tiistai 20. marraskuuta 2012

Vannoutunut raitapaitaihminen

Olen vannoutunut raitapaitaihminen, missään muussa kuosissa en tunne oloani niin kotoisaksi. Luulen että äitini kasvatti minusta raitapaitaihmisen, syypää lienee äitini suuresti rakastama ja ihailema Marimekko.
Noissa tasaraitapaidoissa olen siis arkeani kulkenut... No, ainakin 20 vuotta (paljon pidempään oikeasti, yritän vain tekeytyä hieman nuoremmaksi). Ikävä kyllä laatu ei enää nykyään ole ihan niin hyvää kuin sen toivoisin Marimekon hinnoilla olevan. Olisiko aika katsella muita vaihtoehtoja?
Ensimmäisenä tuli tietysti mieleen Polarn o Pyretin raidat. Olisiko näistä haastajiksi? Tytöllä on ollut monta Po.Pin raidallista paitaa mutta itselleni en (omituista kyllä) ole tullut edes sovittaneeksi. Onko joku kokeillut tai käyttänyt? Millaista mitoitusta? Voisin laittaa itselleni tilaukseen nyt kun Po.Pin verkkokaupassa on 20.-30.11. yli 50 euron tilaukset toimituskuluitta. Tokihan aina voi vaihtaa tai palauttaa jos menee pieleen mutta kiva olis kerralla osua oikeaan.

Muitakin kivoja aikuisten raitapaitoja saa vinkata ja kehua.

t: L-E ja akuutti raitapaitapula

p.s. Joulupukki, jos luet tätä niin noita yllä mainittuja voi hyvin kääriä mulle lahjapakettiin. Olen yrittänyt ainakin olla hyvin kiltti mutta rehellisyyden nimissä myönnän etten aina ole ihan onnistunut ;).

p.s.2 Luulisin etten pahastuisi vaikka alempi paita tulisi tuollaisen pallomahan kanssa tai seuraksi, kunhan se vain ei olisi pysyvä olotila. 

14 kommenttia:

  1. Minulla on yksi Marimekon raitapaita, ja se on kyllä aika huonolaatuinen... Minusta ko. firman hinta ja laatu eivät ihan kohtaa. Tuota popin paitaa on kehuttu, sen huolisin itsellenikin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laatu oli parempaa Marimekossa vielä kymmenen vuotta sitten. Nyt ei enää ylitä mun laatuvaatimuksia :D.

      Poista
  2. Nuo Po.pin raitapaidat on ihania! Minulla onkin tälläkin hetkellä tuo sama kuvan tummansininen paita päällä. :) Lisäksi kaapista löytyy lyhythihaista Po.pin raitaa ja punainen pitkähihainen raitapaita, näihin jää koukkuun. :D
    Ovat vannomatta tällä hetkellä suosikki paitojani ja tulevatkin pesusta suoraan käyttöön, mutta miksikään eivät ole menneet, värit ovat säilyneet hyvin ja pesunukkaakaan näissä ei ole, suosittelen kyllä kokeilemaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :). Mitä kokoa sun paidat on? Ja siis onko ne pientä vai reilua vai normaalia :D. Pähkäilen itse kahden koon välillä. Niin ja sitten tietysti vielä se että punainen vai sininen (no, sinisessä ei ainakaan verkkokaupassa ole kaikkia kokoja :D) vai kenties molemmat.

      Poista
    2. Mulla on kaikissa Po.pin raidoissa koko S ja muuten käytän kokoa M. Eli ovat reiluja, yhtä kokoa pienemmän koon saa ottaa noista kuin itse normaalisti paidoissa käyttää.
      Molemmat tietysti olisi paras ratkaisu, mutta itse aloitin tuolla turvallisella tummansinisellä ja kävin sitten parin viikon päästä ostamassa myös tuon punaisen. :D

      Poista
    3. Kiitos tästäkin :D. Jospa mä nyt sitten uskaltaisin tilata. Ensin yhden ja sitten varmaan vähän ajan päästä käyn livekaupassa ja ostan sen toisen :D. Ja sitten toivon että näihin tulis taas muitakin värejä :D.

      Poista
    4. Joo mäkin ootan, että tulis joku toinenkin väri näihin pitkähihasiin, tartten näitä lisää. :D

      Poista
    5. Muistan muuten pyöritelleeni jossain alessa sekä vihreää että mustaa raitapaitaa mutta pihinä ja tyhmänä en sitten itselleni ostanut enkä sovittanut :D. Noh, nyt on yksi tulossa ja katsotaan jatkoa sitten :D.

      Poista
  3. Näyttää kivalle toi Po.p. Mulla on muutamia raidallisia mm. Esprit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saas nähdä miltä näyttää ja tuntuu päällä :D.

      Poista
  4. Mä en kauheesti ole poikkiraitaa käyttänyt, kun naistenlehdet ovat saaneet vakuutettua, että ne leventää ;) Harvat raitapaitani ovat H&Mltä, kuten aika iso osa mun vaatekaapista muutenkin... Ne mitä lapsilla on ollut (lahjaksi saatua) Marimekkoa, niin huonoja ovat olleet...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah. Mä olen jo niin leveä ettei pieni lisä tee enää enempää haittaa ;). Marimekko oli tosiaan aiemmin parempaa ja kestävää, aiemmin raitapaitani saattoivat kestää kymmenenkin vuotta kovaa käyttöä, nyt kestävät enää kolmisen vuotta ;). Ja mokomat jo nyppyyntyvätkin siksi tässä pitää kartoittaa muita vaihtoehtoja kun en ihan ilman raitojakaan osaa olla :D.

      Meidän neidille Marimekon paidat ovat muuten mitoitukseltaan ihan vääränlaisia eli lyhyitä ja leveitä kun pitäisi olla pitkiä ja kapeita. Siinä vaiheessa kun leveys olisi sopiva on paita napamallia ja hihat lyhkäiset :D. Tai no siitä nykymitoituksesta en tiedä kun meillä on ollut vain kierrätettyjä :D.

      Poista
  5. Täällä myös yksi raitoihin kasvanut yksilö:) Oma äitini on edelleen kova marimekko-fani ja se on kyllä aina näkynyt omassa pukeutumisessani nuorempana, edelleenkin minusta raita on raikas klassikko. Yöpaidat talvella pitää olla marimekon raitoja:)Vanhemmilla lapsilla oli pienenä paljon raitapaitoja ja silloin 5-10v sitten laatu todellakin oli parempaa, nyt raita on meillä jäänyt paljon vähemmälle juurikin tuon laatuongelman vuoksi:(
    Olet testannut parina kesänä itselleni PoPin raitapaitoja, laatu on kohtalainen, mutta ei ne jotenkaan ole sama asia;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi että nuo raidat on huonontuneet :(. Kunpa saisikin sitä samaa laatua kuin parikymmentä vuotta sitten! Juu, ei ole Popin raidat yhtään sama mutta kokeillaan nyt onko niistä edes vähän korvikkeeksi ;).

      Poista