perjantai 5. syyskuuta 2014

Ensimmäiset talvisovittelut

En syttynyt yhtään Molo kidsin tyttöjen kevätraidoille mutta nämä talviraidat eivät vaan jättäneet rauhaan. Vapauttaakseni aivokapasiteettini johonkin hyödyllisempään tilasin Niilo Ilosta Cathy-takin talvea odottamaan. Palvelu oli jälleen kerran loistavaa, ilahduttaa kun kokokyselyihin vastataan ja toimitus on nopea. Niin se vaan on että sieltä ostetaan missä on paras palvelu.
  
Tytön mielipidettä takista tulin kysyneeksi vasta kun takki oli meille jo matkalla ja niinhän tuo sanoi että "ei, minä en halua tuota takkia!". Iiik, ääk ja apua. Onneksi takin tultua perille naamalle levisikin hymy ja suusta kuului että "tätä takkia ei sitten saa palauttaa". Kävipä hyvin!

Tyttö on nyt arviolta 107-108 senttiä pitkä ja takki on kokoa 116cm, juuri oikea koko talvea ajatellen ja onhan se juuri niin ihana päällä kuin kuvittelinkin. Meidän tytöllä on pitkät kädet ja pitkä selkä mikä aiheuttaa aina ylimääräisiä pohdintoja vaatteiden kokoja mietittäessä. 

Tytöllä on ollut nyt käytössä Hopla samassa koossa ja vertasin sitä tähän saman kokoiseen Cathyyn, tämä on vähän reilumpi kaikin puolin, hihat ovat myös vähän pidemmät mutta ei kuitenkaan senttikaupalla.

Lapsi halusi kerrankin leikkiä talvea ihan kaikkien asusteidenkin kera (ennenkuulumatonta ja ällistyttävää). Kaapista kaivoin siis meille miehen työkaverin tytöiltä tulleet (mutta käyttämättömät) 110 senttiset Jonathanin toppahousut jotka meinasin jo kierrättää eteenpäin kun ovat niin omituisen lilat etteivät sovi mihinkään... Paitsi että nyt ovat perfect match tämän takin kanssa. 

Rukkaset ovat Molo kidsin toissavuotista (?) flamingo-sävyä joka on aika lähelle saman värinen kuin tuo vaaleampi pinkki raita, flamingo on vähän tummempi ja ehkä hieman oranssimpi. Pipona tässä 2012 mallin Po.Pin lippapipo joka on aika saman värinen viininpunaisen raidan kanssa, ehkä sekin siis pääsee taas käyttöön kun viime talvena oli meillä aika pariton.

Kengät Green Comfortin hopeiset ihanuudet liloilla tähdillä, viime keväänä puolihintaisena ostetut ja alkavat olla aika käytettävän kokoiset - mahtavaa.

Etukäteen pelkäsin takin rajoittavan asusteita kovastikin mutta tähänhän tuntuu sopivan melkein mikä vaan. Reiman lilat Angry birds-rukkaset myös, nämäkin kevätalesta ostettu kun viime talvena olimme niin tyytyväisiä samoihin rukkasiin eri värisinä.

Myös keväällä neulomani pinkki tähtipipo näyttäisi löytäneen kaverin. Vielä mietin että pitäisikö pipoon laittaa tupsu vai ei.

Tytön mielestä lunta pitäisi sataa jo tänään - tai jos ei tänään niin viimeistään huomenna! 

Miltäs näyttää?

t: L-E

24 kommenttia:

  1. Vau tuota takkia, tosi hieno ja ihana väritys! Meillä tietysti kaikki jo valmiina talveksi, tuo olisi kyllä tosi kiva, pitää koittaa alesta bongata tuota ensi talveksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin kyllä kun siihen ihastuin noinkin nopeasti :D. Meilläkin on toinen takki tähän talveen mutta tuntui siltä että kahdelle on tarvetta ja se toinen on onneksi ihan erilainen niin tulee vaihtelua.

      Ainoa haittapuoli on se että takki on tosi haastava kuvattava, livenä on vieläkin ihanampi kuin näissä kuvissa.

      Poista
  2. Mä en vaan lämpene tuolle kuosille, mut ei ole eka kerta kun meidän maut ei kohtaa :D Hyvin kyllä oot saanut vanhoilla asustettua (vaan maltatko olla hamstraamatta lisää :D)! Seepra mua kyllä ihastuttaisi, mut ei tarvita eikä se varmaan enää ensi talvena ole ajankohtainen pienimmällekään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas en tulis ollenkaan toimeen sen seepran kanssa, ainakaan isomman lapsen koossa :D. Että tasan menee ;). Tää kyllä yllätti itsenikin että mites tuohon noin ihastuin, jännä juttu. Ja en hamsteroi mitään kun ei oikeasti tarvita... Jos ei tule enää yllätyksiä kesäsäilössä olevien haalarien ja kenkien kanssa :D.

      Poista
  3. Kiitos tästä kokoinfosta! Takki on tosi kiva ja voi yrittää jossain vaiheessa alella bongailla seuraavaksi talveksi, tuleva talvi on jo paketissa (3 takkia ja haalari). Meidän tyttö on täysin saman kokoinen teidän tytön kanssa ja pitkäselkäistä sorttia, tosin kädet lyhyemmät ja vähän harteikkaampi. Eli seuraavaksi talveksi kannattaisi katsoa kokoa 122.

