perjantai 8. maaliskuuta 2013

Keenejä kesäksi

Äitini aina sanoo että kun saan jotain päähäni en rauhoitu ennen kuin olen saanut haluamani. Toisinaan se voisi olla hyväkin ominaisuus mutta tiedä sitten koskeeko se ostospakkomielteitä. 

Muistattekohan kun kirjoitin Keen-sandaaleista: täällä? No, niinhän siinä sitten kävi kuin yleensäkin että tilasin meille ihan vaan sovitukseen muutamat parit. Toimintaa vauhditti käyttämätön ja umpeenmenevä Brandoksen alekoodi.
Tytölle Newport H2 :
 Itselleni Venice H2 :
 Omieni väri on herkullinen mutta haastava kuvattava.
Olin varautunut siihen että palautan takaisin koko paketin, sillä arvelin ettei itselleni mitenkään sovi 40,5 koko, etenkin kun olin lukenut että ovat hieman pientä mitoitusta nuo Venicet. No, nämä eivät ainakaan ole vaan sisäpohjan mitta 27cm joka on just eikä melkein sopiva omaan jalkaani. Muutaman päivän olen näitä nyt sisätiloissa koeajanut ja edelleen tuntuu hyvältä. Tiesin jo ensimmäisellä sovituksella että näitä en anna pois - sen vaan tietää kun löytää sen oikean parin!

Tytön kohdalla tilanne onkin sitten vähän kinkkisempi. Tilasin hänelle nimittäin kahta peräkkäistä kokoa (28 ja 29) kun arvelin että niiden ero olisi reilut puoli senttiä. No, pienempien sisäpohja on tasan 17cm ja isompien 18cm. Tytön jalka on nyt monen tarkistusmittauksen ja kenkään vertailun avulla todettu 15,8cm pitkäksi, syksystä kasvanut noin 8 milliä. 

Nuo pienemmät meille nyt jää sillä isommat ovat aivan liian isot. Luulisi että ainakin alkupuolen kesästä sopivat (?). Vai kuinka paljon ylimääräistä tuollaisessa kengässä täytyy olla että on vielä käytettävä? Itse kokeilin työntää varpaani omien sandaalieni ihan kärkeen, eikä tuntunut pahalta, olisin niinkin pystynyt kävelemään. Isommat taas saattaisivat olla liian isot ihan koko kesän. Täytyisi varmaan piakkoin palauttaa ettei jää turhaan palauttamatta. Niitä isompiahan ehtii ostaa sitten kun on tarve. Noita pienempiä on lapsi jo halunnut ja saanut sisällä käyttää että ilmeisesti ovat hyvät jalassa.

Väristä Zirk kysyi että ovatko selkeästi tyttöväriset. Tuolla Brandoksen sivullahan lukee värinä vaaleanpunainen. Ei ne kyllä minusta vaaleanpunaiset ole, ehkä sellaiset hieman haalistuneen tummanpunaiset. Itse voisin pitää ihan hyvin pojallakin mutta en tiedä sitten josko joku kuitenkin pitäisi tyttömäisenä.

t: L-E
P.S. Unohdin kertoa että tyttö kävelee sujuvasti ja innoissaan myös minun sandaaleillani.

Muoks! Nuo 17cm ja 18cm sisämitat ovat tosiaan ihan sandaaliin merkattuja mittoja. Omalla mittauksellani pitivät paikkansa.

19 kommenttia:

 1. PIENEMPI VAIKUTTAA HYVÄLTÄ KOOLTA AJATELLEN ETTÄ KÄYTTÖKELEIHIN ON USEAMPI KUUKAUSI JA MUUTAMA MILLEJÄ VOI SIIHEN MENNESSÄ TULLA LISÄÄ MITTAA. ITE TYKKÄÄN ET OSTAESSA ON 1,5CM-2CM ISOMPI KUIN JALKA, VARSINKIN JOS EI TULE HETI KÄYTTÖÖN.
  ETTEI MYÖSKÄÄN MENE PIENEKSI KESKEN KAUDEN.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Joo ja on nuo isommat niin selkeästi liian isot nyt jos ajattelee että ne sandaalikelit on jo parin kuukauden päästä (toiveajattelen):D.

   Poista
 2. Kivalta näyttää :) Jospa ne pienemmät olis hyvät kesällä! Nyt muuten hokasin, että punaiset Kavatin nahkasandaalithan varmaan on Keltaiselle sopivat ensi kesäksi (en kyllä muista minkä ihmeen kokoiset ne on, mutta eiköhän ne ole hyvät, kun alkaa isoveljen jalankokoa lähestyä!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan ettei tule ihan mahdotonta jalan kasvuspurttia enää tänä vuonna :D. Kyllähän noihinkin vielä monta milliä saa maltillisesti kasvaa ja silti sopivat.

   Ne teidän punaiset Kavatin sandaalit onkin tosi kivat! Ja varmaan "helteisen" viime kesän jäljiltä vielä loistokunnossakin :D. Toivottavasti sopivat!

   Poista
  2. Niin ja ne on muuten kokoa 27 ne teidän punaiset sandaalit :D. Kuulostaisi sopivalta koolta ainakin meille :D.

