keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kevät kai?

Ulkona oli lämmintä ja lätäkköloikkija ulkoili välikaudessa.
Tytön mielestä menimme "olos pipion kaa" eli ulos lapion kanssa.
 Onko lapsi tarpeeksi tyttökoodattu kun on pinkit kumisaappaat, pinkit aurinkolasit ja pinkki lapio?
 Täytyykö ihan vieraidenkin aina tunnistaa lapsi tytöksi? Miksi täytyisi? 
Ei tuo ehkä itsekään vielä tiedä olevansa tyttö, haittaakse?
 Näimme ulkoillessa myös aurinkoa ottavan kamelin (?).
 Otimme itsekin vähän aurinkoa, onneksi puin vielä ne villahousut alle!
 Yritimme keinua muttei ollut ihan vielä niin kevät.
 Leap takin alla oli sentään tyttökoodattu fleece vaikka eihän se sieltä mihinkään näy.
Loppuun vielä vertailu Reiman takeista. Päällä 104cm Reimatec Ample ja alla 116cm Reima Leap. Alimmaisen ei pitänyt tulla vielä käyttöön mutta testikäytettiin kun halusin tietää kuinka pitkä se on pitkäselkäiselle alle metrin mittaiselle ja koekäytön lopputulos oli että ihan hieman liian pitkä vaan eli jää hassusti pepun alle kiinni kyykistellessä. Tuo 104cm Ample taas on pitkäselkäiselle omasta mielestäni hieman hassusti lyhyt, muutama sentti lisää takahelmaan olisi ollut parempi, tiedä sitten olisiko se 110cm ollut helman suhteen sittenkin parempi mutta kun tuossakin on hihoja muutama sentti myös naapurin lapselle ;). Helman pituus kyllä riittää ja varmasti vielä paremminkin kunhan paksu välikerrospörröfleece jää pois käytöstä kelien lämmetessä.
Hihoissa on eroa tuon verran.

t: L-E jolla oli tänään maanantaikeskiviikko

P.S. Ihana pandapipo on ystäväni tekemä, löytyi tänään postilaatikosta mutta on jo pesun tarpeessa.

25 kommenttia:

  1. Me mennään edelleen fleecevuoratuilla kura-asuilla, mulla ärsyttää se välikerrosten pukeminen ;)
    Ei mun mielestä lapsesta ole tarpeen tunnistaa välittömästi, että onko se tyttö vai poika. Usein meidän poikia luullaan tytöiksi, kun päällä on keltaista ja kirkkaanpunaista :O Musta-valkoiset tähtikuosiset kuravaatteet ja punainen tähtipipo ja punaiset kumpparit = tyttö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ole kellään välikerrosongelmia eli niitten kanssa mennään... Tänään oli kyllä jo vähän siinä ja siinä että oliko auringossa vähän liikaakin jo päällä mutta kun tuota hankeakin vielä riittää.

      Etkö sä onneton ole vieläkään oppinut että niille pojille puetaan vain tummansinistä, mustaa tai harmaata. Jos oikein villiksi meinaat ruveta niin vihreää ;).

      Poista
    2. En oo 12 vuodessa oppinut tätä koodaamista ;D

      Poista
    3. Vielä 12 vuotta ja sulta ei edes kysytä ;).

      Poista
  2. On tarpeeksi tyttökoodattu. En tajua miks pitäis näkyä kilometri. Päähän sukupuoli. Ihana pipo ja pipio. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yrjölanduasta kirjoitellaan terveiset virheiden kera

      Poista
    2. Mun mielestä ei tarvii välttämättä näkyä ollenkaan mutta sitten syyttävät pojaksi pukemisesta... Ei kai se sukupuoli vaatteilla muutu ;).

      Virheillä tai ilman ei väliä <3. Toivon vaan että paranette nopeasti ja ettei tauti ole niin ärhäkkä että tartunta tulisi blogistanian kautta meillekin.

      Poista
  3. Aika uniseksii, mutta ei se haittaa. Arskat, saappaat ja lapio kuitenkin kertoo kaiken oleellisen :D Laita vielä pinkki pipo, niin kukaan ei kyseenalaista.

