keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Kevätkukkasia lumipyryssä

Eilen hain postista Reimashopin supernopeasti toimitetun paketin. Minua ei hidastanut edes se ettei paketin saapumisesta tullut mitään ilmoitusta enkä muistanut asiointireissulleni ottaa mukaan edes lähetystunnusta... Kysäisin silti postissa poiketessani että olisko meille tänään tullut paketteja ja sieltähän löytyi, jotain hyötyä siitä että asuu pienellä paikkakunnalla enpä usko että kaupungissa onnistuisi paketin haku olemattomilla tiedoilla.
Illalla tyttö suostui pikasovittamaan kaiken (uskomatonta!) ja totesin koot oikein sopiviksi ajatellen tulevaa kevättä ja takin osalta ehkä myös syksyä. Sovitukset olivat kuitenin niin pikaiset ja pimeät eikä kameraakaan ollut lähimainkaan. Tänään sitten päätin pukea kevätvarusteet jo ulos sillä pakkasta ei ollut ollenkaan.
Tässäpä teille siis sovituskuvia (jos ette jo huomanneet ;)). Reimatec Ample takki 104, Spurtti-housut 98, Luminous pipo 52 ja välikausihanskat Askare kokoa 1. Lapsen pituus arviolta jotain 96-98cm korkeintaan ja pää 49-50cm. Housut ovat juuri nyt passelit, sitä menevätkö enää syksyllä on vaikea ennustaa mutta tuleehan ne alet taas ennen syksyä. Näiden housujen lahkeissa on muuten jonkunlainen kiristysmahdollisuus, olen vain niin yksinkertainen etten osaa sitä käyttää tai sitten siinä on parantamisen varaa.
Kevätvaatteiden alla varmasti enemmän vaatetta kuin mitä tulee keväällä olemaan. Normaalien sisävaatteiden lisäksi villapaita ja -housut ja takissa kiinni vielä pörröfleece. Ulkoilun jälkeen vaatteista kuoriutui sormenpäitä myöden lämpöinen muttei hikinen lapsi eli juuri sopivasti oli vaatetta. Pipon alla on vielä Reiman villa-bambu-kypärämyssy sillä ihan vielä ei ollut pelkästään puuvillapipokeli.
Herkulliselta näyttävät kevätkukkaset lumipyryn keskellä! Tämä takki ei mielestäni Reiman omissa kuvissa pääse oikeuksiinsa, on livenä todella kiva ja pirteä! Ainoa mitä ehkä olisin kaivannut niin pitkäselkäisen lapsen äitinä helmaan vähän lisää mittaa mutta riittähän se noinkin, eihän tämän mikään pitkä takki ole tarkoitus ollakaan ja housut kuitenkin nousevat kivan ylös vyötäröltä.
Pitkän potkukelkkalenkin jälkeen teimme vielä lumityöt, huomatkaa että Kolakin on sävy sävyyn :D. Jälkiviisaana sanon ettei olisi kannattanut tehdä niitä lumitöitä sillä ulkoilun jälkeen alkoi hirmuinen myrsky ja minä sain kunnon migreenikohtauksen. 
Tämä pörröfleece oli siis ulkoilun ajan tuossa takissa kiinni  (ilman huppua tietenkin) ja taas huomasin saman kuin aiemminkin kun meillä on ollut näitä Play Layers-väliasuja eli kun nämähän käännetään ylösalaisin kun kiinnitetään takkiin niin jos haluaa vetää välikerroksenkin vetoketjun kiinni pukiessa niin se on vähän hankalaa kun vedin on siellä nurjalla puolella. Tässä nimenomaisessa takissa on vielä se ongelma että kun hupun irrottaa niin nepparit saattavat painaa kaulaa kun on vielä ne törröttävät puolet siinä. 

Eli Reimalle terveisiä: vetoketjut kaksipuoleisiksi, ei painavia neppareita huppujen kiinnityksiin, enemmän kiinnitysneppareita takin ja välikerroksen välille (esim. niskaan ja kainaloon, hihassakin voisi olla kummallakin puolella). Pienillä parannuksilla systeemi olisi siis vielä parempi mutta toimii kyllä näinkin.