   Poista
  3. Oi :D Hitsin kätevää, kun on tällainen henkilökohtainen arkisto-etsivä :D Olisihan se nyt suorastaan ylivoimaista ite tarkistaa omia sepustuksiaan saatikka mennä vaatehuoneeseen kollaamaan asia livenä :D Kiitos siis, kuulostaa juuri sopivalta ensi kesäksi!!

   Poista
  4. Sun blogissa on helppoa kun olet jaksanut ne niin kätevästi haettaviksi laittaa (toisin on eräillä, kröhöm, jotka eivät niistä tunnisteista niin ole välittäneet). Tällä kertaa piti kyllä avata kommenttiosiotkin että pääsi tietoon käsiksi että muistahan jatkossa mainita ne koot jo siinä postauksessa :D.

   Poista
  5. Oijoi, tämä asia pitää nyt muistaa tulevaisuudessa!! ;D

   Poista
 3. No on ne ihania. Keen-kuume ei ainaskaan helpota. Varmasti ihan huippuhyvät juoksenteluun ja pyöräilyyn, olis meille huiput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään vitsaillut kun sanoin sulle yksi päivä että meinasin nukkua ne jalassa :D. Ne on huippumukavat! Ja päätellen siitä että E.T:n piti saada ne tänään heti jalkaan kun tultiin ulkoa sisälle niin myös lapsen mielestä ne on huiput! Eli siis suosittelen todellakin!

   Poista
  2. Tuumasta toimeen sitten vaan :D.

   Poista
 4. Hienot Keenit teillä :) Spartooseen oli tullut tosiaan nyt jotain malleja ja lahjakortilla nappasin tytölle harmaa-pinkit. Itselleni en vielä uskaltanut tilata, vaikka mieli kyllä teki. Jos vaikka sitten keväämmällä... :D

  Miten nuo aikuisten koot täsmäsivät muuten sen kokotaulukon kanssa? Mitä kokoa käytät kengissä normaalisti? Mitä kokoa suositat mulle, jos mun normaali kenkäkoko on 38? Mä en siedä yhtään naftia kenkää kyllä kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen kävin katsomassa että onko Spartooseen tullut Keenejä ja arvasin että teille on tulossa ne harmaa-pinkit :D. Tunnen sinut jo niiiiin hyvin ;). Sun jalan ei ainakaan uskoisi enää ennen kesää kasvavan :D.

   Omissani sisämitta oli juurikin se Keenin omilla sivuilla ilmoitettu eli kokona 40,5 ja sisämitta 27cm. En uskonut noiden mahtuvan sillä yleensähän umpikengät mulla on kokoa 41 tai jopa 42, riippuen merkistä ja käyttötarkoituksesta.

   Mun varpaisiinhan ei saa osua mikään tai ne tulehtuu (siksikin luulin ettei nämä käy). Tilatessa ajattelin että josko olis niin hyvä tuuri että sisäpohjamitta olis tuon 27cm niin sitten ne kyllä saattaisivat sopia (tosin hämäsi kun omilla sivuillaan väittivät Venicen olevan noin puoli kokoa liian pieni... muttei sitten ollutkaan että olisiko täksi vuodeksi korjanneet?).

   Mutta luulen että voit tilata sen taulukon mukaan itsellesi... Mulla on noissa vähän reilu sentti, toisessa melkein puolitoista varaa (mullahan on vieläpä eri kokoiset jalat) ja se tuntuvat ainakin itselläni hyvältä.

   Lapselle 2cm oli liikaa mutta jospa teillä ei ihan niin paljon jäisi niihin, toivotaan että ovat sopivat eikä tarvitse palauttaa (mistä tulikin mieleeni että mun täytyisi viedä postiin ne isommat).

   Poista
  2. Oho, ainakin yksi ajatuskatkos mutta ehkä saat selvää (ja tulipa pitkä vastaus) :D.

   Poista
  3. Kiitos! Ja luulen, että mun räpylä tosiaan enää vain leviää. Kokotaulukon mukaan mun koko on 38 tai 38,5. Täytyy varmaankin mittailla tarkasti molemmat räpylät. Toinen on nimittäin leveämpi kuin toinen ja se toinen sitten taas pidempi kuin toinen... eli ei ole aina niin yksioikoista kenkien valkkaaminen täälläkään.

   Spartoossa muuten ei ainakaan vielä ollut kovin montaa väriä tai mallia valittavana, mutta eiköhän ne harmnaa-pinkit tosiaan ole eniten meidän näköiset. Ennalta-arvattavia taidetaan siis jo olla :D

   Poista
 5. Mun mielestä kanssa noi pienemmät on hyvät =) Mä tosin ostelen kenkiä aina sellaisella sentin ksvuvaralla tolle Nopalle. Sillä kun on jonkinlaista hahmotusvikaa havaittavissa, kompastuu usein vaikka muuten on tosi liikunnallinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä noissa selkeästi se pari senttiä on ihan liikaa, etenkin kun nyt ei taas välttämättä muutamaan kuukauteen jalka yhtään kasva kun juuri otti kevätspurtin :D. Hyvä että olet samaa mieltä! Jos olis ollut vain 1,5cm niin olisin harkinnut pitäväni nekin mutta noihin ei välttämättä jalka tosiaan koko kesänä kasva...

   Ostan sitten isommat jos tulee joku ihmespurtti :D. Noita pienempiä nyt tosi mielellään pitää sisällä leikkiessään että ilmeisesti kokokin tuntuu hyvältä.

   Poista