    Mä kaivoin topat uudelleen käyttöön, kun päiväkodissa ei kuitenkaan neiti muista pukea välikerrosta alle, jos välikauteen siirryttäisiin. Kaupoilla käytiin kyllä jo uusissa Reimoissa ja ai, että. Mun tyttö oli kyllä kaupan coolein muksu :D

    Hihojen malli on selkeästi kyllä Reiman takeissa muuttunut, että ainakin näyttävät naftimmilta kuin ennen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii-in, eihän nyt pojalla olis pinkkiä lapiota ainakaan :D. Toinen pipovaihtoehto oli tyttömäisempi mutta tyttö valitsi tänään pandat (kun ei kerran tiedä olevansa tyttö ;)).

      Me yritettiin yksi iltapäivä ulkoilla vielä talvessa mutta se oli kyllä liikaa ja haalarista kuoriutui hikipäinen mukula :D.

      Totta kai oma lapsi on aina coolein muksu ihan missä vaan sitten käydäänkin ;).

      No heiii, ei kai kukaan järkevä nyt ikinä kuvittelisi että alle metrin mittainen pystyy mitenkään käyttämään 116 senttistä Reiman takkia? Niin vain näyttää noissa kuvissa sujuvasti tekevän että jotakin niille on tapahtunut :D.

      Poista
  4. Meillä oli taas tänään toppavaatteet päällä... Plääh, kyllästyttää jo!!

    Hyvän näköinen tuo tytön asu. Pipo on ihana! Ja takki tietysti mutta sehän nyt on selvä... ;)

    P.s. Saatoin ostaa tänään cittarista ne tarjouslenkkarit... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua on tänään naurattanut suunnattomasti soranajo ladulle... Siis hiihtokelithän olis jatkuneet mutta kun kalenteriin on sovittu tuo soranajo niin sehän ajetaan kun kerran niin lukee... Siellä on nyt sitten soraa ladulla ja lumi alla mutta kaipa tuo sitten lumen sulaessa valuu sinne minne pitääkin? Hullun hommia ja en kyllä olis halunnutkaan enää hiihtää ;).

      Jos kalenterissa lukee että kevät niin sehän on! Alkakaahan tekin jo uskoa :D.

      P.S. Hyvät kaupat :D.

      Poista
    2. Ah, mitä maalaisjärkeä tuo soranajo! :D

      Vähän sama kuin että meidän lähiluistelukenttää ei ole kunnossapidetty pariin kuukauteen, kun jossain välissä ehkä helmikuun lopussa oli joku yhden päivän plussakeli. Heti ilmestyi lappu porttiin, että ylläpito lopetettu tältä talvelta...

      Poista
    3. Luistinrata meillä sentään kunnossapidettiin koko talven :D.

      Onhan se sora ajettava kun kalenterissa niin lukee... Ihan jännityksellä odotan mihinkä ne sorat siitä valuu kun lumet sulaa :D. Ja hetken oli jopa sellainen olo että menen videokameralla kuvaamaan tuonne alkupäähän niitä kiroilevia hiihtäjiä kun eihän tästä tietenkään mitään tiedotettu ole ennen kuin touhu alkoi :D. Päivää ennen tietysti vielä ajettiin latukoneella :D.

      Niin että alkakaahan nyt tekin uskoa että kyllä se on kevät kun ennenkin on tähän aikaan ollut ;).

      Poista
    4. Hrrrr, just taas tuossa illansuussa hytisin lasten kanssa ulkona, kun en ollut laittanut toppahousuja. Siis itselleni. Ja aamuisin on melkein kymmenen astetta pakkasta... Mutta ensi viikolla tulee oikeasti kevät! No tietty, just kun olen palaamassa töihin.

      Poista
    5. No juu yöt on olleet kyllä vielä kylmiä ja aamut ja illat :D. Iltapäivällä oli tänään kyllä ihanan lämmintä mutta muutamana muunakin päivänä saa olla että keinumaan pääsee ja hiekkalaatikko löytyy :D. Ei tullut kevät tänä vuonna kalenteriin katsomalla.

      Onneksi et ole töissä ympäri vuorokauden (oletan :D).

      Poista
  5. Just sopivan näköinen asu sekä tytölle, että pojalle. Pojillakin vois rohkeasti käyttää enemmän jopa sitä vaaleanpunaista, ihan vaan mausteena muun ohessa. Muutenkin turhaan pelätään värejä lasten pukeutumisessa.

