maanantai 4. marraskuuta 2013

Kuomat

Olen edennyt äitiydessäni siihen vaiheeseen että omistan koko postauksen Kuomille. Kas siitä puhe mistä puute? Jokaisena aikaisempana talvena meillä on Kuomat olleet kovassa käytössä, viime talvena oli jopa kahdet. Tänä talvena ajattelin että testataan jotain muuta ja hankin Reiman huopakengät pakkasia odottamaan... Nyt en olekaan enää ihan varma, satuin nimittäin näkemään mummalareissulla kaupassa nämä:

Punaiset valkopilkulliset putkivarsi-Kuomat ja niin muuten näki tyttökin "äiti katso Minni-kennät". Joo, onhan ne mutta jätin ne sinne kun ei tarvita (muka, ehkä...).

Itseäni kiusatakseni kävin sitten ihan vaan katsomassa mitä muuta Kuomiokoski lapsille valmistaa ja olihan siellä yhtä ja toista mitä voisin meille kuvitella, etenkin jos lapsi menee päiväkotiin. Tässä muutama poiminta.

Kuoma Gloria, koot 23-42 
musta, vaaleanpunainen, violetti, lila

Kuoma Pörri, koot 20-39
musta, viininpunainen


Mutta sitten tulin huomanneeksi nämä uutuudet eli huopakengät!
 Kuoma Otso, koot 23-35
musta (harmaa?), punainen, valkoinen

Myös naisille ja miehille näytti olevan omat mallinsa! Vähän alkoi kiinnostaa nämäkin että missähän pääsisi näkemään? Tuleehan se talvi taas vuodenkin päästä (vaikka juuri nyt epäilen tämänkin talven tulemista).

Mitenkäs teillä - löytyykö Kuomia että joo vai ei?

t: L-E




33 kommenttia:

  1. Kuomat on meidän luottokengät. Pojalle olen joka talvi ostanut ja itsekin käytän Kuoma-kenkiä talvella leikkipuistoseisoskelussa ja pulkkamäessä. Lämpimät, kotimaiset, helpot pukea ja kevyet. Lapsen mielestä parhaat. Mutta että mitä...uudistuuko Kuomatkin? Pallokuosi ja huopikkaat on hienot. Tosin pojalle en tuota palloista hankkisi ja meillä onkin jo mustat odottamassa sitä talvea ja kylmää. Näissähän on turha mitään aleja kytätä, ovat aika lailla saman hintaiset aina vaan. Mutta edulliset kylläkin.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on ollut harkinnassa että josko itsellekin mutta aina olen tullut hankkineeksi jotain muuta. Äidilläni ja isälläni oli näitä jo silloin kun olin vielä lapsi (äitini oli päiväkodissa töissä niin sitä kautta hankkivat).

      Näköjään on tullut enemmän vaihtoehtoja! Tuskin perusputkivartiset kuitenkaan mihinkään häviävät.

      Poista
  2. Oho! Näistähän löytyy harkittavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö!!! Positiivisesti yllätyin kun poikkesin katselemassa mitä kaikkea löytyy.

      Poista
    2. Pörrit tai otsot! onko näillä verkkokauppaa?

      Poista
  3. Onpas pirteät nuo pallolliset Kuomat! Ja kahdet alimmaiset on tosi kivat :)

    VastaaPoista
  4. En ole ikinä osannut ostaa Kuomia. Mun mielestä ne perinteiset on hirveän malliset :D Nää uutuudet alkavat jo vaikuttaa siltä, ettei meilläkään enää välttämättä kaukaa kierretä ja saatan uskaltautua kaupassa ihan hypistelemäänkin. Kokojakin näkyy olevan vähän isommillekin osassa. Se on aina plussaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, vastasin sulle jo kerran mutta se vastaus hävisi??? :D Otetaanpa uusiksi :D.

      Kokeilepa joskus omaan jalkaan niitä perinteisiä, saatat hämmästyä ;). Toki nuo uutuudet miellyttävät minunkin silmääni kovasti.

      Poista
    2. Onko ne oikeasti mukavat jalassa? Yhhyh, onneksi nyt ovat tajunneet, että ne ovat rumat :D

      Poista
    3. :D Kevyet ja lämpöiset ja varpailla on tilaa... Voiko tuolla reseptillä mennä pieleen? Ihan oikeasti olen sitä mieltä että sun kannattaa kokeilla :D.

      Poista
    4. Jään vielä pohtimaan Kuoma-asiaa... mutta jouluista haastetta pukkaisi sulle blogissani ;)

      Poista
  5. Mä sain jo toisen lapsen kohdalla niiiiiiin kiintiön täyteen Kuomia, että niitä ei ole jalassa ihan äsken näkynyt kellään... yksi laatikollinen on vanhoja Kuomia edelleen varakenkinä, mutta ei niitä ole tarvittu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höpsis, on hölmöä tuijottaa vain merkkiä. Ainakin nuo huopaiset menis hyvin teilläkin ;).

