keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Yötöitä

Kumman keltaisilta näyttäviä pikkupitsoja... Toivottavasti ne ei aamulla näytä ihan noin keltaisilta :D. Pukkaa päälle 2-v. synttärit lauantaina ja toki mies tekee tällä viikolla ylipitkää päivää töissä (niin kuin joka vuosi tähän aikaan, näinhän se menee kun tyttö aikoinaan syntyi kiltisti perjantai-iltana kun se kiireinen aika oli töissä ohi) ja äiti hokee itselleen että jaksaa jaksaa ja homma hanskassa ja siivoaa (samalla kun joku toinen sotkee perässä) ja puunaa ja leipoo öisin.

Tänään sentään saatiin tytön juhlamekon alle ostettua sukkahousut ja paita ja muutenkin ostoslista oli kilometrin mittainen (toki unohdin ostaa uuden imurin sen hajonneen tilalle :O). Melkein 2-vuotiaskin venyi tänään taas ostoksilla niin hienosti että täytyi ihmetellä kaiken vaivattomuutta - ehkä tuo on vain iloinen päästessään pois kotiympyröistä, ne kun on niiin nähty.

Tapasimme tänään kaupassa myös reippaan, vieraan 3-vuotiaan pojan joka tuli esittäytymään melkein 2-vuotiaalle... Oli sen 3-vuotiaan äidillä aika näkemisen arvoinen ilme kun kuuli tytön täyttävän vasta kaksi... "ai siis toi vai? Sehän on pidempi kuin meidän poika???" Juuh, hetken aikaa oli pieni kiusaus sanoa että ei, tämä ei olekaan se melkein 2-vuotias vaan puhuinkin nyt epähuomiossa siitä toisesta lapsesta joka jäi kotiin. Välillä väsyttää tuo pituuden kummastelu, mitä omituista siinä on jos lapset ovat eri kokoisia, ovathan aikuisetkin?

Tää kaatuisi nyt sänkyyn kun aamulla se sama rumba alkaa taas. Mutta jaksaa jaksaa /(nyt soi päässä Äiti venyyyyy), ensi viikolla on loma (jahka päästään anopista eroon ;)).

10 kommenttia:

 1. Mut ootas vuosi, kun sun lapselta aletaan odottaan ISOJEN lasten käytöstä ja katsotaan kieroon ja kielletään rumasti KUN NOIN ISO LAPSI TEKEE NIIN JA NÄIN... Jep.. Olin iso lapsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuon käytöstä ihmettelee moni varmaan jo nytkin. Ja sitten sitä kun ei puhu vielä kovin paljoa ainakaan vieraille. Itse en ole siitä puheenkehityksestä ollenkaan huolissani sillä onhan tuolla jo sanoja ja välillä tulee jopa neljän sanan lauseita (eilenkin sanoi mulle kaupassa ihan selvästi "ei ole tätä vielä"). Voisikin tehdä tänne E.T-suomi sanakirjan vielä kun ne sanat voi listata :D.

   Poista
 2. Meillä kanssa iso lapsi, ja sitten kun se ei kunnolla puhukaan niin kyllä sitä katsotaan välillä vähän ihmettelevästi.
  Mun pitäis jossain välissä miettiä nyt sellainen sopiva aika, milloin sais järkättyä lapsille synttärit. Tänä vuonna mennään yhdellä yhteisellä juhlalla, aika ei vaan millään riitä useampiin bileisiin =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä sitä turhaa stressaamaan useista synttäreistä jos voi pärjätä yksillä?

   Poista
 3. Onko teillä isot kemut tiedossa? Siskontyttö kun on pitkä ikäisekseen myös, on saanut kokea sen, että häneltä odotetaan isomman lapsen käytöstäkin.
  No, ei välitetä niistä.
  Kovasti energiaa rouvalle järkkäilyihin!
  Ps. Neljän sanan lause on jo paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummoja ja kummeja lähinnä ja osa nyt ei sitten pääsekään mutta en kyllä ala monia juhlia järjestää jos ei silloin sovi kun on kutsuttu ;). Eli ei kauhean isot juhlat mutta melkein tuntuu siltä että ihan yhtä paljon on tekemistä vieraiden määrästä riippumatta kun samat siivoomiset ja leipomiset täytyy kuitenkin tehdä (paitsi kakku tulee kaupan pakastealtaasta... kaikkeen en veny enkä kykene eikä sitä kakkua muutenkaan kaikki syö). Vähäsen olis kyllä väsymystä ilmassa mutta pakko vaan jaksaa, tänään E.T. onneksi nukahti sentään päikkäreille joten taidan mennä rauhassa leipomaan vähäsen, eilen ei nukahtanut sitten millään.

   Poista
  2. Eiköhän ne kaupanki herkut ihan hyviä ole ja lähipiiri varmaan pystyy kylään tuleen vaikka kaikki ei ihan tiptop oliskaan! <3
   Ja totta, sama työmäärä on. Veikon synttärit on joulukuun alussa ja mua ei nyt suoraan sanottuna nappaisi kekkerit...(miehen)sukulaisille järkkäily on *huoh*, kaverit taas kutsuu mielellään!

   Poista
  3. Se on vaan se mun lähipiiri joka on vähän turhankin ylisiistiä :D. Noh, mä en kyllä koskaan yllä niihin normeihin että mitäs siitä sitten (mulla on varmaan jostain muualta tullut siisteysgeenit :D)

   Poista
 4. Hei, sullahan alkaa olla järjestelyt hallinnassa! :)

  Juu, ei kaikki lapset kasva siinä keskikäyrällä. Anna ihmettelijöiden ihmetellä rauhassa! Itse olen töissä sellaisessa paikassa, jossa näen lasten kokoerojen lisäksi loistavasti myös erilaiseten temperamenttien erot. Erilaisia ollaan ja se on vain rikkautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin väsyttää että meinasin tykätä sun kommentista kunnes tajusin että juueitääollutkaanfacebook :D. Hyvin on homma hallinnassa jo, tänään leivottiin tytön kanssa vähän lisää ja tehtiin lihapullia. Huomenna tulee ekat (yö)vieraat että syytä ollakin jo aika valmista. Vähän joudun kyllä katsomaan läpi sormien ja jättämään pari paikkaa vähämmälle puunaukselle... Tarkoitus kai tässä ei ole itseänsä tappaa :D.

   Poista