Miltäs näyttää?

t: L-E

27 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköinen tuo kukkatakki. :) Niin ja asiasta kukkaruukkuun, olen aika varma, että tiedän aika tarkalleen missä asutte, vanhempani asuu teiltä jonkun ehkä alle kilometrin päässä, ollaan usein lenkkeilty siitä teidän ohi ja itse tykkään hiihtää juuri siitä ohi menevältä ladulta kun latu vie sopivasti vanhempieni talon nurkalle. :) Terveisin, salapoliisi... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Meidän pitäisi joskus törmätä, vahingossa tai tarkoituksella. Nuo kuvat on juurikin siitä ladun vierestä :). Minkäs värisessä talossa vanhempasi asuvatkaan, taidanpa lähteä hiihtelemään :D.

      Poista
    2. No ehdottomasti, vaikka tarkoituksella, oikeasti välimatka on nyt niin lyhyt silloin kun ollaan vanhemmillani kylässä, varmaan keväämmällä kunhan vähän työt helpottaa ehditään taas vierailemaan siellä päin enemmänkin viikonloppuja. Tuosta teidän kohdalta pystyy hyvin ylittämään radan niin tehdään usein naapurin koiran ulkoilutus lenkki tuosta ja silloin kun Pinja vielä nukkui päikkäreitä rattaissa niin kävin aina nukuttamassa Pinjan kärräilemässä sitä tuonne teille päin. Vanhempani asuu siellä P....kujan päässä vaalean keltaisessa talossa. Juuri siis siellä mistä kylän päästä alkaa tuo latu. :)

      Poista
    3. Mun täytyy tutkailla asiaa ja käydä tosiaan hiihtelemässäkin :D. Juu, pystyy ylittämään radan, tosin näin talvella se on rattaiden kanssa hieman haastavaa mutta kyllä mä olen siitä meidän City crossit runtannut kinosten läpi :D.

      Poista
  2. Oikein on pirteä asu! :) Ja hyviä vinkkejä Reimalle! Kiittelevät vielä, kun lähetät laskunkin vinkeistä perään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Jaa-ah, noinkohan ne käy mun blogiani lukemassa ja mitenkähän suhtautuisivat laskuun?

      Poista
  3. Emmää tykkää vieläkään tuosta takista :D Mutta lime näyttää kivalta!! :) Pinkille otin just siksi vähän reilummat housut, kun aattelin, että kun niissä pitäisi se säätö olla lahkeensuissa - mutta että jos sitä ei sitten osaakaan käyttää... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijjaa... livenä se on vielä kivempi kuin näissä mun kuvissa :D. Ja en määkään ihan aina kaikista sun valinnoista tykkää ;).

      No kun mää en niin kun ymmärrä että miten sen kiristetyn lahkeensuun saa pysymään kiristettynä vai saako? Että säähän sen sitten kerrot mulle kun teidän housut saapuu, jee!!! Tuolle olis kyllä ne 104 housut olleet vielä ihan liian pitkät että sikäli oikea koko tuo 98 (tiedän sillä sovitin sillä yhdet sen kokoiset ja oli ihan liikaa lahkeita :D).

      Poista
    2. Ja sori! Unohdin tästä postauksesta sen Miima-varoituksen ;).

      Poista
    3. No ei tarvi kaikesta tykätäkään! :) Mutta ehkä mä pärjään ilman sitä varoitusta, ei se niiiin paha ole ;)
      Nyt mulla kyllä kiinnostaa millainen se systeemi on :O Ehkä se pitääkin vaan laittaa solmulle? Mun omissa ulkoiluhousuissa (ei tosin ole Reiman :D) lahkeenkiristys solmitaan itse.

      Poista
    4. No kun sitäkin mää jo mietin että onko se tarkoitus laittaa solmuun... Mutta sittenhän se ei enää ole kovin säädettävä jos jumittuu sitten siihen samaan säätöön? Emmää tiiä, kyse voi olla ihan hyvin käyttäjän tyhmyydestä :D. Nää tekniset ulkovaatteet on välillä sellaisia että tarttis käyttöohjeet :D.