      Poista
    2. En tuijotakkaan merkkiä vaan ulkonäköä - kyllä Reiman huopikkaat pesee noi ulkonäössä mennen tullen ;)

      Poista
    3. Mun mielestä nuo on kivat ja niiiin unisex. Mähän aina jaksan arvostella sitä Reiman tytöille pinkkiä linjaa :D.

      Poista
    4. Mun mielestä noissa huopikkaissa on kivaa perinteistä tyyliä sekä värissä että kuviossa. Reima-Kuomat 0-1. Juuri katselin Lahtisen aikuisten huopikkaita, semmoiset olisi kivat pakkaskeleille jos vaan raaskisi. Nykyään on niissäkin jo kumipohja.
      t. Teija

      Poista
    5. Samaa mieltä ihan kaikesta :D. Mulla oli huopikkaat ihan aikuisena mutta joko ne kutistuivat käytössä tai jalkani vielä kasvoi (epäilen kumpaakin) niin jäivät pieniksi ja lahjoitin ne äidilleni.

      Poista
  6. Eihän ne perinteiset Kuomat mitään söpöläisiä ole, mutta enpä uskalla niistä luopuakaan. Niin lämpöisinä on viluvarpaisten lastenkin jalat niissä pysyneet. Mutta otetaan kyllä ilolla ulkoasu-uudistuksia vastaan! Siis noi huopatossukat on hienot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja talvella sitä kyllä arvostaa että jalat pysyy lämpimänä. Plus että lapsi tykkää kun saa kengät helposti itse jalkaan. Huopaiset on kyllä pakko päästä näkemään.

      Poista
  7. Ei oo koskaan ollut, mutta voipi olla, että Sirpalle vielä ostan, kun sen verran kehnot on nuo mitä Sirpalle olen ostanut:/ Ihanat nuo punapilkulliset!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutaman talven kokemuksella voin näitä kyllä suositella! Eli punapilkullisia metsästämään sitten vaan ja varpaat pysyvät taatusti lämpiminä ja lapsi tykkää!

      Poista
  8. IHANAT nuo pilkulliset! Mistä niitä saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilkullisia oli Keuruun Megamarketissa (www.megamarket.fi - ei nettikauppaa kyllä, harmi). Ilmoittelen jos näen muuallakin.

      Poista
  9. Todella kivan näköiset monet näistä =)
    Meillä on lapsilla ollut aina yhdet ihan perus putkivarsi-Kuomat, ja tytölle pitäisi ostaa nyt uudet taas täksi talveksi. Mistäköhän liikkeistä näitä "erikoisempia" Kuomia löytää? Missä näit esim. ne pilkulliset?
    Iiiik, tunttu siltä, että kohta on pakko saada nuo pilkulliset tai ne missä karvareunus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten yllä jo vastasinkin niin pilkullisia oli Keuruun Megamarketissa. Kerron jos törmään niihin muuallakin. Tai noihin muihinkin, täytyykin alkaa pitämään silmiä auki.

      Poista
  10. Noi ensimmäiset kuomat on hienot! Mä tilasin pojalle kahdet parit syys-talvikenkiä Nextiltä =) Liityin lukijaksi! Tervetuloa meitä seuraamaan tutipuu2012.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Mun mielestä noi on kaikki hienoja :D.

      Luinkin silloin sen sun jutun niistä Nextin kengistä mutta sitten hukkasin sun blogin (unohdin sen nimen) että hyvä kun kommentoit niin löysin teidät taas :D.

      Poista
  11. Unohdinpa sitten tän kommentoida, vaikka luin aiemmin :) Ihanat noi Minni-kuomat!
    Meillä ei ole (eikä tule, jos ei ilmaiseksi tutulta saada) Kuomia. Pojalla on niin siro ja kapea jalka, ettei noi ole kovin hyvät hänelle.

    VastaaPoista
  12. MUURRRRR Mitä mun kommentille tapahtui :( Se hävis!
    Niin sitä mä vaan, että aiemmin jo oli tarkoitus tähän kommentoida, mutta unohdin sitten kiireessä.
    Ihanat Minni-kuomat! Meiltä ei Kuoman kenkiä löydy, eikä niitä tule jos ei sukulaiselta tule sitten käytettynä. Pojalla on niin siro jalka, ettei ole hyvänmalliset hänelle.

    VastaaPoista
  13. Meidän pojalla on myös kapea jalka (niin kuin äidilläänkin), ja pelkään että kuomat eivät tue riittävästi. Ainakin ne vaikuttavat leveiltä. Eka talvi mentiin superfitin goretexeillä ja pakkasilla lahtisen huopatossuilla. Sen jälkeen meillä ovat olleet suprfitit ja nahkaiset tepsut, jotka ovat olleet oivat ja lämpöiset pakkaskengät.

    VastaaPoista