isoisän isoisän rakentamana se oli hieman liian arvokas vielä tytön käsiin. Jännä nähdä minkä lopulta valitsee omaksi soittimekseen vähän isompana. Äitinsä haaveilee edelleen klarinetista, vieläköhän sitä oppisi? Lapsena kun oli tyydyttävä poikkihuiluun kun sille oli orkesterissa paikka vapaana.

Mumma nauttii nyt varmaan hiljaisuudesta kun olemme kotona taas.

t: L-E

7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo, skipata olisin voinut vain sen vuoden pahimman ja ihan puskista iskeneen migreenikohtauksen joka kaatoi mut illaksi petiin :/. Muuten oli yllättävänkin mukavaa ja tyttö olis lähtenyt tänään jo uudestaan :D.

   Poista
 2. No se on hyvä että laps ainakin viihtyy mummalassa! :) Melkoinen soitinvalikoima siellä???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viihtyy! Kaikkia soittimia en edes muistanut luetella että on niitä :D. Piano on mun, sain sen 6-vuotislahjaksi mutta toistaiseksi se ei ole muuttanut mun mukana. Nyt sitä tuli kyllä jo ikävä että josko se kohta muuttaisi?

   Poista
 3. Näin klarinetistina (tai entisenä klarinetistinako, kun mulla ei ole vuosiin klarinettia ollut) sanoisin, että totta kai opit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, oletko sinäkin saanut sitä soittaa! :D Asia on vähän jäänyt kaivelemaan kyllä. Etenkin kun kerran sain kokeilla ja olisin kuulemma ollut siinä luonnonlahjakkuus! Väärä (pakotettu) soitinvalinta on jäänyt kyllä kaivelemaan.

   No, poikkihuilua olen joutunut nyt lapsen pyynnöstä soittamaan lähes joka päivä mutta ei se vaan vieläkään tunnu siltä omalta soittimelta.

   Putoaakohan koko suku tuolilta kun ilmoitan tahtovani 40-vuotislahjaksi sitten klarinetin?

   Poista
 4. Balalaika, se kuulostaa kivalle. :) Ihanat leikit ja lelut! Nostalgiamatkat on ihania.

  VastaaPoista