      Poista
  4. :D Mä muuten käytän noita playlayersejä kääntämättä, taitan siis kangasta vain sen verran kun on tarves, että saan nepparit kiinni, vetoketjua ei tosin silloin ainakaan saa kiinni :D Meillä on osassa noissa ollut kirjailuja ja taskuja yms, niin olisi tuntunut hassulta kääntää ne lasta vasten.
    Mutta kun nyt vinkkailet Reiman suuntaan niin vinkkaahan siitäkin, että niskaan kohtaan voisi lisätä yhden playlayers napin, olisi helpompi pukea päälle, kun ei sisätakki pääsisi lösähtämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja se säätö löytyy, kun tunnustelet sitä lahjetta, muistaakseni jonkin matkaa ulkosaumaa ylöspäin löytyy vuoreta pieni tasku, jossa kiristys on. Minä kanssa kerkesin yhdet vk-housut pilata, kun löysin kiristyksen vasta, kun olin housuja jo laittamassa myyntiin. Ottiko päähän? Ehkäpä...
      Tai ainakin parin vuoden takaisessa mallissa oli.

      Poista
    2. Mä olisin aikoinaan tarvinnut myös käyttöohjeet ekan play layers-takin kanssa :D. Kun en millään meinannut tajuta kääntää sitä fleeceä nurin :D. Mutta eipä noihin muuten niitä neppareita näkymättömiin saa kuin näin.

      Se niskanappi oli tuolla jo mainittu suluissa ;).

      Poista
    3. Siis kyllä mä sen säätötaskun löydän niistä housuista mutta en ymmärrä että miten sen kiristyksen on tarkoitus pysyä kiristettynä? Että ei kai sinne mitään solmuja ole tarkoitus väsätä? Kun se liikkuva muovihärpäke mikä siinä on niin ei pidä sitä kiristystä.

      Poista
  5. Tykkään! Ihanan pirteä! Ja ihan erilainen kuin moni muu kevään vaate. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sää tosiaan oot nähnyt tän livenäkin :). Tosin tuo ompunvihreä näytti kaupan valoissa ihan eriltä (minkä arvasinkin) tai ainakin siellä Jesperissä mun silmiin. Tää on tosiaan meillekin vaihtelua kun on niin erilainen kuin kaikki muut mitä tulee käyttöön tai on ollut mutta voin kuvitella että kuosi jakaa mielipiteitä (etenkin tän värisenä).

      Nuo ompunvihreät toimii mun mielestä hyvin sen meidän Mini a turen kanssakin.

      Poista
    2. Niin varmaan toimiikin, siis mini a turen kanssa!

      Poista
    3. Etenkin jos haluaa hukata lapsensa keväiseen metsään ;).

      Poista
  6. En jakasanut lukee muiden kommentteja mut siis tossahan on just ideana se ettei välikerroksen vetoketjua tarvitse vetää kiinni :) Eli se kun on kiinni takissa/haalarissa niin vain se kyseisen ulkokuoren vetska kiinni :)

    Kivalta näyttää ja toi lime sopii yllättävän hyvin tohon takkiin. Teillä taitaa olla aika saman pituinen tyttö kuin meidän poika? Mut toi takki näyttää jotenkin sopivammalta, ehkä johtuu välikerroksesta :) Ihanat on kuitenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä se vaan on lämpimämpi niin että sen välikerroksen vetoketjunkin kiskoo kiinni :). Että siksi toivoisin että se olis vähän helpompaa :D.

      Juu, nuo kukkasethan on suht saman väriset kuin housut ja muut :). Kyllä tuossakin takissa oli ekalla sovituksella niin paljon hihoja että ajattelin että onko liikaa mutta välikerroksiin se koko sitten tosiaan hävisi. Tuskin sitten keväällä on tarve pukea ihan noin paljon alle.

      Poista
  7. Ihanan värikästä! Meillä ei ole koskaan tuota playlayersia kokeiltu (kun ei ole tuota Reimaakaan ollut), mutta tänä keväänä ajattelin kokeilla. Helpompi se varmasti on, kuin erilliset kerrokset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä se hyvin toimii noinkin. Mutta pienillä parannuksilla siitä saisi vielä paremman :D.

      Poista
  8. Onpas ihanan herkullisen värinen setti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suorastaan syötävä :D. Etenkin eilisen lumipyryn keskellä. Tänään näyttäisi taas aurinko paistavan mutta taitaa olla niin pakkasta että taidetaan ulkoilla talvivaatteissa vielä :D.

      Poista
  9. Aivan älyttömän mielettömän hyvännäköinen setti! Tykkään! Tykkään! Tykkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Minäkin tykkään päivä päivältä enemmän ja nyt on vähän vaikeaa odottaa sitä oikeaa kevättä että tätä pääsee kunnolla käyttämään :D. Vähän väriä harmaan talven jälkeen.

      Poista