    Totaalisen ihania värejä oli tässä postauksessa ja kyllä noi Reiman kokoerot eri mallien välillä jaksaa ihmetyttää täälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä jotenkin vähän ärsyynnyin siitäkin että tuota on monessa paikassa sanottu poikatakiksi :D. Ei se ole :D. Ja muutenkin värejä on turha jakaa tytöille ja pojille. Väitän olevani keskimääräistä kansalaista avarakatseisempi näissä asioissa mutta silti mulla saattaisi raja mennä kukkatakissa pojalle :D.

      Poista
  6. Meillä ei ole vieläkään välikausi käytössä. Reimatecin talvisetti palvelee vielä hyvin. Eilen laitettiin fleece ja Reiman örkkitakki automatkalle. Btw. Meiltä lähti se raitafleece pois :D Se oli ihana ja mietin et joskus hyvästä alesta sitten ehkä. Kun tää kevät nyt venyy ja venyy niin sille ei olis ollut käyttöä, kun viime vuotinen fleece mahtuu.

    Mä kans mietin silloin syksyllä, et kuinka monesti poikaa tullaan luulemaan tytöksi, kun koko violetti setti talvella. Mut eipä ole yhtään ahdasmielistä tullut vastaan, vaan kaikki ihan poikana pitäneet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni te oottekin pohjoisemmassa vielä. Tuo meidän raitafleecehän on kokoa 116cm että sille tulee ainakin pitkä käyttöaika :D. Yllätykseksi siinä ei pieni reiluus haittaakaan yhtään :O.

      Mun mielestä violetti on niitä värejä joita voi ihan yhtä hyvin käyttää tytöllä kuin pojallakin. Toki oon törmännyt myös niihin joiden mielestä se on ns. tyttöväri jopa rukkasissa!

      Poista
  7. Ihanan pirteän värinen tuo fleece ja päällimmäinen reima! Ja nii-in teidän pikku mimmin näköisiä!
    Katselin kuvia jotka on otettu tasan vuosi sitten ja nappasin eilen pihalta kuvia kun neiti leikki... pikkuisen oli eroa! Vuosi sitten lumi oli jo sulanut nyt sitä on vielä hymmm. liikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli pakko hankkia tuo fleecekin kun se on niin herkullinen ja ajattelin etten jaksa sitä sitten alesta metsästää (toi on Stokkalta pienellä alella). On joo kevät tosi paljon myöhemmässä kuin viime vuonna, viime vuonna oltiin jo monta kertaa päästy keinumaan.

      Tytöltä pääsi yhtenä päivänä itkukin kun hiekkalaatikolle asti ei pääse vielä millään kun lunta on niin paljon :D. No, nythän siellä näyttää satavan vettä että jospa lumet häviäis nyt viikonlopun aikana kovasti.

      Poista
  8. Ihana toi raitafleece tosiaan! Toi takkihan on tosiaan ihan unisex..

    Just tänää mietin tota lumihommaa, että ei viime vuonna ollu lunta, kun huhtikuun lopussa taidettiin viettää Sirpan ristiäisiä ja pompittiin lyhythihasissa pihalla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi raitafleece on kyllä kuolattavan herkullinen :D. Takki on unisex ja paljon käytännöllisempi tuollaisella rapariitalla kuin se vaaleanpunainen ;).

      Viime vuonna oli tosiaan ihan erilaiset huhtikuun säät eikä lumesta tietoakaan.

      Poista
  9. Tänään oli toi LEAP jos takki pojalla ekaa kertaa päällä.Poika on n 94-96cm veikkaisin ja painaa 17kg:D Takki on 110cm ja ainoastaan hihoista on pitkä.Jos laittaisn vielä fleecen alle niin näyttäis kyllä ihan michelin ukolle:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä on tosiaan harmiksi tullut nyt hoikkien lasten vaatteita, ainakin jos laittaa välikerrosta (tai yrittää laittaa). Ennen pystyi hyvin ostamaan pituutta vastaavan takin, nyt täytyy turvautua hieman isompaan. Niitä hihoja vaan sitten riittää :D.

      Poista