    Hienosti tuohon sopii vaikka minkä väriset asusteet ja housut. Kätevää!

    t. Teija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :D. Muakin aina kiinnostaa kokoasiat niin yritän ne täälläkin tulla maininneeksi.

      Meillä on toiset housut mustat ja oletan niidenkin käyvän hyvin tämän takin kanssa.

      Poista
  4. No kyllä nyt kelpaa! Ja on se ihana <3 Mutta onko tuo viininpunainen värinä oikeasti noin tumma, miltä se kuvassa näyttää? Mietin vaan mahdollista alekyttäystä viininpunaiseen takkiin, jos sateenkaarista ei jää kokoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se viininpunainen tumma mutta aika tuon värinen kun näissä kuvissa. Eniten ehkä vääristyy tuo turkoosihtava, se on livenä vähän tummempi ja vihertävämpi mun mielestä.

      Poista
  5. Tämä on kyllä ihana! Ja sopii tosi hyvin, kuten jo totesinkin :) Ja kaikki asusteet mätsää tosi hyvin!
    Mä sain mittoja Castor takista ja ne jatkaa sitä samaa linjaa, et kannattaa valita yksi numero isompi kuin haalarista ottaisi.

    Niilo Ilosta olen itsekin saanut hyvää palvelua ja mitat nopeasti. Pari putiikkia on mistä ei tule tilattua, vaikka valikoima onkin laaja - kyselyyn kun saa odotella vastausta jopa vuoden :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei se 110 senttinen takki olis meille riittänyt että kiitos neuvoista.

      Niilo Ilo on kyllä helmi nettikauppaviidakossa :).

      Poista
  6. Kaunis takki on ja just teidän näköinen! Ja tietty hyvä että tyttökin tykkäsi, niin ei tartte palauttaa... ;)

    Mä alan jo kohta ottaa ahdistusta, kun en tiedä mikä haalari meille hankitaan... ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan yllytyksestä, luulin etten tykkää mutta sittten tää olikin sellainen salamarakkaus :D.

      Onneksi meillä on haalareita tuolla vino pino niin ei tarvitse niistä enää ahdistua (täytyy vaan katsoa että sopiiko ne vielä :O ). Mä haluaisin nähdä teillä sen poikien maisemakuosin tai ainakin jotain sinistä. Jooko? :D

      Poista
    2. Mulla muuten oikeasti pukkasi jo hikeä kun tyttö sanoi ettei halua tuota takkia, huh, onneksi se olikin livenä kivempi ;).

      Poista
    3. Maisemakuviota ei ainakaan, kun viime vuonna jo oli, sinistä... hmmm. ehkä. Mutta pitäisiköhän kokeilla rodinin haalareita? Jos käytettynä löytäisi viime vuotisen. Niissä ongelmana tosin kaksoiskoot, tyyppi taitaa olla just niiden välistä.

      Poista
    4. No mutta tää tän vuoden maisemakuvio on mun mielestä kivempi kuin se viimevuotinen ja mä en sattuneesta syystä voi sitä hankkia niin tyrkytän teille ;). Musta tuntuu että meillä ollaan aina rodinien kokojen välissä että jaa-ah :D.

      Poista
  7. Tosi kivan oloinen takki! Malli sopii tytölle ja asusteita piisaa! Noihin raitoihin en oo rakastunut, mutta se riittää, että te olette. Mulla on absoluuttisen neutraali olo kuosista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sun tarvii sitä takkia rakastaa, riittää kun rakastat sitä tyttöä siellä sisällä :D.

      Poista
  8. Näyttää kyllä just niin teidän takilta =) asusteitakin kaapit pullollaan, nyt vaan sitä lunta! Ei kun mä haluan mun SYKSYN eka, meinasin jo unohtaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja just nyt tarvittiin tätä piristystä tänne pimeän keskelle ja talvella tarvitaan noita heijastimia. Saattaa olla että tuolle lapselle tulee vielä piiiiitkä talven odotus. Ennestäänhän se odotti jo joulua ja omaa syntymäpäiväänsä, ihan selvää ei ole kumpi tulee ensin ja onko niihin kolme vai kolmetoista yötä :D.

      Mä voisin haluta ruskan! Viikko sitten perhekerhossa lehtiaskarreltiin vihreistä lehdistä, eihän se käy päinsä :O.

      Poista
  9. On pirteä ja varmaan turvallinenkin että näkyy kauemmas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näkyminen on aina plussaa! Tämä näkyy taatusti päivällä ja myös pimeällä, heijastimien takia nämä ovat aina se ykkösvalinta.

      Poista
  10. Hei! Olisitko kehdannut ottaa mittoja tuosta cathy takista? Koluttu on nettikaupat ja mistään ei löytynyt..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kainalo-hiha 35cm, yläpuolelta kauluksen reunasta hihansuuhun 51cm, Niska-helma takaa keskeltä 55cm, kainalo-kainalo 38cm. Siinä noin mittoja, toivottavasti on apua. Ja tämähän on siis kokoa 116cm.

      Poista
  11. Kiitos paljon! Varmasti auttaa oikean koon valinnassa :)

    VastaaPoista