maanantai 8. syyskuuta 2014

Muumipeikko paistinpannulla

Eilen luin Spatzin blogista mielettömän hienon ruokavinkin ja innostuin saman tien. Tänään sitten laitettiin resepti testiin. Toki muokattiin se sopimaan siihen mitä viikonlopun jälkeen löytyi kaapista.

Meidän versio sisältää perunaa, porkkanaa, kukkakaalia, juustoraastetta ja yhden kananmunan (joku muu oli syönyt viikonlopppuna melkein kaiken muun kaapista). Taikina pöydälle runsaan täysjyvävehnäjauhokuorrotuksen kera ja piparkakkumuotti hommiin lapsen avustuksella. Sotku ei ollut edes niin hurja mitä kuvittelin.

Lapsi halusi kokeilla myös Muumipeikko-muottia, epäilin sen toimivuutta tälläisen taikinan kanssa mutta toimihan se jotenkin. Kukkamuotti on mammani vanha ja ajan myötä muotoutunut niin että noita hädin tuskin kukiksi tunnistaa. Tyttökin sanoi että "nämä olis kukkia jos olis terälehdet".

Paistetaan kauniin kullanruskeiksi neuvoi Spatz ja me yritimme noudattaa ohjetta. Nämä tässä ovat hyvän värisiä mutta myönnän että muutamasta tuli toiselta puolelta "hieman" liian tummahkoja :D.

Nämä tarjoiltiin sitten muumilautaselta ja seurana oli jauhelihaa ja salaattia jotka eivät eksyneet kuvaan. Harmi vaan että lapsella on sellainen päivä että ei uskaltanut vielä maistaa mutta yritämme myöhemmin uudelleen. Äiti kyllä tykkäsi että varmasti teemme toistekin.

t: L-E

12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Suosittelen! Mä en mitenkään malttanut edes odottaa viikonloppuun mutta koska meillä on maanantaisin ja tiistaisin ikuinen sunnuntai niin oli aikaa kokkailla :D.
      Erityisesti pidän tässä ideasta siitä että joukkoon voi heittää just sitä mitä löytyy kotoa!

      Poista
  2. Porkkanat kiehumassa! :D Testataan samalla, miten Ikean piparimuotit toimii näiden kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvia odotellessa ;) :D. Onko Ikean piparimuotit millaisia? Muovisiako? Eiköhän ne toimi.

      Poista
    2. Sen verran löysä taikina tuli meille, että oravat, siilit ja kumppanit näytti niin sekasikiöisiltä, että jätin kuvat ottamatta :D Kyllä nuo Ikean muotit on ihan metallisia. Kamalan isoja vaan suurin osa. Hirvi ja kettu oli aika mahdottomia saada pannulle asti.

      Poista
    3. Metsäneläimiä piparimuotteina :O. Meille kanssa. Lähin Ikea vaan on pikkasen liian kaukana tähän hätään :D.

      Poista
    4. Tirsk. Itekin mietin noita ikean muotteja, mutta niillä jo ihan pipareiden saaminen pellille ehjinä on vaikeaa! :D Olisin kyllä mieluusti nähnyt lopputulokset :DD Kananmunaa kannattaa laittaa näihin kohtuudella, muuten tulee löllö.

      Poista
    5. Ikean muoteissa on siis jotain vikaa? :D Onneksi siis meillä ei ollut kuin yksi kananmuna? Ehkä olisin sen toisen kuitenkin laittanut jos olis ollut, meidän taikina kun oli ihan kohtuu iso (kuka muka ehtii/jaksaa joka päivä kokata?)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Joo ja olikin! Mä niin jo kuvittelen kuinka sun pikku-apulais-hupulaiset on liekeissä traktorimuottien kera :D.

      Poista
  4. Hei tässä ois ideaa! Voiko noita syöttää vauvallekin, terveisin uusavuton?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo-o! Miksi ei voisi? Varsinkin jos pitää suolan määrän kohtuullisena.

      Poista